Hageland odda. Odda kultur 2019-11-15

Planlegg hagen

hageland odda

Vekstduken kan gjerne ligge på til plantene er godt etablert. Mens rotgrønnsaker kan klare seg i en sykdomsfri og tilpasset jord uten mye tilsatt gjødsel gjennom sesongen. Du bør tenke på at hagen skal blomstre gjennom hele sesongen, og om du vil dele den opp i rom og soner. Våre dyktige gartnere hjelper deg med det du måtte ha av spørsmål om plantestell og hage. Ikke nøl med å komme innom oss for en hyggelig hageprat. Hvert hagesenter har sin egen sjarm og dyktige fagfolk med lang erfaring innen gartnerfaget. For å skape din stil og form på hagen, kan du bruke tråkkheller og stier av singel, du kan markere med kanting, dvs markere forskjeller mellom bed og plen.

Next

Forside

hageland odda

Lurer du på hvilke vekster som passer best sammen eller hva slags type blomster som trives på din uteplass? Her møter du også andre i same situasjon. Med auka kunnskap får du betre føresetnader for å leve med sjukdommen i kvardagen. Har du et moderne hus, kan det passe med en stram og moderne hage. Deltakarane skal lære å leve best mulig med sjukdommen. Få en moderne hage med en stram stil og form, eller en mer romantisk og landlig hage med organiske former.

Next

Gjør Google til standard søkeleverandør

hageland odda

Tipset er vintergrønne busker og stauder, og å plante tett. Uansett vil hagekompost og naturgjødsel være de anbefalte gjødselformene. Vekstduk som er en tynn lys duk, er ideell å legge over plantene, evt. Humus er komposterte planterester som er blitt til jord, der innholdet av mineraler og næringsstoffer er høyt. Lettstelt hage Ønsker du en hage hvor du kan nyte utelivet i stedet for å jobbe, er det lurt å velge busker og planter om ikke krever så mye stell. Med økt kunnskap får du betre føresetnad for å leve med sjukdommen i kvardagen.

Next

Grønnsakshage

hageland odda

Vann godt og se opp for snegler. Nyttevekster som du dyrker i krukker gjør det enkelt å flytte plantene rundt etter solforholdene og lage et optimalt miljø for planten. Du vil få kunnskap om sjukdommen som kan bidra til aukt tryggleik og meistring i kvardagen. Vi bringer blomster over hele Askøy og formidler blomster til Norge og hele verden gjennom Euroflori. Prydhage En vakker prydhage er flott, men det krever noe mer planlegging og stell, og at du velger planter som trives der du bor. Kjøkkenhage gjør deg mer bevisst på livet i hagen. Bruk plantekasser med jord, for planter du ikke vil dyrke rett i jorda.

Next

Hageland Vasstun

hageland odda

Då er endeleg Stolpejakta i Odda for 2018 i gang. Gleden ved å dyrke frem grønnsaker og andre nyttevekster er selve nytelsen ved å kunne være selvforsynt med frisk salat, solmodne tomater eller plukke sommerpoteter fra egen hage. Gjødsling Sett deg inn i behovet grønnsaksplantene har for gjødsel underveis i vekstperioden. I løpet av dagen vil. Pårørande er velkomne til å delta.

Next

Forside

hageland odda

Fredagsmøta er ein serie førelesingar der ulike avdelingar i Helse Bergen får presentere tema av generell interesse frå si avdeling. Bli kjent med jorda di. Spesielt gjelder dette grønnsaker som vokser over bakken som bønner, tomat, agurk. De nyutplantede grønnsaksplantene blir ofte litt slappe de første dagene, men vil komme seg. Her vil du få auka kunnskap som styrker tryggleik til meistring av kvardagen.

Next

Hagesenter Hordaland

hageland odda

Frudalen Hagesenter er et hjemmekoselig hagesenter og blomsterbutikk. Pårørande er velkomne til å delta. Har du et hus i gammel stil, passer det kanskje bedre med en hage i romantisk og landlig stil. Vi er spesialister på sommerplanter og er kjent for vår gode kvalitet på alt vi tilbyr av planter og blomster. Dyrk frem plantene selv ved å så frø eller bruk småplanter når disse er tilgjengelige for salg. Du kan vere ferdigbehandla, leve med hjernesvulst eller vere pårørande. I hagesenteret har vi stort utvalg i vannfontener, hagefigurer, sommerblomster, busker og stauder.

Next

Planlegg hagen

hageland odda

I kjøkkenhagen er vi også avhengig av hageinnsekter, det er derfor lurt å kombinere både pryd og nyttevekster for å få en fruktbar grønnsakshage. Finn nærmeste Hageland Hageland har 101 hagesentre over hele landet. Form og stil Drømmer du om en flott hage må du legge ressurser i planting av busker, trær og blomster og etablering av plen. Lykken er å kunne unngå sprøytemidler og samtidig holde skadedyrene på et minimum. Etabler gjerne en naturhage med stein, og hvis du ønsker plen, velg en blomstereng-blanding som ikke krever mye stell. Du kan lage tak og vegger i hagen av trær, hekk, busker eller høye stauder. Alternativt kan du bruke ferdigjord som Økojord, Kugjødselkompost eller Plantejord Pluss, som er gode organiske jordtyper.

Next

Odda kultur

hageland odda

En del grønnsaker krever en god veksttid inne før de kan plantes ut, mens andre grønnsaker som rotgrønnsaker, erter, poteter m. Nydelige omgivelser, bredt utvalg og fantastisk service er våre varemerker. Personlig service er svært viktig for oss, og vi ønsker å gi alle våre kunder det lille ekstra. For gulrot og kålsorter som tidlig blir angrepet av skadeinsekter, er det viktig at den ligger på så lenge som mulig! Kurset gir også godkjenning som petroleumslege. Det kan også være lurt å velge busker som er ferdig utvokst. Vann i hagen skaper også stemning og har fin prydverdi.

Next

Hageland Vasstun

hageland odda

Plassér kjøkkenhagen på et lunt og solrikt område i hagen. Finn ditt lokale hagesenter eller sjekk hvilke hagesentre som er nærmest deg. Barna får kunnskap og innsikt i sjukdomen slik at dei etterkvart blir sjølvstendige i takling av situasjonen. Det kan vere utfordrande å skilje symptom på angst og depresjon frå kvardagsvanskar og veremåte som er knytt til utviklingshemming. En del planter krever mye gjødsel.

Next