Bloggeren og forfatteren Linnéa Myhre sin roman, Evig søndag, skal dramatiseres på Trøndelag Teater 21. I 2011, kjent blant annet som «sinna-bloggeren», ble hun kåret til årets blogger under Blog Awards. . Jeg tolker det slik at denne eksponeringen umiddelbart fremstår attraktiv på grunn av muligheten til å selv forme sitt virtuelle jeg. En eventuell vegring mot å endre for mye på Linnéa Myhres tekst er forståelig, all den tid innholdet er såpass tett knyttet opp mot forfatteren som person og hennes personlige erfaringer og kanskje, hvis man skal være kynisk, sett i betraktning romanens høye salgstall. Den handler om spiseforstyrrelser og depresjon, og om et ungt menneske som lengter etter kjærlighet og anerkjennelse.
Enkelte andre sekvenser utpeker seg også som mer dynamiske, og gir oss overbevisende innblikk i hverdagslige utfordringer for Linnéa. Ett år med mange gjentagelser, indre og ytre rutiner. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Det er en beretning som er til å tro på. Mat opptar tankene hennes konstant, og hun teller timene frem til neste måltid. Innholdet i forestillingen er nokså uttalt og konkret, slik den virkelige Linnéas skrivestil også er beskrevet som å være.
Til å kunne smykke seg med en slik betegnelse, fremstår stykket for innadvendt og navlebeskuende, og Linnéas problemer for spesifikke og utelukkende. Også publikum har tatt godt i mot produksjonen. Ensidig erfaring Formen er fortellende, en monolog, oppbrutt av korte, svært korte, innstikk av samspill: Linnéa Lina Hindrum i samtale med psykiateren, med sin mor, med kolleger, med butikkpersonale og flere kommentarfeltstemmer alle biroller spilt av Øyvind Brandtzæg. Den handler om spiseforstyrrelser og depresjon, og om et ungt menneske som lengter etter kjærlighet og anerkjennelse. Det at Linnéa og Finn på et tidspunkt sloss på scenegulvet, noe som resulterer i at Finns dressbukse spjæres, er et fint avbrekk fra de teksttunge utlegningene. Her følger vi Linnéa gjennom en tung periode av livet hennes, sterkt preget av tiltaksløshet, depresjon og spiseforstyrrelser.
Innlegg i kommentarfelt skal skrives under fullt navn. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Teaterversjonen av Linnéa avslører at hun tok på seg den bryske rollen fordi hun var overbevist om at det var dette leserne og verden utenfor forventet av henne. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Adressasvisens Ole Jacob Hoel lander på samme terningkast. Innimellom fremstår replikkene platte, og Linnéas ønske om å dø klarer ikke alltid å mane fram den empatien som en slik uttalelse burde.
Jeg kvier meg således for å være enig i at Evig søndag fungerer som et bilde på «generasjon prestasjon», slik det antydes i Trøndelag Teaters markedsføringsmateriell og som enkelte andre anmeldere av stykket har gitt uttrykk for. Livet ser glamorøst ut fra utsiden. Linnéas opplevelse av å miste kontroll, både når det gjelder spising og selviscenesettelse, kunne med fordel ha blitt tematisert opp mot hverandre i større grad. Samspillet med Øyvind Brandtzæg som psykiateren Finn er også godt. Boken er skrevet i dagbokform, men regissør Trine Wiggen har fått frie tøyler til å bearbeide teksten. Jeg vil tro at en oppstramming av tekstmaterialet, og mer fokus på timing og formidling, ville gagnet forestillingen. Teaterstykket Evig søndag fremstår som svært tro mot den selvbiografiske romanen det er basert på.
Evig Søndag,Trøndelag Teater, 2017, foto av Ole Ekker. Trondheim24 møtte henne sammen med skuespillerne på programslippet til teateret i høst. Forteller mer enn viser Selv om scenografien er effektfull og skuespillerne gjør en god jobb, så sitter jeg som betrakter igjen med følelsen av at regissør Trine Wiggen kunne gjort flere grep i oversettelsesprosessen fra originalmaterialet, romanen, til det sceniske verket. Ingen reagerer, for jeg gjør det hver søndag. Lina Hindrum spiller hovedkarakteren Linnea, og får sin debut på Trøndelag Teater med denne rollen. Linnéa Myhre har fått mye ros for å ha vært åpen om sin spiseforstyrrelse, og for å ha portretert noe som er en hverdag for mange.
Som når hun, til tross for sitt anstrengte forhold til mat, forsøker å skaffe seg jobb i et bakeri. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort. Myhre er nå aktuell med den nye romanen Hver gang du forlater meg, som har fått blandene kritikker. Dette mener de: Dagbladets anmelder Lillian Bikset gir terningkast fire. To skuespillere Forestillingen er bygd på forfatter og blogger Linnéa Myhres beskrivelser av sine depresjoner og spiseforstyrrelser. Men det fikser Hindrum med glans.
Evig søndag spilles fram til 28. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre. Jeg synes det er besnærende og interessant at noen kan slutt å spise, og nesten sulte seg til døde. Det er bloggeren og forfatterens selvbiografiske roman, som er utgangspunktet for denne forestillingen.
Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort. «Sterk og troverdig» Flere medier har anmeldt stykket. Forfatteren gjorde det også slik i boka. Under tittelen «Troverdig nærbilde av en tankesykdom» skriver hun: «Evig søndag» er beskrivende, den er ikke analytisk. Hun har selv slitt med spiseforstyrrelser da hun var yngre, men synes hun klarer å distansere seg til rollen, som i stor grad er en monolog. Godt mottatt av publikum — Om forestillinga oppleves som mørk og dyster, så er den absolutt utgangspunkt for gode samtaler og dypere innsikt om problemet, skriver Audhild Øye i Avisa Sør-Trøndelag. Under forestillingen betror Linnéa oss at hun skulle ønske hun kunne slette livet sitt, på samme måte som hun kan slette det hun legger ut om seg selv på internett.