Lasinegatiiveja käytettiin varsinkin 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Alueen talojen pihoihin pysäköinti on ehdottomasti kielletty, ilman talon omistajan lupaa! Vaikka eri vuosikymmenten design tekee aika ajoin paluun, Syrjäläinen ei kuitenkaan kehota hilloamaan esimerkiksi 80-luvun sohvanrämää varastossa tienestien toivossa. Koivu kiinnostaa Syrjäläinen kertoo, että myös muut Artekin koivuhuonekalut, erityisesti tuolit ovat sisustajien suosiossa. Palisanteriviilu ja musta nahkaverhoilu ovat suosituimpia. Jos samasta tuotteesta on tullut useampi sama ennakkotarjous esim. Rapalan ja Abun uistimia myytiin yhteisvasarahintaan 260 euroa. Huutokauppa Helander Useasta kodista ja mökiltä löytyy vanhoja peltipurkkeja, jotka ovat jälleen löytäneet tiensä usean suomalaisen sisustukseen.
Mutta aivan varmasti tulee vielä sekin päivä, kun ne ovat taas suosiossa. Jätäthän tarjouksen kuitenkin perjantaina klo 16. Tienhaaroja ja risteyksiä ei saa tukkia!! Huutokauppa Helander Ennen filmin kehittämistä, kameroissa käytetyt negatiivit oli tehty lasista. Kohde 269 Sotahistoriasta ja kunniamerkeistä kiinnostuneen kannattaa vilkaista kunniamerkkejä ja sota-aikaisisa valokuvia rintamalta tarjoavat kohteet sekä. Myös vanhat filminegatiivit 20—50-luvuilta voivat osoittautua arvokkaiksi. Sen sijaan design-huonekalut säilyttävät arvonsa ja vanhoilla aarteilla saattaa tehdä hyvänkin tilin. Tummemman puun kaveriksi sopii erinomaisesti musta nahka, ja niinpä esimerkiksi Yrjö Kukkapuron Ateljee-sohvat ja -nojatuolit ovat vintage-shoppailijoiden suosiossa.
Kalastusvälineet Laadukkaille kalastusvälineille löytyy aina ostajia. Sirén kertoo, että varsinkin Arabian retrot astiastot ja Wärtsilän valmistamat Finel emaliastiat ovat nykyisin nuorten ja nostalgiahenkisten suosiossa. Pakkauksen alkuperäinen alaosa oli yhä tallella. Nyt antiikkihuonekalut ovat pudonneet pelistä pois, ne eivät tunnu kiinnostavan juuri ketään. Lelut Peltilelu on saksalainen Hessmobil. Peltipurkit Hangon Lakritsin peltirasia on oman aikansa tuote.
Jos kuitenkin tulette isolla bussilla niin varautukaa kävelemään noin 1km, bussia ei voi pysäköidä hiekkatien laitaan! Huutokauppa Helanderin intendentti Aki Syrjäläinen ei ihmettele äänestystulosta: ikoniset jakkarat menevät kaupaksi huutokaupassakin. Bertel Gardbergin palisanterikahvaiset Lion de Luxe -aterimet on suunniteltu vuonna 1958. Noin kämmenen kokoiset lasinegatiivit saattavat olla yllättävän arvokkaita: Esimerkiksi Helanderin huutokaupassa lasinegatiivi nuoresta Jean Sibeliuksesta myytiin 160 eurolla. Lisäksi Sirén nostaa esimerkeiksi Bertel Gardbergin, Tapio Wirkkalan ja Kaj Franckin suunnittelemat aterinsetit. Meillä myytiin juuri 40-luvulla tehty sormiliitoksellinen jakkarapari 750 eurolla, Syrjäläinen sanoo. Lisäksi Sirén nostaa esimerkeiksi Bertel Gardbergin, Tapio Wirkkalan ja Kaj Franckin suunnittelemat aterinsetit. Tavaroihin tutustuminen ennakkoon Jos jokin tuote kiinnostaa ja haluat lisätietoa siitä soita kerromme tuotteesta lisää, tuotetta voi tulla katsomaan etukäteen, mutta soita ensin että olemme paikalla.
