Tarkempaa tietoa edunvalvojan tehtävistä saa. . Edunvalvoja määrätään yleensä huolehtimaan päämiehensä omaisuudesta ja taloudellisista asioista. Tehtävänsä päätyttyä edunvalvojan on luovutettava päämiehen omaisuus päämiehelle itselleen tai muulle henkilölle, jolla on oikeus ottaa se vastaan. Soitettaessa 0100-alkuiseen kansalaisten asiointinumeroon tai matkaviestinverkon numeroon esimerkiksi 040- tai 050-alkuiseen numeroon hinta on myös näissä soittajan oman operaattorin sopimuksen mukainen paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu.
Edunvalvojan määrää maistraatti tai käräjäoikeus. Oikeusministeriö on antanut ohjeet palkkion määräytymisen perusteista. Piirin hallinto: Oikeusapu- ja edunvalvontapiirin johtaja Kari Hietala, hallintosihteeri Lea Isomaa, hallintosihteeri Sirpa Ängeslevä-Karjalainen sekä talous- ja henkilöstösihteeri Sari Siikaluoma. Vuoteen 1978 asti maistraatit olivat niin sanottujen virastoja, jotka ratkaisivat muun muassa lupa-asioita rakentamisen alalla. Lupa tarvitaan esimerkiksi asunnon tai kiinteistön myymiseen ja ostamiseen, omaisuuden pantiksi luovuttamiseen ja muun lainan kuin valtion takaaman opintolainan ottamiseen. Lapin edunvalvontatoimisto kuuluu Pohjois-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiiriin.
Lapin käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluvissa asioissa voidaan asioida sekä Rovaniemen että Kemin kanslioissa. Uusi … Tämä työpaikka, osastosihteeri, on ilmoitettu Valtiolle-palvelussa 23. Tehtävänsä päätyttyä edunvalvojan on viipymättä tehtävä tili omaisuuden hoidosta maistraatille siltä ajalta, jolta sitä ei ole vielä tehty. Vuonna 2020 maistraateista tuli Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkoja. Maistraatti toimi myös ja suoritti kiinteistöjen alueellaan sekä toimi muutoksenhakuelimenä ratkaisuihin. Lakkauttamista voi hakea päämies itse, edunvalvoja, maistraatti tai päämiehen läheinen henkilö.
Käräjäoikeus lakkauttaa hakemuksesta edunvalvojan tehtävän, jos edunvalvonnan tarvetta ei enää ole. Maistraattiin jokainen voi ilmoittaa edunvalvonnan tarpeessa olevasta omaisesta tai muusta henkilöstä. Maistraatti valvoo edunvalvojien toimintaa muun muassa tarkastamalla tilit ja myöntämällä luvat päämiehen puolesta tehtäviin tärkeimpiin oikeustoimiin. Tapaamiset toimistolla ja kotikäynnit ajanvarauksella. Edunvalvoja voidaan määrätä myös hoitamaan myös yksittäistä asiaa, esimerkiksi kiinteistön myymistä päämiehensä puolesta. Käräjäoikeus voi vapauttaa edunvalvojan tehtävästään, kun tämä sitä pyytää tai kun päämies ei enää ole edunvalvonnan tarpeessa.
Edunvalvojan on säilytettävä kuitit koko tehtävänsä ajalta. Maistraatin henkikirjoittaja suorittaa siviilivihkimiset ja hän toimii myös julkisena notaarina ja kaupanvahvistajana. Ulkomailta soitettaessa hinnan määrittelee paikallinen operaattori. Tehtävänsä alussa edunvalvojan on annettava maistraatille luettelo päämiehensä varoista ja veloista. Vuoden 2019 loppuun saakka Suomessa oli yhdeksän maistraattia, joilla oli yhteensä 36 eri paikkakunnilla toimivaa yksikköä, mutta 1. Suomen maistraatit vastasivat alueensa sekalaisista hallintotehtävistä, kuten väestötietojärjestelmästä ja muista rekistereistä.
Työnantaja Maistraatit ovat osa valtion paikallishallintoa. Maistraatit vastaavat alueensa väestötietojärjestelmästä ja holhousasioista. Kemi-Tornion ja Lapin käräjäoikeudet yhdistyivät uudeksi Lapin käräjäoikeudeksi 1. Edunvalvoja Edunvalvojaksi voidaan määrätä tehtävään sopiva ja suostuva henkilö, jolla on riittävä taito ja kokemus. Hakemuksessa tulee kertoa, miksi edunvalvojaa tarvitaan ja kenet edunvalvojaksi halutaan Edunvalvoja hoitaa lähinnä henkilön taloudelliset asiat yhdessä hänen kanssaan tai hänen puolestaan, kun henkilö ei itse kykene valvomaan etuaan tai huolehtimaan itseään tai varallisuuttaan koskevista asioista, jotka vaativat hoitoa. Oikeusministeriön ohjeen edunvalvojan palkkion määräytymisen perusteista 14. Lisäksi maistraatin tulee selvittää joka neljäs vuosi, onko edunvalvontaa tarpeen jatkaa.
Edunvalvojan on annettava vuosittain maistraatille selvitys tili päämiehen taloudellisten asioiden hoidosta. Asiakaspalveluaika ja puhelinpalveluaika ma - pe klo 9 -11 Virkamieskohtainen sähköposti etunimi. Vuoden 1978 valtiollistamisen jälkeen vanhanmalliset maistraatit oikeushallintoviranomaisina lakkautettiin vuonna 1993, ja perinteikäs nimi annettiin vuonna 1996 ennen rekisteritoimistoiksi kutsutulle valtion paikallishallintoviranomaiselle. Uudella Lapin käräjäoikeudella on kansliat Kemissä ja Rovaniemellä sekä lisäksi seuraavat istuntopaikat: Inari Ivalo , Kittilä, Sodankylä ja Utsjoki. Maistraateissa voitiin myös siviilivihkiä tai rekisteröityyn parisuhteeseen. Edunvalvojalla on oikeus saada päämiehen varoista korvaus kuluistaan ja kohtuullinen palkkio.
Palkkio maksetaan palvelun tuottajalle eli Rovaniemen kaupungille. Myös maistraatin myöntämät luvat ovat maksullisia ja lisäksi maistraatti veloittaa palkkion vuositilin tarkistuksesta. Hakemuksen edunvalvonnasta voi tehdä myös itse. Kulukorvausta ja palkkiota koskevat tiedot merkitään maistraatille annettavaan tiliin. Ilmoituksen tekemisen jälkeen maistraatilla on velvollisuus selvittää asia. Edunvalvojan tehtävä päättyy aina, kun päämies kuolee.
Edunvalvojaksi voidaan määrätä myös yleinen edunvalvoja. Maistraateilla oli toimivaltaa myös niin sanotuissa järjestysasioissa. Maistraatit ovat paikallisia hallintoviranomaisia ja myös nimi virastolle, jossa paikallista hallintoa toimitetaan. Vuoden 2020 alusta lukien maistraatit ja Maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistetään Väestörekisterikeskukseen. Edunvalvoja tarvitsee maistraatin luvan päämiehensä puolesta tehtäviin tärkeisiin oikeustoimiin. Ilmoituksen jättäneellä on tällä hetkellä avoimia työpaikkoja Duunitorilla yhteensä 0 kappaletta. Edunvalvojan, joka hoitaa päämiehensä omaisuutta, on pidettävä kirjaa päämiehensä varoista ja veloista sekä tilikauden tapahtumista.