Djurgården mot piteå. Piteå IF Fotboll 2019-12-22

Damallsvenskan 2019: Piteå vann med 1

djurgården mot piteå

Men det var Nannskogs 2-0, en perfekt cykelspark i början av den andra halvleken, som var det verkliga konstverket. Först reducerade Tilde Lindwall i 83:e minuten innan Mia Jalkerud satte kvitteringen i 88:e. Arkiverad från den 18 april 2015. . Historisk match för herrarna var då man 1996 vann över Djurgården i Svenska cupen. Pelley fick sträcka på sig för att tippa bollen över ribban. Hon avstyrde ett skott från Piteåanfallaren Nina Jakobsson på mållinjen genom att nicka bort bollen.

Next

Piteå IF Dam

Markus kom runt på Piteås högerkant och kunde slå in bollen framför mål där både Sharbel Touma och Fredrik Dahlström rusade fram. Söndagsmatchen mot hemmastarka Brage på Domnarsvallen blev till Daniel Nannskogs stora kväll med två mål och en målpass. Det var också hemmalaget som började klart bäst. Division 2 och lägre flyttades därmed ned ett steg i seriesystemet. Brage lyckades aldrig komma igenom Djurgår? Just damsidan i fotbollssektionen har haft en ganska brokig historia där de stora framgångarna låtit vänta på sig till senare år. Det är bortasegrarna som gör Djurgården till serieledare i norrettan.

Next

Semifinalklart i cupen

Om du vill följa alla nyheter från klubben så listar vi även den officiella hemsidan, sociala medier och supporterklubbar som du kan vara med i och följa. Än en gång God Jul och Gott Nytt År! Jalkerud, som även sköt 1—1 på straff, serverades mer eller mindre öppet mål efter ett tveksamt försvarssamarbete i Piteå. Sju år innan det var hon lagkapten i Piteå och nu var hon med om att visa vägen i sin comeback. Djurgården lyckades spurta till sig en enormt viktig poäng i den damallsvenska bottenstriden. Inför den andra halvleken byttes mittfältaren Josefin Johansson in i Piteå. Ändå var det Brage som dominerade inledningsvis och pressade Djurgården även om de riktigt farliga målchanserna framför Magnus Lindblad uteblev. I den 31:a minuten fick Djurgårdens mittback Ingibjörg Sigurdardottir agera målvakt.

Next

Piteå vann mot Djurgården i premiären

I och med detta så går alla med Piteå Summer Games armband in gratis! Jakobsson var iskall och de 1 822 åskådarna i Piteå fick jubla. Ingen nämnd och ingen glömd. Så sent som för en vecka sedan gjorde hon sin första hela match sedan återkomsten till elitfotbollen. För det är ju så - ibland tar men steg framåt och ibland måste man backa. Snödrivorna kantade fotbollsplanen i Piteå.

Next

Jag vill önska er alla en lång, skön helg! Efter 28 minuter nickade den pålitlige målskytten Fredrik Dahlström in 1-0 från ganska långt håll sedan Daniel Nannskog slagit en perfekt passning från vänsterkanten. Med 30 sekunder kvar av första halvlek fick June Pedersen en bra träff från 25 meter. Ju längre matchen går ju mindre orkar Piteå, säger Micke Andersson. Nästa match spelas mot Degerfors på Stockholms Stadion onsdagen den 9 september. Det är svårt att spela på bra fotboll på det här underlaget.

Next

Piteå IF Fotboll

Och när Brage tröttnat och inte orkade hålla tempot och intensiteten från de första 25 minuterna kunde Djurgården ta över matchen. Magnus Lindblad som fortsätter att hålla nollan agerar lugnt och säkert bakom backlinjen där Pierre Gallo gjorde ännu en bra match som vänsterback. Fem raka matcher utan ett enda insläppt mål visar tydligt att någonting har hänt, Djurgården har fått ordning på försvarsspelet. En återkomst som inte hade kunnat börja bättre. Efter 3-0 kan man konstatera att Djurgården genomförde matchen perfekt och att det krävs mycket för att göra mål på Blåränderna. Efter en hel del stök kunde Dahlström få in bollen i nätmaskorna till stor glädje för ett 40-tal tillresta djurgårdare.

Next

Vänstermittfältaren Markus Karlsson som passade fram till två mål senast mot Brage låg bakom segermålet. Lika fullt var det tio plusgrader och strålande sol som mötte spelarna i Piteå och Djurgården. I augusti i fjol blev hon mamma till en dotter och spelade därför inte en enda match under fjolårssäsongen. Det blev 1-0 0-0 efter att den ständige målskytten Fredrik Dahlström sparkat in segermålet på övertid. I det skedet var målvakten Jennifer Pelley överspelad.

Next

Djurgården Fotboll

Särskilt tufft är det för försvarspelarna som kan få jobbigt att bedöma studsen och få undan bollarna, säger en glad Micke Andersson. Magnus Lindblad agerade säkert och avvärjde några tillfällen för Piteå med ett par väl avvägda utrusingar. Laget: Lindblad - Alvén, Cisternas, Hallström, Gallo - Jon Persson, Borgqvist, Martinez, Karlsson - Nannskog, Dahlström På bänken: Banda, Lossman, Gröning, Touma, Nilsson Byten: 78 Nannskog ut - Touma in. Händelsen chockade föreningen och fick stor uppmärksamhet i media. Herrarnas bästa säsong var en sista plats i näst högsta serien 1998. I slutet av den andra halvleken valde hemmalaget att spela med en anfallare i stället för den trio som fick inleda matchen på topp.

Next

Piteå hade fördel av hemmaplan och mer vana av spel på konstgräs men lyckades inte göra något mål i söndagens match. Snart är 2018 till ända och jag vill tacka alla som på något sätt hjälpt vår förening att ta steg framåt. Backade hem Johansson fick spela som yttermittfältare på högerkanten. Piteå skapade några chanser i den första halvleken och hade ett skott i ribban efter en dryg halvtimme. Fri entré för alla med Piteå Summer Games armband! Arkiverad från den 3 december 2013.

Next

Föreningen grundades 24 maj 1918 men tog inte upp fotboll på repertoaren förrän 1920 när föreningen gick samman med lokala rivalerna som hade fotboll på agendan. Hemmadominans Merparten av spelet i den första halvleken var på Djurgårdens planhalva och gästerna från huvudstaden hade all anledning att vara nöjda med 0—0 när halva matchen var spelad. Efter några tuffa första år har laget avancerat upp i rangordningen och utmanar numer på allvar topplagen i allsvenskan. Nyckeln till segern låg i försvarsspelet som fungerade i det närmaste felfritt. I och med Umeås uteblivna resultat senaste tiden har kanske Piteås damfotboll dragit nytta av detta faktum. Vi i styrelsen ser ljust på framtiden men vi vet samtidigt att det krävs väldigt mycket jobb för att nå dit alla vill. Djurgården flyttade sedan upp spelet och med ett fint kortpassningsspel lyckades man hota mästarlaget ett par gånger.