Kekik çayını, yaralarınıza, göz enfeksiyonlarınıza ve cildinizde var olan kesikleri tedavi etmek için kesinlikle kullanabilirsiniz. Bütün bunların bir sonucu olarak da alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltabilir. Hormonal salınımı düşüğe dahi sebep olabilir. Anemiyi önler Kekik çok iyi bir demir kaynağıdır. Belirtildiği gibi, kekik zengin bir mineral ve vitamin içeriğine sahip.
Kokusunda bile sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi vardır. Adet dönemindeki kramplara ve ağrılara da iyi gelir. Kekik yaðý cilde masaj yapýlarak uygulanabilir ve cilt temizliðinde tercih edilebilir. Dezenfektandır Aft ya da ülseri olan kişilerde, iltihap durumlarını azaltır, bölgeyi dezenfekte eder. İlaçların çoğunun vahim yan tesirleri vardır, bu sebeple artık natürel ilaçları kullanmaya müracaat etiyoruz. Ayrıca, Ortaçağda kiliselerin yerlerine lavanta ile karıştırılıp kötü kokuları engellemek için serpilirdi. Kekik, anti-fungal ve antiseptik özelliklere sahip olan çok önemli bir esansiyel yağ olan timol içerir.
Çünkü kekik suyu ilaçlarýn etkisini arttýrabilir. Ancak, şehirlerde gittikçe daha fazla sayıda çocuk açık havada oynamayı bırakıyor. Bilinçsizce bitki kullanımı risk oluşturabilecek durumlara neden olabilir. Hazmı kolaylaştırır, idrar ve gaz söktürür. Kekik çayı da her derde deva, hastalıklara şifa bitkilerden en önemli olanlardandır. Bu tip kış hastalıklarına özellikle boğaz ağrısı ve öksürüğe fayda sağlaması kekik çayının faydaları arasındadır.
Bu yazımızda bilimsel çalışmaların ışığında kekiğin faydalarını nelerdir? Yatmadan önce tüketilen bir bardak kekik çayı iyi bir uyku çekmenize yardımcı olabilir. İçerdiği Omega-3 yağları beyin sağlığını korur, dolaşımı hızlandırır, zihin sağlığını korur, ishale iyi gelir, yaşlanmayı yavaşlatır, serbest radikalleri ortadan kaldırır, göğüs sıkışıklıklarını giderir, ateş düşürücü özelliği vardır, mesane iltihabını giderir, artrit ve gut hastalığına iyi gelir, eklem ve kas ağrılarını giderebilir, ağız yaralarını iyileştirmeye yardımcı olur, ayaklar kekik suyunda dinlendirilebilir, yorgunluğu alır, kepek sorununu giderir. Düşük Olan Kan Basınç Kekik çayının günde en az bir kez içilmesi kan basıncını düzenler. Hazýmsýzlýk, gaz, þiþkinlik, kabýzlýk gibi sorunlarý giderir. Saat 16:00'dan sonra vermiş olduğunuz siparişler ertesi iş günü işleme alınarak aynı iş gününde kargoya verilir.
Kumpaslı olarak içtiğiniz zaman, bedeniniz size adete teşekkür edecektir. Böylece kekik güçlü, sağlıklı kemiklerin korunmasında ve kemik hastalıklarının önlenmesinde yardımcı olur. Günlük içeceğiniz bir bardak kekik çayı bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Aðýz, diþ ve boðaz iltihaplarýnda gargara yapýlýrsa iyileþtirici etki saðlar. Kandaki yağı azalttığından, kolesterole de iyi geldiği bilinir.
Kekik Kemikleri Güçlenirir Demir Deposudur: Sadece 2. Kekik bitkisinin çayýnýn hazýrlanmasý için bir su bardaðýnýn içerisine bir tatlý kaþýðý kuru veya taze kekik ilave edilir. İşte haftada 3 defa içtiği o çay. Öncelikle bebeklere bitki çayları verilmiyor. Güneşli yerleri seven, genellikle çorak topraklarda yetişen çok yıllık bir bitkidir.
Kekik ayrıca bronşit tedavisinde de kullanılır. Cuma saat 12:00'den sonra vermiş olduğunuz siparişler Cumartesi sabahı saat 09:00'da işleme alınarak aynı gün kargoya verilir. Louis ensefaliti, Dang Humması, Chikungunya ateşi gibi ciddi salgın hastalıkların sorumlusu kaplan sivrisineklerdir. Bağırsak gazlarına ve bağırsaklardaki solucanlara karşı da fayda sağlar. Ýþtah açýcý özelliði de bulunan kekik sindirim sistemini uyarýr. Bu yüzden uzmanlar tarafýndan pek önerilmez. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.
Adet düzensizliği ve damar sertliğinde 30gr kekik, 1 litre suda haşlanır, her yemekten sonra birer kahve fincanı içilir. Kekik suyu fazla miktarda tüketilmemesi önerilen bir üründür. Bazı çalışmalar kekiğin yüksek tansiyona iyi geldiğini göstermiştir. Günde 2 bardak kekik çayı tüketerek adet dönemini düzenlemek mümkündür. Fundamental and Clinical Pharmacology, 25 3 , 362—367. Antispasmodic Effect of Essential Oils and Their Constituents: A Review.