Kauppatieteet todistusvalinta 2020. 2019: Oikeustieteellisiin todistusvalinta valintakokeen rinnalle 2020-01-17

1.6.2018 Todistusvalinnan pisterajat 30.5.2018

kauppatieteet todistusvalinta 2020

Lisäksi suomi äidinkielenä vähintään arvosanalla. Matematiikasta voi saada pisteitä vain pitkästä tai lyhyestä matematiikasta. Matematiikasta voi saada pisteitä vain pitkästä tai lyhyestä matematiikasta. Oulun yliopisto, saamen kieli, koltansaame Koltansaame äidinkielenä tai lyhyenä kielenä vähintään arvosanalla C. Kaikilla tulee olla pitkä matematiikka suoritettuna ylioppilastutkinnossa hyväksytysti. Demossa tehty hakemus ei ole oikea hakemus, eivätkä tiedot tallennu rekisteriin.

Next

2019: Oikeustieteellisiin todistusvalinta valintakokeen rinnalle

kauppatieteet todistusvalinta 2020

Jos todistusvalintajonossa tai koepistejonossa opiskelijaksi hyväksytty ei ota saamansa paikkaa vastaan, valitaan hänen tilalleen ko. Yhdestä aineesta voi saada pisteet vain kerran. Keväällä 2019 arvosanojen pisteytys oli seuraava: L E M C Äidinkieli 10 9 7 5 Matematiikka, pitkä oppimäärä 10 9 7 5 Matematiikka, muu oppimäärä 8 6 4 2 A-kieli 8 6 4 2 Kaksi muuta parhaat pisteet antavaa koetta 6 4 2 0. Aloituspaikoista täytetään 60 % ylioppilastutkinnon arvosanojen perusteella annettavien pisteiden osoittamassa paremmuusjärjestyksessä. Helsingin yliopisto, Ympäristö- ja elintarviketalous: Ei kynnysehtoja. Varasijojen rajaamisessa on huomioitu sekä ensikertalaiskiintiöiden vaikutus että ns. Valintakokeeseen riittää jompikumpi matematiikan oppimäärä.

Next

KYNNYSEHDOT todistusvalinta 2020

kauppatieteet todistusvalinta 2020

Hänet kuitenkin otetaan huomioon todistusvalinnassa. Hakija voi valita, millä koepaikkakunnalla osallistuu valintakokeeseen. Hakija voi saada pisteitä usemmasta eri kielestä. Turun yliopisto: Äidinkieli suomi vähintään arvosanalla M. Oulun yliopisto, saamen kieli, inarinsaame Inarinsaame äidinkielenä tai lyhyenä kielenä vähintään arvosanalla C.

Next

Todistusvalinta 2020 — Jyväskylän yliopisto

kauppatieteet todistusvalinta 2020

Hänet kuitenkin otetaan huomioon todistusvalinnassa. Lisäksi L1-suomi vähintään arvosanalla 7. Hänet kuitenkin otetaan huomioon todistusvalinnassa, mikäli kynnysehdot täyttyvät. Matematiikasta voi saada pisteitä vain pitkästä tai lyhyestä matematiikasta. Moni tehtävä ei tyypiltään sovellu nelilaskimella laskettavaksi tai ei ole mielekäs ilman tilasto-ohjelmaa.

Next

Kauppatieteen yhteisvalinnan valintamenettely

kauppatieteet todistusvalinta 2020

Mikäli pisteytettävät aineet eivät sisälly hakijan tutkintoaineisiin, katsotaan pisteet Helsingin Saksalaisen koulun antamasta vastaavuustodistuksesta. Åbo Akademi: Äidinkieli vähintään arvosanalla C. Heihin voit olla yhteydessä koulutusohjelman toiminnan suunnitteluun, opetusjärjestelyihin ja ohjelman kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Yhdestä aineesta voi saada pisteet vain kerran. Taidealalla hakijat valitaan joko yhteenlaskettujen todistus- ja valintakoepisteiden tai pelkän valintakokeen perusteella. Ammattikorkeakoulujen koulutuksien tarkemmat aloituspaikkamäärät, mahdolliset vähimmäispisterajat ja kynnysehdot ilmoitetaan viimeistään koulutustarjonnan julkaisun yhteydessä alkusyksystä 2019.

Next

Opintopolku

kauppatieteet todistusvalinta 2020

Varasijoja rajataan valtakunnallisen sopimuksen mukaisesti. Matematiikan lisäksi kokeessa on kemian ja fysiikan aihealueita koskevat osiot sekä uutuutena osio, joka mittaa tekniikan alan luovaa ongelmanratkaisutaitoa. Hänet kuitenkin otetaan huomioon todistusvalinnassa, mikäli kynnysehdot täyttyvät. Matematiikasta voi saada pisteitä vain pitkästä tai lyhyestä matematiikasta. Etu koskee vain verkkovalmennuskurssia ei siis lähiopetuskursseja.

Next

Todistusvalinta

kauppatieteet todistusvalinta 2020

Yhdestä aineesta voi saada pisteet vain kerran. Hakija voi saada pisteitä useammasta eri kielestä. Hakija voi saada pisteitä useammasta eri kielestä. Valittavien opiskelijoiden kokonaismäärä tulee pysymään suurinpiirtein ennallaan. Parhaat arvosanat saaneet ylioppilaat eivät täytä edes kolmasosaa yliopistojen aloituspaikoista.

Next

Todistusvalinta 2020 pisteytys

kauppatieteet todistusvalinta 2020

Matematiikasta voi saada pisteitä vain pitkästä tai lyhyestä matematiikasta. Hänet kuitenkin otetaan huomioon todistusvalinnassa, mikäli kynnysehdot täyttyvät. Esimerkiksi matematiikasta voi saada pisteitä vain pitkästä tai lyhyestä matematiikasta. Hänet kuitenkin otetaan huomioon todistusvalinnassa, mikäli kynnysehdot täyttyvät. Hänet kuitenkin otetaan huomioon todistusvalinnassa, mikäli kynnysehdot täyttyvät. Todistuksen maksimipistemäärä on kauppatieteellisessä 154. Hakija voi saada pisteitä useammasta eri kielestä.

Next

Opintopolku

kauppatieteet todistusvalinta 2020

Valintakokeella valitaan hakukohdekohtaisesti vähintään 20% aloituspaikoista. Valintakoevalinnassa valituksi voi tulla hakija, joka on saavuttanut yliopistoasetuksessa määritellyn yleisen korkeakoulukelpoisuuden. Todistusvalinnan pisteytys ja kynnysehdot eivät koske suoravalintaa. Yhdestä aineesta voi saada pisteet vain kerran. Ensin tutkitaan, tuleeko hakija hyväksytyksi todistusvalinnassa.

Next