Damer vm fotboll 2020. Fotbolls 2019-12-16

Dam VM 2019 i Frankrike

damer vm fotboll 2020

Alla de 24 lagen som deltar Àr garanterade att spela minst 2 matcher vardera som dÄ spelas under turneringens gruppspel. Lagen som kvalificerade sig hÀrifrÄn Àr Brasilien och Chile, samt Argentina som vann den interkontinentala playoffen. Det var i denna turnering som antalet lag dubblerades och upplÀgget för mÀsterskapet samtidigt fick anpassas till detta. Slutligen Àr det dags för den stora finalen dÀr segraren kröns. Under den senaste turneringen tog man sin första medalj som blev ett silver efter att ha spelat en tuff final mot Tyskland. Det blir ett bra genrep att möta Sydkorea i Göteborg, som ocksÄ Àr ett spelskickligt lag med mÄnga kvicka och snabba spelare. Detta innebÀr att spelarna inte fÄ ha en högre Älder Àn denna och turneringen blir pÄ sÄ sÀtt ett vÀrldsmÀsterskap för juniorlandslagen.

Next

Gerhardssons VM

damer vm fotboll 2020

Ã
ret efter att damernas vÀrldsmÀsterskap spelas sÄ gÄr de olympiska spelen av stapeln. Platini resonerade kring att detta var ett logiskt beslut pĂ„ grund av tidens ekonomiska svĂ„righeter i Europa. Intresserade nationer skulle anmĂ€la intresse för att fĂ„ arrangera turneringen senast den 15 april 2014, och lĂ€mna in en fullstĂ€ndig ansökan senast den 31 oktober 2014. Genom detta upplÀgg har nationerna som vanligtvis placerar sig i botten utav kval-grupperna en ytterligare chans att ta sig till mÀsterskapet dÄ de fÄr spela mot lag pÄ samma nivÄ som dem sjÀlva. Efter att dessa matcher Àr avslutade gÄr samtliga gruppvinnare och grupptvÄor vidare till slutspel ihop med de fyra bÀsta grupptreorna. Ett steg som tidigare fanns med i kvalet, men som nu försvinner helt i och med Nations Leagues intÄg Àr playoff-matcherna. De tre lag som placerar sig allra bÀst i turneringen fÄr varsin plats i den olympiska turneringen.

Next

Ishockey: VM Damer 2020 resultat, matcher, stÀllningar

damer vm fotboll 2020

Sommaren 2019 kommer den Ättonde upplagan att spelas och detta kommer ske i Frankrike mellan datumen 7 juni — 7 juli. VÀrldens damlandslag gör var fjÀrde Är upp om vilket lag som Àr det bÀsta. HĂ€r nedan kan du lĂ€sa mer om hur det hela gĂ„r till. NÀr dessa möten Àr avklarade bestÀmmer lagens placeringar i gruppen vilket motstÄnd som vÀntar i slutspelet. De totalt 35 kvalande lagen lottades hĂ€r in i sju grupper, dĂ€r alla möter varandra pĂ„ hemma- och bortaplan.

Next

Ishockey: VM Damer 2020 resultat, matcher, stÀllningar

damer vm fotboll 2020

Turneringen var förlagd till , vilket meddelades av den 19 mars 2015. Som en av de bÀsta grupptreorna tog man sig till slutspelet, men resan tog hÀr ganska snabbt slut efter en förlust mot Tyskland i Ättondelen. Turneringen spelas mellan 4-17 oktober 2018. För de europeiska lagen finns det Ätta platser utöver Frankrikes plats som vÀrdnation som kommer att gÄ till de lag som tar sig igenom det stora kvalet. Kvalet skiljer sig Ät nÄgot mellan vÀrldsdelarna, men liknar ÀndÄ varandra.

Next

LillestrĂžm

damer vm fotboll 2020

Invigningen av turneringen, 7 juni pÄ i. För de europeiska lagen finns det Ätta platser utöver Frankrikes plats som vÀrdnation som kommer att gÄ till de lag som tar sig igenom det stora kvalet. Den hÀr delen av turneringen pÄgÄr sedan fram till den stora finalen som spelas den 7 juli. Varje stad kommer att endast anvÀnda en arena. Slutspelet inleds med Ättondelsfinaler och för att ta sig vidare till nÀsta omgÄng Àr det en vinst som krÀvs.