Sirén kertoo juuri löytäneensä huutokaupan varastosta muutaman lasinegatiivin. Tämä yksilö myytiin 660 euron vasarahintaan, mutta virheettömästä kappaleesta on maksettu jopa 1000 euroa tätä enemmän. Oinonen, Jussi Sihvo sekä kahden Mannerheim-ristin ritari Aaro Pajari ovat näistä vain muutamia. . Vanhojen lelujen arvosta antaa jonkinnäköistä osviittaa niiden valmistusmaa. Sirén kertoo, että varsinkin sellaiset postikorttikansiot, joiden korteissa on kyliä ja maisemia Suomesta tai Suomen menettämiltä alueilta: Karjalasta, Petsamosta tai Suursaaresta, ovat erittäin suosittuja keräilijöiden keskuudessa.
Noin 10 senttiä korkeat hahmot valmistettiin käsityönä puusta, nahasta, turkista sekä Marimekon kankaista. Mutta aivan varmasti tulee vielä sekin päivä, kun ne ovat taas suosiossa. Tämä tarkoittaa huutokaupoissa ja muissa käytettyjä huonekaluja myyvissä paikoissa sitä, että tanskalainen 50- ja 60-luvun design menee kuin kuumille kiville. Ennakkotarjoustuotteita säilytämme yhden kuukauden, jos emme erikseen sovi muuta! Jakkarat menevät yhä hyvin kaupaksi huutokaupassakin. Nämä ovat sellaisia yllättäviä juttuja, joita Matti Meikäläinen ei voi vain ymmärtää, Sirén naureskelee.
Mamma ja Pappa myytiin yhteisvasarahintaan 330 euroa. Alvar Aallon vuonna 1933 suunnittelema, viralliselta nimeltään Jakkara 60 onkin tuttu näky lukuisissa suomalaiskodeissa. Vaatteet: uniformuja tai yli 100 vuotta vanhoja vaatteita ei kannata missään nimessä heittää pois. Noin kämmenen kokoiset lasinegatiivit saattavat olla yllättävän arvokkaita: Esimerkiksi Helanderin huutokaupassa lasinegatiivi nuoresta Jean Sibeliuksesta myytiin 160 eurolla. Niin ikään Artekin ajattomat tarjoiluvaunut viedään käsistä.
Huutokauppa Helanderin meklari Mika Sirén kertoo, että hänen oma ennätyksensä vintiltä löytyneistä aarteista on rahakokoelma, jonka yhdestä kolikosta Sirén sai huikeat 17 000 euroa. Neljä kelaa ja valikoima mm. Kaikissa Faunin valmistamissa hahmoissa, ei valitettavasti ole merkintää valmistajasta, jolloin hahmo kannattaa viedä asiantuntijan arvioitavaksi. Tämä tarkoittaa huutokaupoissa ja muissa käytettyjä huonekaluja myyvissä paikoissa sitä, että tanskalainen 50- ja 60-luvun design menee kuin kuumille kiville. Tämä yksilö myytiin 660 euron vasarahintaan, mutta virheettömästä kappaleesta on maksettu jopa 1000 euroa tätä enemmän. Nämä ovat sellaisia yllättäviä juttuja, joita Matti Meikäläinen ei voi vain ymmärtää, Sirén naureskelee.
Esimerkiksi joissakin kirpputoriryhmissä Facebookissa voi kysyä osviittaa mahdollisesta hinnasta tai myydä tuotteen tarjouskaupalla. Tarjonta koostuu 12 miljoonasta minkistä, johon sisältyy noin 2 miljoonaa pohjoisamerikkalaista minkinnahkaa. Pakkauksen alkuperäinen alaosa oli yhä tallella. Kohde 323 Myynnissä on myös lotta-aiheista esineistöä ja niiden joukosta löytyy koko huutokaupan helmikin. Maija Knuuttila Suomalainen verkkohuutokauppa Tori. Myös kalastukseen liittyvät lehdet ja jopa hinnastot ovat kysyttyjä. Tämän vaunun loppuhinnaksi tuli Helanderilla 1960 euroa.