Fylkestingsvalg troms. Troms 2019-11-16

Svein Tore Marthinsen : 2015

fylkestingsvalg troms

The mountain's name in , Rumbbučohkka, is identical in meaning, and it is said to have been a sacred mountain for the Sámi in pre-Christian times. Jeg sier meg bra fornøyd med det, samtidig som det gir motivasjon til å bikke 20 ved neste korsvei. Jeg er veldig optimistisk på vegne av Nord-Norge generelt siden det skjer mye der for tiden. Men framgangen gikk på bekostning av Frp, som ble mer enn halvert og mistet fem mandater. Jeg kjenner selv folk som har fått unødvendige stønader av staten som sier de kunne klart seg lett uten. På denne bloggen skriver jeg mest om valg og velgere.

Next

Valgforsker:

fylkestingsvalg troms

Ordfører har styrt på basis av støtte fra Frp, KrF og Venstre. Ap svake og fikk under 24. Men slik gikk det ikke. Disse får valgkort på papir via brevpost. Sogn og Fjordane: I tråd med forventningene ble detklart rødgrønt flertall.

Next

Kommunestyre

fylkestingsvalg troms

Både Venstre, Frp og Rødt kunne notere framgang og bør således si seg fornøyd med resultatet. Storkoalisjon av H+Ap i to kommuner. Det er store og dramatiske bevegelser blant velgerne like før det helt spesielle fylkestingsvalget i Troms og Finnmark. Fet:14-13 i rødgrønn mandatfavør her sist. Merk imidlertid at du dermed reserverer deg mot all digital kommunikasjon med det offentlige — ikke bare forsendelsen av valgkortet.

Next

Kommunestyre

fylkestingsvalg troms

Velger de et samarbeid med Ap, så blir det høyst sannsynlig fire år til med Ap som ordfører. Høyre gikk derimot mindre tilbake enn landstrenden indikerte. Alle personer med stemmerett føres automatisk inn i manntallet i den kommunen der de er folkeregistrert som bosatt 30. Og de valgte å videreføre sitt samarbeid med Anne Marit Mevassvik Ap som fylkesrådsleder. Om du vil innføres i manntallet i Tromsø kommune kan du sende en skriftlig henvendelse til: Tromsø kommune, Valg 2019, Postboks 6900, 9299 Tromsø. Troms: En turbulent periode munnet ut i en styringsallianse av H, Frp, V, Sp og Kystpartiet.

Next

Avvikling? Nei! Men mer enn nok å ta tak i

fylkestingsvalg troms

Få dager etter inviterte Skedsmo Venstre meg til å lede en debatt om - med fine Scene 5 i Lillestrøm kulturhus som arena. Også regjeringspartner Frp hadde relativt sett mindre tilbakegang i Akershus. Velgere som har opprettet digitale postkasser får valgkortet sitt der Digipost eller e-boks. But the government of Finland has expressed interest in building a railway from the Finnish rail network to port facilities at , although they point out that they can't finance much of the cost. Det nye fylkesrådet som skal styre det sammenslåtte storfylket Troms og Finnmark ble presentert fredag.

Next

Stortingsvalget 2013

fylkestingsvalg troms

Dette betyr at du som velger bør sende søknaden i god tid, slik at Valgstyret får denne i hende innen fristens utløp. Også Frp, V, Sp og Pensjonistpartiet inngår i det brede sentrum-høyre-samarbeidet i Stavanger. Tovan har frasagt seg gjenvalg, og er ny frontkandidat. Fra helt nede i 0,6 i hovedstaden, til 33,2 prosent i Sogn og Fjordane. Hordaland: Posisjonspartiene H, Frp og V mistet sitt flertall med klar margin.

Next

Dette må du vite om fylkestingsvalget. Her er fem spørsmål og svar

fylkestingsvalg troms

Dersom du forhåndsstemmer i Norge eller ikke benytter den nevnte omslagskonvolutten, må du søke særskilt Søknaden må også inneholde en erklæring om at du fortsatt er norsk statsborger, og skal sendes til valgstyret i den kommunen der du sist var registrert bosatt i Norge. Hva med alle som tror de må ha valgkortet sitt og ikke har registret at de har fått det digitalt? Dermed kom sittende ordfører Ole Hjartøy og hans parti Høyre i den paradoksale situasjon, som dog ikke er helt ukjent i politikken, at de vant valget, men tapte makten. Men ikke minst forteller det meg at utenriksministeren og de hun representerer faktisk ikke er så opptatt av at det bor folk i nord, for ressursene, suvereniteten og den arktiske posisjonen har vi jo uansett. Men KrF og Venstre valgte, til Høyres fortvilelse, å gå rett i med Ap på valgnatta, trolig som et produkt av de fikk tilbud om mest gjennomslag den veien - både hva politikk og posisjoner angår. Hvis jeg husker rett er ikke Rødt akkurat en pådriver for forsvarsaktivitet generelt, snarere tvert i mot. Høyre mistet makten i hele seks fylker, og står igjen med topposisjonen i kun tre fylker. Along the coast and on the islands, fishing is dominant.

Next

Kommunestyre

fylkestingsvalg troms

Valgdirektoratet gjør en evaluering i etterkant av valget, og gjør vurderinger av bruken og brukeropplevelsen. Kvelden er en tid for å telle opp velgernes valg, og det er en tid for politikere og partier til å lytte til hva vi velgere har valgt. Det er tre ting som er slående med valgresultatet: 1 Regjeringspartiene Høyre og Frp går tilbake. Søknadsskjema om innføring i manntallet er trykket på omslagskonvolutten som brukes ved forhåndsstemmegivning utenriks — på Svalbard og Jan Mayen. Hva skjer når du stemmer i nye fylker og kommuner? Nå snakkes det hele tiden om at ting skal legges ned eller flytte sørover. Valgforsker: — Årets fylkestingsvalg er et demokrati-eksperiment FriFagbevegelse JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Ivar Odnes Sp er varaordfører.

Next

Stortingsvalget 2013

fylkestingsvalg troms

Men det var en liten tilbakegang målt mot det ekstreme 2011-valget, og partiet mistet sitt rene flertall i kommunestyret. Statsborgere fra et annet nordisk land som har blitt folkeregisterført som bosatt i Norge senest 30. Forsøkskommunene sender også ut informasjon rundt forsøket med det elektroniske valgkortet både på sine egne kanaler og ut til lokale medier. Sørum Det mest iøyenfallende ved resultatet i Sørum er Aps tilbakegang. Dermed vil det plutselig være et flertall på 32 fra Finnmark i det nye fylkestinget! Warsaw, Poland: Institute of the History of Material Culture, Polish Academy of Sciences.

Next