For eksempel forkortelse. For eksempel forkortelse på dansk. 2019-11-16

Oversigt over forkortelser

for eksempel forkortelse

I norsk er dette sjelden, men det forekommer, f. Desuden har fx gammel hævd i dansk, ikke mindst i leksikografiske kredse, og findes således dog skrevet med punktum, altså fx. De fleste forkortelser udtales som de oprindelige ord ca. En brugsbog for udøvere af fagsprog: formidlere af faglig viden på alle niveauer. Eventuelt på en ydmyg måde. Spørgsmål: Hvordan kan det være at forkortelsen for eksempel skrives enten f. Mens er et akronym, dvs at forbokstavene danner et ord som kan uttales, er en ren forkortelse der hver bokstav uttales for seg.

Next

Liste over forkortelser

for eksempel forkortelse

Store eller små bogstaver Her bliver det måske lidt indviklet og i det daglige sprog, bruges de gængse regler ikke altid. Du kan hjelpe til med å sjekke opplysningene mot kildemateriale og legge inn referanser. Denne artikkelen inneholder en eller , men enkeltopplysninger lar seg ikke fordi det mangler konkrete kildehenvisninger i form av fotnotebaserte. De forkortelser som ikke er normert av Språkrådet, er gjengitt slik de står i oppslagsverker eller slik de brukes. . Efter at have boet i Spanien og blevet ekspert i den fine kunst at spise masser af tortilla og komme for sent hele tiden, flyttede jeg til det her smalle land efter at have backpacket rundt i Sydamerika. I øvrigt beskrives forkortelsen fx i Forkortelser i hverdagen, Dansk Sprognævns skrifter 13, Gyldendal, 1988, som en sammentrækning af det traditionelle f.

Next

15 engelske forkortelser du skal kende ‹ GO Blog

for eksempel forkortelse

Det viser, at du kan vente lidt med gaven, da hun ikke helt har styr på detaljerne endnu! For hver forkortelse er der sat den fulde betydning ind og nogle steder er forkortelserne uddybet. Ofte legges andre bokstaver til. I grunden lyder det som et grimt stykke tøj eller en slem type medicin. I Retskrivningsordbogen er begge forkortelser med, så hvad angår deres korrekthed, er de helt ligestillede. Som begyndelsesbogstav i en sætning eller efter punktum bruges stort bogstav. Her skriver forfatteren desuden vedr. Svar: Det kan virke mærkeligt at fx kan bruges som forkortelse af for eksempel, når ordet eksempel kun kan skrives med ks og ikke med x.

Next

15 engelske forkortelser du skal kende ‹ GO Blog

for eksempel forkortelse

Men samtidig ved du, at det bliver sjovt, og at du måske kommer til at fortryde, hvis du ikke tager afsted. Forkortelsene kan i slike tilfeller representere en barriere for reell kommunikasjon. Akronymer og forkortelser er små, gode værktøjer til at gøre kommunikationen hurtigere og sjovere, især når du prøver at taste hurtigt på en glat smartphone. Enkelte unntak forekommer imidlertid, og grunnlaget for å ta med en del av forkortelsene kan sikkert diskuteres. Forkortelsen kan konstrueres på flere forskellige måder. I lager overordnede regler eller standarder for forkortelser.

Next

Vanlige norske forkortelser og de som hyppigst blir skrevet feil

for eksempel forkortelse

Eksempelvis kan forkortelser laves ud af de første bogstaver kr. Tjek mig ud på erinfranceswalton. Den indgår i bogen af Kirsten Rask. Legg merke til at mange forkortelser kan skrives både med små og store bokstaver. Forkortelser Her er en liste over de mest almindelige forkortelser på dansk.

Next

Forkortelse

for eksempel forkortelse

Legg gjerne til flere forkortelser på lista. Dette gjelder særlig akronymer radarpar, laserskriver osv. I mere end 50 år har millioner af studerende rejst til udlandet med os for at lære et nyt sprog og fordybe sig i en ny kultur. Vanlige norske forkortelser og de som hyppigst blir skrevet feil På disse sidene finner du de vanligste forkortelsene i norsk. Forkortelser har vært brukt gjennom alle tider. Start med eller velg en annen bokstav fra oversikten. Fra at fikse elektonik til at polstre møbler og gennemrenovere boliger.

Next

Oversigt over forkortelser

for eksempel forkortelse

Som udgangspunkt forkortes ord eller navne med store og små bogstaver som det eller de ord forkortelsen kommer fra. Du fejrer sikkert din hvert år med alt for meget kage, is og flag. Og ja, så svar venligst — bruden og gommen vil gerne vide præcist hvor mange laksefileter de skal bestille. Rådet har formulert følgende regler: «I forkortelser som består av flere ord, skal det være punktum mellom hvert ledd når forkortelsene ellers ville kunne forveksles med ord eller andre forkortelser. Det betyder nemligt at du er tilbage om et øjeblik.

Next

For eksempel forkortelse på dansk.

for eksempel forkortelse

Typisk skrives forkortelser med punktum med små bogstaver. Teksten kan få plass på færre sider, mindre behov for å rulle tekst på dataskjerm, eller en får inn mer tekst på én side eller én skjermfull. Opplysninger uten kildehenvisning i form av referanser kan bli fjernet. Forestil dig: du er inviteret ud, men føler dig ikke på toppen. Du har i alle tilfælde ikke meget tid at løbe på! Lokale forkortelser som forkortelser for små idrettslag er stort sett utelatt. Bare ett punktum ved noen av de vanligste forkortelsene.

Next

For eksempel forkortelse på dansk.

for eksempel forkortelse

Det er jo nemmest at skrive fx, men når man skriver ordet ud, skrives det jo ikke med x. Hold dig opdateret Få de seneste nyheder inden for rejser, sprog og kultur med vores nyhedsbrev. Sprog-tjek: Forklaringen finder du blandt meget andet i denne bog. Denne sammentrækning har nærmest karakter af et ideogram en sigel , og punktum efter x er derfor overflødigt. Ordbogen med forkortelser vokser løbende, nå vi støder på nye forkortelser. Forkortelse betegner en kortform av et eller flere som blir representert med en eller flere hentet fra ordet eller ordene for at de skal få en kort og gjerne også hensiktmessig form. Listen blir hele tiden utvidet.

Next

Forkortelser: F

for eksempel forkortelse

Læs mere om Sponsorede forslag Fork. Der anvedes ofte ikke punktum efter måleenheder. Her er 15, som du , og som alle engelsktalende bør kende. Vi har ikke nogen rigtig god forklaring på det, bortset fra at fx efterhånden er ret udbredt og tilmed er en nemmere og mere pladsbesparende forkortelse end f. Det går et skille mellom forkortelse og sammentrekning som er hyppig brukt i gamle manuskripter og tidlige trykte bøker hvor bokstaver er utelatt eller bokstavsammensetninger er representert med tilsynelatende vilkårlige symboler. Nogle gængse enheder: kilo: kg, gram: g, liter: l, meter: m, Joule: J. Du vil se denne forespørgsel på invitationer til bryllupper og andre fester.

Next