Beitostølen 2018. Beitostølen Ski & Weather: desember 2018 2019-11-27

Beatlesfestivalen

beitostølen 2018

Her bruker man så lang tid man bare vil på en godt merket 10 km i Beitostølens nærområder. Til sammen falt det 69 cm snø, og snødybden økte fra 20 cm lørdag 21. Det ble registrert seks døgn med tosifrede minusgrader fra lørdag 30. En ny prøveordning med åpen vei til Bygdin frem til 3. Det ble målt en snødybde på hele 87 cm denne morgenen, og det er den høyeste som er målt i julen siden 2010.

Next

Beitostølen Ski & Weather: desember 2018

beitostølen 2018

I følge time-for-time varselet til yr. Når det gjelder brøytekanter nå en uke før Fjellmaraton, så ser dere her fra Rjupa bru ca 15 km igjen til målet på Beitostølen. I 2014 fikk vi glede av en varmebølge på tre sammenhengende dager med temperaturer på over 25 grader i juli. Frem mot nyttår ble det igjen rolige vindforhold. Dagtemperaturene lå på mellom 1 minusgrad og 2 plussgrader, og nattetemperaturer på omkring 0-3 minusgrader. I 8-tiden søndag morgen sank temperaturen til -11,5 grader på det laveste.

Next

Beitosprinten

beitostølen 2018

Snødybden var 27 cm og skiforholdene meget gode. Vi gleder oss til å se dere alle! Det er sommer på Beitostølen, og det er vel ingen tvil om at årets sommer hittil har vært helt fantastisk! Årets høstferie ser ut til å bli av den litt kjølige varianten. Rekorden for størst negativt avvik er fra 2. Selv om det ikke ble satt varmerekord på Beitostølen denne dagen, ble natten til lørdag 28. Det ble registrert kuling i vindstyrke syv døgn, henholdsvis søndag 18. Temperaturene var usedvanlig høye 1.

Next

Beatlesfestivalen

beitostølen 2018

Ytterligere har det hittil i sommer blitt målt over 25 grader tre døgn, 27. Det falt totalt 13 cm snø. I helgen ventes tørt vær og dagtemperaturer på mellom 1 minusgrad og 2 plussgrader. Det ble registrert en snødybde på 30 cm, som hadde steget til 32 cm tirsdag morgen. Den siste adventshelgen før jul kan vi glede oss over gode skiforhold og en snødybde på nesten en halv meter! Totalt ble det registrert 34,2 mm nedbør i julen 2015, fordelt på 11 nedbørsdøgn med minst 1 mm nedbør. Veien over Valdresflya var åpen, men nattestengt frem til torsdag 27.

Next

Beitosprinten

beitostølen 2018

Snødybden økte fra 60 cm i begynnelsen til en toppnotering på 87 cm 1. Med en gjennomsnittlig snødybde på 74 cm forstår man godt at forholdene var gode dette året. Julen 2016 var historisk mild på Beitostølen! I nesten én måneds tid, i perioden 12. Det er fortsatt for tidlig med skiføre, men lave temperaturer og ustabilt vær gjør at det faktisk kan nærme seg årets første mulighet for en skitur oppe på Flya hvis det kommer snø av betydning. Døgnmiddeltemperaturen var -19,7 grader, og det er hele 11,1 grader kaldere enn normalt for nettopp denne datoen. Noen av dere har vi kontroll på, men det finnes noen der ute som har gått under radaren.

Next

Fjellmaraton

beitostølen 2018

Siden værstasjonen ble opprettet i 2010, har det ikke vært registrert andre døgn i desember uten målbare snødybder. Publisert i Med god hjelp fra Statens Vegvesen under omstilling har vi ettermiddagsbilde fra toppen av Valdresflye med 19,8 km til mål på Beitostølen for både maraton- og halvmaratonløperne våre. Den laveste temperaturen ble målt om morgenen fredag 24. Den laveste temperaturen ble satt om morgenen lørdag 30. Helt på starten og slutten av ferien ble det dog registrert kuling i vindstyrke, for henholdsvis tre døgn; lørdag 23.

Next

Fjellmaraton

beitostølen 2018

Som følge av mildværet helgen før jul var det ikke skiføre i terrenget søndag 20. Nest våteste døgn siden 2010 Etter den rekordlang tørkeperioden fra mai til juli har det nå falt en god porsjon regn i fjellet og på Beitostølen, og dermed er det slutt på den store skogbrannfaren. På Beitostølen vil dagtemperaurene ligge på mellom 0 og 5 plussgrader, og på Valdresflya mellom 3 kuldegrader og 2 plussgrader. Samme distanse med tidtaking heter Fjellbukken, de starter 12. I løpet av søndag og mandag falt det til sammen 13 cm nysnø på Beitostølen, og mandag morgen, 3. Veien over Valdresflya er stengt i dag pga. Den høyeste temperaturen på 6,6 grader ble målt om ettermiddagen mandag 26.

Next

Beatlesfestivalen

beitostølen 2018

Veien ble først vinterstengt 10. På Valdresflya 1389 moh derimot kom i all hovedsak nedbøren som snø, hvor det nå ligger omkring 50 cm fersk nysnø! Fra julaften og frem til og med søndag 28. Det er ikke ofte det måles temperaturer på over 25 grader på Beitostølen, for det hører virkelig med sjeldenhetene med tanke på den høye beliggenheten, nesten 1000 meter over havet. Juli 2018 var den varmeste måneden som er målt på Beitostølen med en middeltemperatur på 15,9 grader. Denne definisjonen omtales også som en nordisk sommerdag.

Next

Beitosprinten

beitostølen 2018

Den laveste temperaturen var -8,5 grader ble målt om kvelden fredag 20. Tre av nettene i julen ble det målt -20 grader eller lavere. Temperaturen steg betydelig mandag 29. Temperaturen viste 10 minusgrader og nesten vindstille vær på Beitostølen. Den gang falt all nedbøren som snø på Beitostølen, og denne rekorden står fortsatt som det største snøfallet på 24 timer på Beitostølen siden værstasjonen ble opprettet i 2010. Flere dager med snøvær omkring julaften reddet julesnøen og forholdene ble bedre med til sammen 33 cm nysnø. Utover natten til nyttårsaften gikk nedbøren over til snø, og om morgenen nyttårsaften ble det målt 2 cm nysnø.

Next