Arbeiderpartiet landsmøte 2020. Leiars tale til landsmøtet 2020 2020-01-29

Invitasjon til landsmøtet 2020

arbeiderpartiet landsmøte 2020

. På linje med hyttebygging, vegbygging og annan menneskeleg aktivitet kan også utbygging av fornybar energi gjere inngrep i viktige naturområde. Dette er eit godt høve for alle ungdomar i Amnesty som vil bli ein del av eit engasjerande ungdomsmiljø, og som ønsker å påvirke verda positivt. Natur og Ungdom har opplevd sterk medlemsvekst i 2019, og fått over 3200 nye medlemmar. For å sikre livet i Barentshavet, må Barentshavet Nord bli verna, og iskantsonen må flyttast sørover i tråd med miljøfaglege råd.

Next

Arbeiderpartiets partiprogram 2021

arbeiderpartiet landsmøte 2020

For motstanderne av reformen er det en avsporing å bruke innbyggernes skattepenger på å privatisere bort muligheten til en effektiv jernbane så lenge pengene kunne blitt brukt på å utbedre skinnegang og signalanlegg. Postkom venter at det også vil bli mer rasjonalisering både innen bank og post, og dermed enda færre ansatte. Me vil aldri akseptere at fjordane våre blir gruvenæringas søppeldynge! Ungdomssamlinga krev eiga påmelding og du kan. Lytt til ungdomspartiet ditt, vern Barentshavet Nord! Hvis Kristelig Folkeparti går inn i regjering vil dette forslaget falle. Me vinn, litt etter litt, og det gir håp. Det blir gjort feil av utbyggarar idag, med dårleg kartlegging, bygging i myr, vindturbinar midt i fugletrekk og øydelegging av reinbeite.

Next

Arbeiderpartiets partiprogram 2021

arbeiderpartiet landsmøte 2020

Temaet kommer ikke på bordet før man er ferdig med å forhandle om nivå og innretning. I mai skal Norsk Arbeidsmandsforbund ha landsmøte. Det var ein svart dag, men eg trur neppe regjeringa var førebudd på all motstanden dei skulle møte. Heile talen kan lesast under: Leiars tale til landsmøtet 2020 Kjære landsmøte, Det er utruleg godt å sjå dokker. At elevane skal ha begge skriftspråk i pensum meiner vi er heilt openbert, det er ein naturleg del av pensum, ein sjølvsagt kunnskap for alle elevar, seier Trond Giske til Kulturnytt onsdag morgon.

Next

Dette blir de viktigste sakene i 2019

arbeiderpartiet landsmøte 2020

Reformen har skapt stor frustrasjon blant ansatte i staten, blant annet fordi den fører til dårlige tilbud til brukerne og en tøffere arbeidshverdag. Døma på ekstremvær som blir forsterka av klimakrisa, og driv folk frå hus og heim, er mange og skremmande. Utan at me hadde stått på og mobilisert, organisert, skrive pressemeldingar og lesarbrev, snakka med journalistar, krangla med politikarar og kjipe gubbar i kommentarfelta, svart på ca ti millionar spørsmål om politisk fråver. Vi skal også velje nytt styre, inkludert ny styreleiar, og vi vil også gjerne høyre frå deg om du har saker du ønsker å diskutere på landsmøtet. Men me mista aldri trua. Siste ord i saka er på ingen måte sagt. Det har løfta debatten om olje og klima, avdekka grove feil i oljeforvaltninga, engasjert masse folk og ikkje minst sett søkelys på det grove grunnlovsbrotet barn og unge opplever idag.

Next

Dette blir de viktigste sakene i 2019

arbeiderpartiet landsmøte 2020

For første gong i norsk historie så er det fleirtal på Stortinget mot å opne eit område for oljeverksemd. Transport har vært et bastant nei-til-EØS-forbund, mens Fellesforbundet er på den andre siden. Me har sett det i 2019 også. Dette er regjeringas moglegheit til å innfri barn og unges ønske om ein meir miljøvennleg politikk. Landsmøtet i 2019 skal blant annet vedta partiets hovedsaker for valget, samt ny politikk på områdene distrikt, migrasjon, arbeidsliv og oppvekst. Med KrF i regjering vil sannsynligvis forslaget falle.

Next

Landsmøte 2019

arbeiderpartiet landsmøte 2020

Eller så vil dei forsvare status quo. I tillegg vil mange fagforeninger være opptatt av hvilke tiltak de folkevalgte vil sette i verk i kampen mot sosial dumping. Ungdom under 25 år får eit eige overnattingstilbod, som du må huke av for i påmeldinga. I tillegg må du sjølv betale for eventuell overnatting på hotellet. Det krev at vi lar Barentshavet få ligge i fred. Om eg må seie det sjølv så trur eg eg har fått endå meir rett. Det samla medlemstalet ligger nå på 9358 medlemmar.

Next

Arbeiderpartiets landsmøte 2019

arbeiderpartiet landsmøte 2020

Vi oppfordrar dei som kan om å velge andre transportmiddel enn fly. Ein god organisasjon er ryggraden i ein god miljøkamp. Om landsmøtet Annethvert år samles 300 delegater fra hele landet til landsmøtet vårt. Stillingsprosenten skal være reell, de ansatte skal ha faste arbeidsplaner som sier når en skal jobbe og når en har fri. Men når det er gjort på riktig måte, er vindkraft ein del av løysinga. Eg gler meg til å følge alt dokker skal få til framover. Me skal vere utruleg stolte av korleis me har klart å løfte denne saka i haust.

Next

Landsmøte 2019

arbeiderpartiet landsmøte 2020

Stortinget har også pålagt regjeringen å innføre kontrolltiltak for å sørge for at det nye regelverket blir fulgt opp. Tidenes verste tyfonar har herja i Mosambik. På åpningsdagen forventes det nærmere 1000 mennesker i salen. Berre dagar etter driftløyvet kom aksjonerte tusenvis rundt omkring i landet mot vedtaket. Det skal utvinne olje fram til 2070 — 20 år etter alle utslepp må vere borte viss me skal løyse klimakrisa. Siste ord i saka er på ingen måte sagt. Eit døme er tidleg start med sidemål, det vil seie nynorsk for bokmålselevane.

Next

Dragkamp om barnetrygd på Arbeiderpartiets landsmøte

arbeiderpartiet landsmøte 2020

Blir ulempene for store bør det ikkje bli noko av eit vindkraftverk. Det er der ein vil sette grensene for kor langt nord ein skal ha oljeverksemd. Trond Giske meiner endringsforslaget vil føre til ei større forståing for dei to skriftspråka, mindre antipati og ei meir positiv haldning til faget. Me har rett, og skal pokker meg vinne til slutt. Da kommer Erna Hagensen til å gå av etter 16 år som forbundsleder. For det har dokker verkeleg fortent.

Next