Det er frivillig å gjennomføre Voksenopplæringsundersøkelsen, Foreldreundersøkelsen og Lærerundersøkelsen. Vurder også om det er føremålstenleg samtidig å informere foreldra om skolens arbeid med å førebu, gjennomføre og følgje opp resultata frå Elevundersøkinga. I vårsemesteret kan du velge fritt mellom alle bolker av spørsmål. Kom raskast mogleg i gang med samtalen om ulike tema i Foreldreundersøkinga, og kva for annan informasjon de har om temaet. Elevene svarte på nye spørsmål i undersøkelsen og forklarte hvordan de oppfattet spørsmålene.
Endringer høsten 2016 I Elevundersøkelsen som starter 3. Det er lettare å få i gang ein diskusjon i ei mindre gruppe dersom ein tek for seg dei samla resultata. Val av forbetringsområde bør baserast på kunnskap om kva for faktorar som er grunnleggjande for å utvikle og halde ved like eit godt læringsmiljø. Korleis følgje opp resultata etter gjennomføringa? Hvor lang tid trenger elevene på å svare? Bestill undersøkinga til elevane på dei trinna dei faktisk går på. Registrer skolen korrekt i Nasjonalt skoleregister Skoleeier eller skoleleder skal påse at aktuell skole er korrekt registrert i Nasjonalt skoleregister. Informasjon frå ulike verktøy må ein sjå i samanheng Informasjonen frå undersøkingane er berre éi av fleire kjelder til informasjon som skolen har til rådvelde. All kobling mot brukernavnet blir brutt i det øyeblikket undersøkelsen fullføres og sendes.
For å forklare hvorfor vi endrer igjen, må vi først spole litt tilbake: Nedgang i mobbing etter endringer i 2013 I 2013 la vi til seks spørsmål om konkrete krenkelser: erting, utestenging, spredning av løgner, trusler, negative kommentarer om utseende og fysiske krenkelser som slag, dytting og sparking. Kven følgjer opp tiltaket, og når evaluerer vi resultatet? Vi vil ha din tilbakemelding! Den reviderte Elevundersøkelsen inneholder en lang rekke bolker med tilleggsspørsmål. Ein diskusjon om ein skal eller ikkje skal gjennomføre Foreldreundersøkinga, kan i seg sjølv bidra til å halde ved like eit allereie godt forhold mellom skolen og heimane. Er det bare ett svaralternativ som prikkes ut fra denne regelen, skal også svaralternativet med den nest laveste svarverdien prikkes selv om det er 3 eller flere som har valgt dette svaralternativet. Slik kan de setje saman resultat frå fleire undersøkingar i den same rapporten. Kun de som ikke har svart blir purret.
Vårsemester Alle undersøkelsene er gratis og frivillige for skolene å gjennomføre i vårsemesteret fra 1. De kan òg samanlikne spørsmål. Du finner mer informasjon om elevundersøkelsen ved å følgen linkene nedenfor. Det er frivillig for foreldra å svare, og det er mogleg å hoppe over spørsmål ein ikkje ønskjer å svare på. For flere råd og tips, les. I slike tilfeller er det mulig å logge seg på igjen og forsette gjennomføringen.
Når svaret et sendt inn, er det ikke mulig å koble brukernavn mot innsendt svar. Skoleeigaren bør vurdere om det er føremålstenleg å koordinere ei gjennomføring av Foreldreundersøkinga på alle skolane. Det vil ikke være mulig å spore opp respondenten. Skoleleiinga vel ut dei som skolen skal inkludere i sine utviklings- eller verksemdsplanar. Alternativt eller i tillegg kan det vere ein idé å presentere spørsmåla og grunngivinga i plenum på eit foreldremøte.
Ein del av spørsmåla i Foreldreundersøkinga kan samanliknast direkte med tilsvarande spørsmål i Elevundersøkinga og Lærarundersøkinga. Informasjonsbrevet finnes på norsk, arabisk, dari, engelsk og Tigrinja. Ståstadsanalysen er eit verktøy for kvalitetsvurdering og skoleutvikling. Dette gjelder både ved visning av frekvens, prosent og gjennomsnitt. Klikk på Les mer for å komme til informasjonsbrev fra Udir om undersøkelsen, om gjennomføringen, om personvern og databehandlingsansvar. Skoleleiinga er ansvarleg for å leggje opp til prosessar som inkluderer lærarar, elevar og foreldre i skolens systematiske arbeid med å forbetre skolens kvalitet.
Er det slik vi vil ha det på denne skolen? Ikke legg inn for mange spørsmål Husk at undersøkelsen ikke må bli for lang. Les mer om brukerundersøkelsene våre på. Det er viktig at elevene legges inn på de trinnene de faktisk går på slik at resultatene som publiseres i Skoleporten blir korrekt. Ta berre med spørsmålsbolkar de planlegg å følgje opp resultata frå i etterkant. Skolene har ansvaret for at foreldre og foresatte til elever under 18 år blir informert om gjennomføringen av Elevundersøkelsen. Oppfølging av resultata på skolen Vi anbefaler at elevrådet, ei gruppe lærarar og andre tilsette og skoleleiinga analyserer resultata i fellesskap. I revisjonen er det lagt vekt på at undersøkelsen skal være godt egnet til lokal oppfølging, og at den ikke skal være for omfattende.
Det er gratis å bestille både obligatoriske og frivillige undersøkelser. Disse spørsmålene kan ikke ha et annet formål enn det som gjelder for resten av brukerundersøkelsene. Direktoratet anbefaler at foreldra kan svare på Foreldreundersøkinga ein gong per barn. Vi har blant annet lagt inn flere eksempler på mobbing. Da resultatene kom, hadde andelen elever som rapporterer om mobbing gått ned fra 6,8 til 4,2 prosent. Det er vanskelig for elevene å konsentrere seg hvis det blir for mange spørsmål. Disse gir mulighet for lokal tilpasning av undersøkelsen.
Pilotering av nye spørsmål Læringsmiljøsenteret testet ut forslagene på elever rett etter skolestart i høst. Hver elev skal fylle ut skjemaet én gang. De intervjuet 17 elever i 5. Læringsmiljøsenteret har samlet elevenes tilbakemeldinger i en. Kvar gruppe foreslår på bakgrunn av analysen av resultata eit til tre forbetringsområde.