Byta till sommardäck 2020. Dags att byta till sommardäck 2020-02-07

Sommardäck / vinterdäck

byta till sommardäck 2020

Vinterdäck Se även tabell - krav för vinterdäck, under relaterade dokument. Polisen påminner bilister om att följa med vädret och väglaget före man byter till sommardäck. Vinterväglag Definitionen på vinterväglag är att om det finns frost, snömodd, snö eller is på någon del av vägen eller vägrenen så råder det vinterväglag. Det betyder att om man kör 10,000 km, så sparar man 50 liter bränsle med ett klass A däck gentemot ett klass G däck. Det betyder att konsumenter kan känna sig trygga med energimärkningen när de köper nya däck, säger Anders Hallberg.

Next

Sommardäck 2018: Byta däck online

byta till sommardäck 2020

I dagsläget ges det väldigt lite information kring däckets pålitlighet och att jämföra information från olika däcktillverkare är väldigt svårt då de använder olika begrepp för att definiera deras kvalitéer. Tack vare nätet finns det nämligen goda förutsättningar för dig att få det lägsta priset på dubbdäck, oavsett vart du bor i Sverige. Ett tips är att låta en pallbock stödja fälgkorset. Friktionsdäck och dubbdäck får inte kombineras ihop, det är inte tillåtet. Black Week och Black Friday , då många är på jakt efter bra erbjudanden, ses som startskottet för julhandeln. Fyra längsgående spår som ska minimera risken för vattenplaning.

Next

Sommardäck datum 2019

byta till sommardäck 2020

. De sämsta sommardäcken tillverkas enligt experterna av Nankang och Gislaved. Förändringar som gör att bilens köregenskaper väsentligt förändras gör bytet olagligt. På våta och torra vintervägar är friktionsdäck för mellaneuropeiska förhållanden bättre. Man kan åka på sina dubbfria vinterdäck på sommaren, men det har sina nackdelar. Följ därför anvisningarna nedan för att motverka detta. Den som bryter mot detta riskerar höga böter upp emot 1000 Svenska kronor.

Next

När ska sommardäcken på. ⛔ NÄR måste du byta till sommardäck!?!?. 2019

byta till sommardäck 2020

Ju högre mått desto djupare in sitter fälgen. . Kolla mönsterdjupet, dina vinterdäck ska enligt lag ha ett mönsterdjup om minst 3 mm, men man rekommenderar att byta redan vid 5 mm. Delvis för att uppnå bättre körupplevelse men även för att få något lägre bränsleförbrukning. De som bryter mot reglerna riskerar böter på 1 000 kronor.

Next

Byta däck i Lindesberg hos Sjömadäck

byta till sommardäck 2020

Endast en liten mängd material kan göra att spänningarna i bultarna inte uppfyller tillverkarnas rekommendationer vilket gör hjulfästet sämre. Bromssträckan blir mycket längre än med vanliga sommardäck och den varma temperaturen gör att däcken slits fort. Dagens däcktillverkare har genom kontinuerlig forskning kunnat ta fram däck som ger ett mycket bra grepp samtidigt som de håller ett lågt rullmotstånd. Att hålla för hårt i plånboken i dessa lägen, kan vara livs-farligt, i ordets rätta betydelse. Kanske för att våra däck gör så mycket utan att vi behöver tänka på det, förbiser vi det här viktiga momentet.

Next

Sommardäck 2018: Byta däck online

byta till sommardäck 2020

Dessa tester utförs grundligt under olika förhållanden av en oberoende part. Kvalitetsdäck för ett högre inköpspris brukar många gånger betala igen den extra kostnaden i form av längre livslängd men framförallt genom ökad säkerhet. Det kanske verkar som att det blir en mild vinter på grund av den milda hösten, så därför köper du inte nya däck eller helt enkelt skjuter upp det tills det är för sent. Det blir därför behagligare att köra helt enkelt. Det finns speciella fälgvax som lämpar sig bra då de inte lämnar några rester på gummit, ifall man skulle spilla lite.

Next

Däckskola

byta till sommardäck 2020

Vid färd på väg under perioden 1 december - 31 mars ska vinterdäck eller likvärdig utrustning användas när det är vinterväglag. Vissa biltillverkare har speciella reservdäck i en del bilmodeller för att spara utrymme. Mellan den 1:a Oktober och 15:e April måste man enligt lag använda vinterdäck om det råder vinterväg. Kravet på 3 mm mönsterdjup gäller dels vinterdäck, dels sommardäck som får användas enligt de undantag som anges i Trafikförordningen 4 kap. Södra Sverige kan vara undantaget. Varje energiklass på ett sommardäck innebär en skillnad med cirka en deciliter bränsle per 10 mil.

Next

Däckskola

byta till sommardäck 2020

Det råder dubbdäcksförbud 16 april till 30 september i Sverige. När bilen är ovan mark skall man sedan lossa på bultarna en aning, för att sedan dra åt dem igen. Under 3 mm försämras däckens säkerhetsegenskaper. Monterade däck med fälg lagras stående, liggande eller hängs upp i fälgen. Att byta till vinterdäck för sent kan vara ett dyrt misstag Dubbdäck 1 oktober—15 april Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober—15 april. Nej du blir inte av med körkortet för det om du nu inte tänk köra allmänt vårdslöst i samma veva. Dessa gördellager läggs ovanpå varandra och överlappar med en vinkel som bestäms av däckstypen.

Next

Byt till sommardäck

byta till sommardäck 2020

Är det vanliga reservdäcket eller nödhjulet ett sommardäck och övriga däck är dubbdäck, får du bara köra med hjulet tills dubbdäcket hunnit lagas. En liten tumregel är att alltid skruva på bulten som sitter längst bort från den föregående åtskruvade bulten. Om dragfordonet har odubbade däck får släpvagnen ha dubbade eller odubbade däck. Däcket presterade mycket väl på vintervägar men något sämre på asfalt men lyckades ändå kamma hem 88 poäng. Däck som inte används tappar mer luft än däck som jobbar. Den 15 april är sista dagen för byte till sommardäck om du kör med dubbdäck under vinterhalvåret. På Lasingoo kan du jämföra verkstäder på erbjudande, kundomdömen, läge och pris.

Next