Next

Spelschema Dam VM 2019

damer vm fotboll 2020

Afrika: 3 platser finns att tillgÄ, vilka delas ut till de tre lag som placerar sig bÀst i afrikanska mÀsterskapet som spelas 17 november-1 december 2018. Invigningen av turneringen, 7 juni pÄ i. Fifa utsÄg vÀrdland i mars 2015. Turneringen var förlagd till , vilket meddelades av den 19 mars 2015. De lag som gÄr hela vÀgen till final eller bronsmatch kommer under turneringen pÄgÄr hinna med att spela sju matcher. För första gÄngen har Frankrike fÄtt Àran att hÄlla i damernas vÀrldsmÀsterskap. Första gÄngen som laget fick delta i turneringen var 1992 nÀr man sjÀlva stod vÀrd för det hela.

Next

LillestrĂžm

damer vm fotboll 2020

Detta sker ungefÀr 2-3 mÄnader innan sjÀlva matchen spelas, men ibland kan det vara kortare tid som gÀller. FrÄn början hade mÀsterskapet endast plats för 12 deltagande nationer, men numera Àr det istÀllet 24 lag som gÀller. Damernas turnering kommer att spelas mellan 22 juli och 7 augusti, samtidigt som herrarnas matcher Àger rum mellan 23 juli och 8 augusti. Totalt Àr det nio stÀder med lika mÄnga arenor som kommer att vara platserna dÀr matcherna utspelas. Biljetterna kommer att slÀppas i omgÄngar inför varje spelomgÄng med matcher och hÀr nedanför listar vi vilka biljetter du kan köpa för tillfÀllet.

Next

Dam VM 2019 i Frankrike

damer vm fotboll 2020

Vart fjÀrde Är sÄ gÄr de Olympiska Sommarspelen av stapeln. . Man har en trupp som har tillrÀckligt med kvalité för att göra om den bedrift man gjorde i förra mÀsterskapet. Förbundskaptenen Àr förhoppningsfull och ser fram emot utmaningen. Den 6 december 2012 beslutade Uefa att mÀsterskapet skulle arrangeras av ett flertal stÀder pÄ kontinenten för att markera 60-Ärsjubileet av turneringens existens.

Next

Dam VM 2019 i Frankrike

damer vm fotboll 2020

Slutligen Àr det dags för den stora finalen dÀr segraren kröns. Före den 15 april anmÀlde ytterligare tre lÀnder intresse för att arrangera turneringen, England, Nya Zeeland och Sydafrika, men gick inte vidare med slutliga ansökningar. Före den 15 april anmÀlde ytterligare tre lÀnder intresse för att arrangera turneringen, England, Nya Zeeland och Sydafrika, men gick inte vidare med slutliga ansökningar. Bra bredd, bra spets och en lagmaskin utöver det vanliga. MÀsterskapet spelades för första gÄngen med 24 lag Är 2015 och Kanada var dÄ vÀrd för evenemanget. Det finns dock ingen garanti att vÀrdlÀnderna kommer att spela utslagsmatcher pÄ hemmaplan. Det finns ocksÄ en chans att Àndra staden man ansökt med, men detta mÄste göras före den 25 april 2014.

Next

Ishockey: VM Damer 2020 resultat

damer vm fotboll 2020

Kommer laget gÄ vidare till slutspelet fÄr man spela vidare i Valencienne, Reims, Montpellier eller Paris, beroende pÄ vilken placering man fÄr i gruppen. En trettonde stad kommer att arrangera de bÄda semifinalerna och finalen. PÄ det sÀttet Àr Kroatien ett behagligt landslag att ta ut för förbundskaptenen. SÄ alla möter ju inte alla. Semifinalen mot NederlÀnderna togs till förlÀngning dÀr motstÄndarna lyckades sÀtta matchen enda mÄl.

Next