Det sitter i väggarna hösten 2018. Det sitter i väggarna TV Serie 2019 Christopher O'Regan 2019-11-15

Leif Mörkfors

Det sitter i väggarna hösten 2018

Har det alltid sett ut som det gör idag och vilka har bott där förut? Att den förstärks i interaktioner mellan människor, och visas i beteenden som vi människor har. Tänk stort, men pröva smått! Christopher O'Regan får i uppdrag att reda ut vad som är sant av ryktena från husets tid som institution. Byggnadsantikvarie Erika Åberg bygger en ny grind till det gamla grindhålet som gapar tomt. Alla hem har sin historia, men vad vet du egentligen om ditt hem? Byggnadsantikvarien Erika Åberg tar sig ett an ett rum på husets vind som blir en härlig ateljé för barnen med ett nylagt linoleumgolv. Jag har tidigare gått i storslagna planer på hur man skulle kunna slå ut en vägg här och öka ljusinsläpp där, men jag äger ju inte lägenheten så det blir svårt! Kom med dina problem, så hjälps vi åt och försöker lösa dem. Dit har det unga paret Ellen Sunneskär och Martin Granath precis flyttat.

Next

”Det sitter i väggarna” planeras för fullt!

Det sitter i väggarna hösten 2018

Det blev en stor omställning när familjen Fischer-Sjelin bytte 2:an i Midsommarkransen i Stockholm mot den gamla gården i Pålsbo på Upplandsslätten. Varför är det så svårt att förändra kulturen? När fängelsedirektören flyttat ut till den intilliggande direktörsbostaden Slottsbacka, hade han kvar sitt kontor i denna del av byggnaden, där det också fanns — och än idag finns — kontorsplatser för olika former av administrativt arbete. Det skulle vara extra intressant att få visa hur man kan göra en varsam restaurering av ett gammalt kök, att göra ett badrum i tidstypisk stil eller att visa att det går att byggnadsvårda i en lägenhet. Christopher O'Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg hjälper nyfikna ägare till gamla hus att lära känna sitt hus, till både kropp och själ. Idag är en hiss placerad där dessa låg. Christopher O'Regan gräver i släktgårdens historia och ger nytt liv åt Emmas släktingar, som en gång i tiden bodde här.

Next

Det sitter i väggarna!

Det sitter i väggarna hösten 2018

Till dessa fönster hör också en skröna om utdrivning av spöken som Christopher O'Regan gräver djupare i. Men jag är övertygad om att kunna bli återställd, även om det är en lång väg kvar! Antikexperten Rickard Thunér hittar gripande levnadsöden bland mjölnarna som bott i huset, och det visar sig också ha legat en spritfabrik på tomten. Det gör du via intresseanmälan som ligger på. Christopher O'Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg hjälper nyfikna ägare till gamla hus att lära känna sitt hus, till både kropp och själ. Historikern Christopher O'Regan och byggnadsvårdsantikvarien Erika Åberg hjälper nyfikna ägare till gamla hus. Samtidigt tar en byggnadsantikvarie reda på mer om husets byggnadsmässiga historia, dels för att komma med råd och tips om hur man kan renovera det, men också för att tillsammans med husägarna utföra vissa byggnadsantikvariska renoveringar som kan göra skillnad för husets karaktär.

Next

Succéprogrammet besökte Burträsk

Det sitter i väggarna hösten 2018

Lagfarter och inteckningsprotokoll som bara finns på landsarkivet. Byggnadsantikvarie Erika Åberg hjälper dem att pappspänna och tapetsera i den nedgångna trappan. De håller upp en takkrona, även den av guldmålat trä som hänger ner mot a-botten. Vad finns skrivet om din fastighet i böcker och på nätet. Kategori Det är klart att den kultur vi lever och bär med oss finns i oss människor.

Next

Det sitter i väggarna

Det sitter i väggarna hösten 2018

Byggnadsantikvarien Erika Åberg hjälper till att få fram rätt färgnyans till rummets flagnande dörrar och trycker nya fantastiska rullgardiner för hand. Den gamla nedlagda järnvägsstationen i Hybo är ett av Sveriges bäst bevarade stationshus utvändigt och en gång i tiden var det en av Hälsinglands mest betydelsefulla järnvägsstationer. Medverkande: Christopher O'Regan, Erika Åberg. Christopher O'Regan hjälper till att kartlägga både husets tidigare ägare och husets ursprungsplats i byn. Alla hem har sin historia, men vad vet du egentligen om ditt hem? Avsnitt 3 Kollektivet Ljusbacken, Hälsingland. Efter 30 år av törnrosasömn är det äntligen dags för det en gång i tiden så pampiga huset i Häckelsäng utanför Gävle att få nya ägare. Via produktionsbolaget Titan har vi haft kontakt med henne hela vägen.

Next

Det sitter i väggarna!

Det sitter i väggarna hösten 2018

Det kan inte ha undgått någon att jag njuter av hösten genom att frossa i tv-serier. Christopher dyker djupt i husets skärgårdshistoria, från pensionatstidens glansdagar till smugglarkungen på 30-talet och lotsfamiljen Österman som ägt huset under väldigt många år. Har det alltid sett ut som det gör idag och vilka har bott här förut? På bilden ser vi linoleumgolv, en inbyggd spiraltrappa och klargula väggar, i lysrörens sken under ett nattskift år 1982. Cellfönstren höggs upp till dubbel storlek i den tvärställda cellavdelningen på samtliga bottnar. Erika Åberg restaurerar delar av ett gammalt 30-talskök på ovanvåningen. .

Next

SVT

Det sitter i väggarna hösten 2018

Emma Norelius har ärvt det välbevarade gamla huset, som är hennes släktgård och drömhem sedan barnsben. Jag brinner för ekologiskt, giftfritt och zero waste. Nu är de äntligen tillbaka med fyra nya avsnitt på Netflix med premiär den 25 november ja, jag lär köra ett maraton. Vi tror inte att räcker. I samband med en omfattande renovering i början av 2000-talet skalades många av de lager av, som tillkommit under de 139 år som anstalten var i bruk.

Next

Leif Mörkfors

Det sitter i väggarna hösten 2018

I den norra flygeln behölls de ursprungliga, små cellfönstren. Följ - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar. Vad är det egentligen som hänt? Granne med Väversunda kyrka i Östergötland ligger Berzeliusgården där den svenska kemins fader Jöns Jacob Berzelius föddes 1779. Erika Åberg river ut masonit och plastgolv för att istället få fram originalpanelen i hallen, hon testar också på att ådringsmåla dörrar. De arton stora länsfängelser som byggdes från och med år 1846, varav Gävle var nummer fyra i ordningen, hade en T-formad plan med kort administrationsdel och en tvärställd länga med celler. Erika Åberg anpassar husets funkiskök till dagens standard och lär oss mer om hur vi bevarar gamla linoleumgolv. I serien får vi bekanta oss med gamla hus runtom i Sverige.

Next