Drömmen om slottet säsong 2. Drömmen om slottet 2019-11-15

Drömmen om slottet, Säsong 1 Avsnitt 6

drömmen om slottet säsong 2

Hägerstads slott — ett kulturarv som räddats Efter den första säsongen av tv-programmet har främmande människor kommit förbi Hägerstads slott och tackat paret för att de räddat ett kulturarv. Det byggs ett nytt kök i slottets mest komplicerade rum och Agnes planerar inför inredningen medan hon gör i ordning några gamla lampor. Det blir även en loppisrunda och det ska tillverkas stuckaturer till de stora salarna, men valet är inte lätt. Från en sommar till nästa följer vi familjen, när de arbetar hårt för en förtrollande renovering. De planerade att lägga 4 miljoner kronor på renoveringen, vilket inte räckt.

Next

Drömmen om slottet säsong 2

drömmen om slottet säsong 2

Hur ska vi lösa det utan att belåna oss upp över öronen? Invigningen av musikrummet ska bli något speciellt att minnas, men kommer hennes äldsta dotter Katarina vara där och se spektaklet?. Att få vara med och rädda det här slottet som annars kanske hade rivits är fantastiskt, säger Stefan. På bara ett år, och med en begränsad budget ska det förfallna slottet Hägerstad förvandlas till familjens egna sagoslott! Bor: Hägerstads slott i Åtvidaberg. Om Drömmen om slottet Efter elva år i Miami flyttar Agnes och Stefan Lätt hem till Sverige för att förverkliga sin dröm - att bo i ett slott. Därefter har slottet fungerat som ålderdomshem för lärarinnor och på senare tid som vårdanstalt för alkoholister i regi av Norrköping kommun. Arbetsdagarna har väl i snitt legat på 14 till 16 timmar. Från en sommar till nästa följer vi familjen, när de arbetar hårt för en förtrollande renovering.

Next

Drömmen om slottet säsong 2

drömmen om slottet säsong 2

Ångrar ni er att ni tog er an det här projektet? Det är en utmaning i sig — det går inte att använda några vanliga stegar, säger Stefan. Deras budget är på 4 miljoner varför de måste göra merparten av renoveringsarbetet själva. Som en hyllning till sitt gamla liv i Florida skapar de även en egen Miami Beach-strand vid vattnet. Bland annat rustar de upp den gamla slottsträdgården med stora vackra fontäner. Hägerstads slott i Åtvidaberg var eldhärjat, fuktskadat och dödsdömt. När de åker efter åtta till tolv timmar, måste du dricka starkt kaffe för att orka fortsätta renovera.

Next

Drömmen om slottet säsong 2

drömmen om slottet säsong 2

Det höjer verkligen motivationen och vi anstränger oss för att få allt klart, säger Agnes. Under åtta veckor kommer tv-tittarna kunna följa renoveringen av Hägerstads slott. Varje avsnitt sågs av över en halv miljoner tittare. I framtiden kanske det också blir business men vad vi än hittar på kommer vi att ha en otroligt vacker byggnad, säger Agnes. Sedan har vi ju en familj att ta hand om också, säger Agnes. Det är väl för att man vill ha en utmaning, en adrenalinkick, säger Stefan.

Next

Drömmen om slottet, Säsong 1 Avsnitt 6

drömmen om slottet säsong 2

Några rum väntar fortfarande på att bli klara, men Agnes planerar stort inför inflyttningsfesten. Som man byggde på den här tiden gjorde man den våningen lyxigast och här är fyra meter högt i tak. Om Drömmen om slottet Efter elva år i Miami flyttar Agnes och Stefan Lätt hem till Sverige för att förverkliga sin dröm - att bo i ett slott. Men den som förväntar sig ett färdigrenoverat sagoslott lär bli besviken. De köper det eldhärjade och nedgångna i , med planen att på ett år renovera slottet och flytta in i det.

Next

Drömmen om slottet, Säsong 1 Avsnitt 8

drömmen om slottet säsong 2

Det finns kanske 20 säsonger till att göra tv på, säger Agnes Lätt. Och än återstår mycket arbete innan det 900 kvadratmeter stora slottet är färdigrenoverat. Varför gör man något sånt? Måste vara ganska galen för att göra det här, säger Agnes. Vi har gjort mycket utomhus och vi är klara med källaren och första våningen så vi har ju gott om plats, säger Stefan. Samtidigt om vi vill hyra ut till bröllop vill vi få en våning till klar. Samtidigt är projektet inte alltid en bal på slottet utan kräver både fysisk och mental styrka. När filmteamet följer dig får du inte så mycket gjort.

Next

Drömmen om slottet, Säsong 1 Avsnitt 6

drömmen om slottet säsong 2

Agnes köper trisslotter nu, säger Stefan. Snart måste nya pengar börja rulla in. Då kastade vi upp allt i luften och flyttade till ett nytt land, med en ny situation ute på landet. Betalar renoveringen med besparingar och bilar de sålt Renoveringen har plockat av familjens besparingar. Programmet handlar om familjen Lätt Stefan och Agnes samt tre barn och deras dröm att bo i ett slott. Redan nu finns möjligheterna att ordna mindre tillställningar. På bara ett år, och med en begränsad budget ska det förfallna slottet Hägerstad förvandlas till familjens egna sagoslott! Planen är att kunna ordna bröllop, släktträffar och andra event på Hägerstads slott framöver.

Next

Drömmen om slottet säsong 2

drömmen om slottet säsong 2

Efter 11 år i tar familjen sitt pick och pack och flyttar till Sverige för att förverkliga sin dröm. Men vi har förberett våning två och där har vi tänkt ha sovrum och bibliotek. Foto: Skeppsholmen Sothebys International Realty Så här såg slottet ut när det låg ut till försäljning hos mäklaren Skeppsholmen sommaren 2016. Familjen består av: Stefan, 54, och Agnes, 36, barnen Nils, 7, Karin, 12, och Katarina, snart 17. Första säsongen sågs av över en miljon tittare. De bestämde sig för att ta med sig barnen, lämna hemmet i Miami och rädda slottet.

Next

Drömmen om slottet, Säsong 1 Avsnitt 8

drömmen om slottet säsong 2

. . . . .

Next