Löddeköpinge plantskola. Löddeköpinge Plantskola 2019-11-15

Ramlösa Plantskola AB Davidslidsvägen 193, Löddeköpinge

löddeköpinge plantskola

Välkommen till min rostiga skatt. Jag har valt en lera som lever och patinerar fort. Måste bara få bjuda på ett litet bildregn från mitt besök! Jag bor med man, två barn och katt i ett ganska nybyggt hus i Ramlösa i södra Helsingborg, och har en trädgård som till största delen anlades sommaren 2013. Et magisk sted, hvor jeg finder haveinspiration flere gange i en sæson. Just precis de som stod på min önskelista fanns här. Vi strävar efter att ge dig som kund bästa kvalitet, hög kunskap och god service.

Next

Lera

löddeköpinge plantskola

Kanske du kan ställa den i en kommentar på min egen blogg istället? Redan från starten har kunskap, kvalité och service varit vår målsättning. Men här kan man faktiskt gå bara för att mysa med. Ett annat gammalt sätt att göra hängrännor på, var att slå ihop två plankor, i 90 grader, och hänga dessa med spetsen nedåt. En och annan bild på buketter och bordsdekorationer jag skapar hamnar också här på bloggen! Roligt att du hittat hit! Den typen av hängrännan har jag inte sett förut. Inte bara miljöerna utan också växtvalen. Jag har bott här i 30 år, men skogen av björk, tall och ljung är mycket äldre. Du finder plantestativer og krukker af jern, vandspejl samt krukker og buddhastatuer i brun og sort keramik.

Next

Lithéns trädgård: Löddeköpinge plantskola

löddeköpinge plantskola

Slutade faktiskt med 18 krukor perenner från några plantskolor i härliga Skåne, de flesta då från Lödde. Att man aldrig lär sig att det inte är någon idé att ta den lilla bilden när man ska till Löddeköpinge plantskola! Den är inredd med rost, zink och betong. Jag gick omkring med kameran i handen och pustade i värmen. Innanför de höga träd som omger plantskolan döljer sig en unik miljö med slingrande gångar och grönskande rum. Min trädgård finns på en 1100 m2 stor skogstomt i sydligaste Skåne. Plantskolan saluför ett brett utbud av träd, buskar och perenner — bland annat bambu och prydnadsgräs.

Next

Ramlösa Plantskola AB Davidslidsvägen 193, Löddeköpinge

löddeköpinge plantskola

Den här platsen är speciell. Oj, jag trodde att jag kommenterat detta! Jag vill att krukan skall leva och förändras precis som växten där i. Termometern i bilen visade 30 grader. När jag har vägarna neråt mot Lund och Malmö brukar jag alltid stanna till en stund på välsorterade Löddeköpinge plantskola. Fast med resväska på flyg fick jag ju begränsa mig något. Det er lidt af en religiøs oplevelse at gå gennem planteskolen og de tilhørende drivhuse, der udstråler stilhed og fordybelse.

Next

Bildregn från fredagens besök på Löddeköpinge plantskola

löddeköpinge plantskola

For mig er det en vægtig grund til at købe planter i Danmark. . Fick nätt och jämnt plats under bambubladen när jag körde hemåt: Löddeköpinge plantskola är ett måste att uppleva om du är trädgårdsintresserad och besöker Skåne i sommar! Havedesigner Heidi Palmgren drev planteskolen i lang tid og står stadig for den stil, som planteskolen inspirerer til. Huset är en vitputsad skånelänga och står på en äldre avstyckad tomt som ramas in av uppväxta bok- och lönnhäckar. Kom bara ihåg att avsätta rikligt med tid för besöket och satsa på en riktigt stor bil- man drabbas nämligen av intensiv köplust bara man vandrar in genom den vackra entrén… Adress: Landskronavägen 166, 24655 Löddeköpinge.

Next

Bildregn från fredagens besök på Löddeköpinge plantskola

löddeköpinge plantskola

Skyltningen håller högsta klass och utbudet av krukor, växter, spaljéer och vackert pynt till trädgården är helt fantastiskt. Med gott om utrymme för rötterna och naturligtvis har alla krukor dräneringshål i botten. Planteskolen tilbyder havemiljøer med stærk indramning, og mange af de planter, der er beskrevet i bøgerne, findes i sortimentet. Är ju helt såld på allt de har som är rostigt eller rostfärgat. Löddeköpinge Plantskola ligger en halv times kørsel nord for Malmö og dermed tæt på København. Vi har även säsongsväxter för arrangemang i rabatt och kruka. Idag hade mannen och jag bestämt att vi skulle ta en tur till Löddeköpinge plantskola.

Next

Lera

löddeköpinge plantskola

Det var verkligen jättefint och jag blev full av inspiration. Så länge som jag kan minnas har jag velat åka hit. Personalen, för närvarande 8 personer, är trädgårdsutbildad och har lång erfarenhet av branschen, både när det gäller inomhus- och utomhusmiljöer. Det skulle ju bli varmt men när vi körde iväg var det lite molnigt så vi tänkte att det blir nog inte så farligt. Hos oss hittar du ett stort urval av växter, krukor och andra föremål till trädgården — och får som besökare en upplevelse och inspiration till nya eller gamla projekt. Välkomna in i vår oas! Al keramik er deres eget design og udførelse, og mesteren for det er Heidis søn, Jonte Schlenz.

Next

Löddeköpinge plantskola

löddeköpinge plantskola

En riktigt, riktigt fin plantskola, där skulle man nog kunna stanna en lång stund och insupa atmosfären! Den ger verkligen en gammaldags känsla. Følg med til Löddeköpinge Plantskola for efterårsinspiration. Har fortfarande några plantor kvar som jag köpte där när jag bodde i Skåne för tretton år sedan: Jag kan fortfarande inte se din fråga om bondbönor på Svenska trädgårdsbloggar. Det blir en del perenner, men mycket säsongsblommor. Når du læser Heidis bøger, får du en klar besked om havens byggesten: tag, vægge og gulve, og om, hvordan man indretter en have med grønt som det dominerende. Planteskolen har en bred vifte af jern- og keramikting til haven. Färgerna är valda för att framhäva och understryka växternas färg och form.

Next

Löddeköpinge plantskola

löddeköpinge plantskola

Når det kommer till blomster, er hun streng og sparsommelig. Men i somras så äntligen blev det av. Löddeköpinge Plantskola är väletablerad sedan 40 år tillbaka. Heidi Palmgren, trädgårdsdesigner, har under lång tid drivit plantskolan men sedan våren 2001 är det sonen Daniel som tagit över. Du kan også købe den sorte farve på flaske og male dine terrakottapotter for at skabe stilen i din egen krukkehave. Men så fel vi hade. I dag tager jeg dig til en anderledes planteskole i Sverige.

Next