Joulukinkun paistoaika. Täydellinen joulukinkku 2019-11-16

Joulukinkun paisto

joulukinkun paistoaika

Lopputulos on sitä parempi mitä korkeampi kinkun sisälämpötila on ennen uuniinpanoa. Hieman mureammasta kinkusta pitävä perhe voi kokeilla myös 80 asteeseen saakka paistamista. Mikäli pussia päätyy käyttämään, tulee siihen tehdä yläosaan reikä. Täysin välttämätöntä on käyttää lihanlämpömittaria. Ota kinkku uunista ja anna sen vetää henkeä hyvä tovi. Voit säätää uunin lämpötilaksi 100 astetta, mutta muista tarkkailla todellista lämpötilaa erillisellä mittarilla. Tämä antaa kinkulle mukavan makean ja jouluisen maun.

Next

Kuinka iso kinkku? Kotilieden kinkkulaskuri laskee vaivatta!

joulukinkun paistoaika

Jos pidät ylikypsästä, murenevasta kinkusta, lihamittarin kannattaa antaa nousta 83 asteeseen. Tämän vuoksi lihalämpömittari kannattaa laittaa kinkkuun jo tässä vaiheessa. Eli kolmen kilon kinkku kypsyy noin 4,5 tunnissa ja sen ehtii paistaa sähköuunissa vielä aattonakin. Ainoa mahdollisesti vastaan tuleva ero saattaa olla lämpötiloissa, sillä osassa kaasu-uuneista alin lämpötila on noin 150 astetta. Jos olet epävarma sulatusajasta, kannattaa pelata varman päälle ja ottaa kinkku mieluummin vuorokautta aiemmin kuin myöhemmin sulamaan.

Next

Kivikylän Kotipalvaamo Oy

joulukinkun paistoaika

Sijoita lihanlämpömittari niin, että sen kärki on lihassa, ei esimerkiksi silavassa tai luussa, ja niin, että näet lämpötilan avaamatta uunin luukkua. Yllä ovat kinkun paistamisen ohjeet pääpiirteissään, tarkempia ohjeita eri vaiheisiin sekä eri paistotapoihin löydät selaamalla sivua alaspäin tai valitsemalla aiheen alla olevasta luettelosta. Valmiin kinkun sisälämpötila on 75-80 astetta. Hanki kinkku viimeistään 4 - 5 päivää ennen paistamista. Pussin yläosaan tehdystä reiästä höyry pääseen ulos, mutta nesteet pysyvät kuitenkin pussin sisällä. Työnnä lihalämpömittari lihaan ja kypsennä kuten edellä.

Next

Kinkun paiston avainluvut ovat 100

joulukinkun paistoaika

Pidä kinkkua uunissa noin 15 minuuttia niin, että sen päälle muodostuu komean näköinen ruskea päällys. Kiertoilmauunista Kiertoilmauuni paistaa kinkun parhaiten. Ihannetilanne on, jos kinkun sisälämpötila on n. Se on poistettu muovikuorestaan ja on vedessä lämpiämässä, jotta se illalla voidaan panna uuniin. Uuniin laitettaessa kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 °C. Laita kinkku paistopussiin kamarapuoli ylöspäin ja sulje pussin suu pakkauksessa mukana tulleella sulkijalla.

Next

Hae

joulukinkun paistoaika

Hellapoliisi jakaa vinkit ruoanlaittoon ja leivontaan ja haluaa innostaa kaikkia nauttimaan siitä! Lisätty vesi puolestaan pitää uunin sopivan kosteana. Nosta kinkku huoneenlämpöön muutamia tunteja ennen paistoa. Parhaan lopputuloksen saat, kun kinkun sisälämpötila on noin +10 astetta uuniin pantaessa. Kamaran poiston jälkeen kinkku asetetaan puhtaalle pellille ja kuorrutetaan. Sopiva sisälämpötila on 4-10 astetta. Nosta kinkku uunipannulle kamarapuoli ylöspäin. Kinkun suuntaa-antavat paistoajat, mikäli paistomittaria ei ole: Juhla- ja herkkukinkku 4-6 kg n.

Next

Kinkun paisto

joulukinkun paistoaika

Tv-kokki Nigella Lawsonin mukaan on se kaikkein paras. Paistopussin sisään tiivistyvä höyry säilyttää joulukinkun mehukkuuden. Muista, että kinkun sisälämpötila nousee pari astetta vielä uunista pois ottamisen jälkeenkin. Mittari myös hälyttää, kun liha on saavuttanut halutun lämpötilan. Kassia voidaan pitää esimerkiksi ammeessa tai tiskialtaassa. Joulukinkun voi paistaa kiertoilmauunissa joko paistopussin kanssa tai ilman, joten voit hyödyntää yllä olevia paisto-ohjeita, kunhan muistat käyttää kiertoilmauunin kanssa noin 20 astetta alhaisempia lämpötiloja.

Next

Täydellinen joulukinkku

joulukinkun paistoaika

Kinkusta irtoaa paistettaessa rasvoja sekä liemiä, jotka sotkevat helposti uunin. Tähdätään siis siihen, ettei panna sitä liian kylmänä uuniin, Ihamäki kertoo. Poista ruiskuori kypsän kinkun päältä ja kuorruta kinkku. Kuorruta kinkku levittämällä seos kinkun päälle ja ripottele lopuksi pinnalle korppujauhoja. Kinkku tulee laittaa kamarapuoli eli nahkapuoli ylöspäin uuniin.

Next

Joulukinkun paistaminen ja parhaat kinkun kastikkeet

joulukinkun paistoaika

Nosta kinkku uuniritilälle työpöydällä ja nosta se ritilää apunakäyttäen uuniin. Työnnä paistilämpömittari kinkkuun niin, että sen kärki on keskellä kinkkua, muttei osu luuhun jos paistat luullisen kinkun. Kinkun paistaminen ilman paistopussia Kinkun paistaminen ilman pussia tapahtuu lämpötilojen ja paistoaikojen osalta samalla tapaa kuin paistopussissa paistettaessa. Paista kinkkua alhaisessa lämmössä n. Sulje pussi ja leikkaa pussin yläosaan reikä jotta höyry pääsee ulos eikä pussiin muodostu painetta joka voisi räjäyttää pussin. Katso myös: Tarvitset 0,15 kg:n kinkun Joulukinkku menettää kypsennyksen aikana noin 30% painostaan.

Next

Joulukinkun paistaminen ja parhaat kinkun kastikkeet

joulukinkun paistoaika

Sen sijaan pienen kinkun paistaminen on vielä realistista. Paista kinkkua kunnes se saavuttaa haluamasi lämpötilan. Jos kinkku on pakattu verkkoon, jätä se paikoilleen paistamisen ajaksi. Ehdottomasti paras mittari on elektroninen, jonka voit säätää hälyyttämään, kun kinkku on saavuttanut halutun kypsyysasteen. Joulukinkun sulatus Pakastekinkku on hyvä sulattaa hiljakseen jääkaapissa, kylmiössä tai sääolosuhteista riippuen parvekkeella tai pihalla.

Next