Mustikka kypsyy 2020. Mustikka kukki huonosti Punkalaitumella 2019-11-28

Tänä kesänä täydet mustikkasangot ovat työn takana

mustikka kypsyy 2020

Varsinkin hillan kukinnassa pitää muistaa katsoa emikukkien määrää, koska vain niihin kehittyy marja. Tähänastiset havainnot on tallennettu kaikille avoimeen marjahavaintojen tiedotusjärjestelmään. Sama pätee muihinkin metsämarjoihin ja myös marjatiloihin. Salon mukaan ulkoiset olosuhteet hillan kehittymiselle ovat olleet tänä vuonna erinomaiset ja kukinta onkin ollut koko maassa parempi kuin moneen vuoteen. Mustikan pääsato kypsyy heinäkuun puoleenväliin mennessä eli noin viikkoa aiemmin kuin viime vuosina. Hilla kiehtoo Parkkisenniemeä lähinnä sen monipuolisuuden ja maun takia.

Next

Suomuurain ja mustikka kypsyvät etuajassa

mustikka kypsyy 2020

Sekoittele mehu paloihin ja laita kulho jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Pirkanmaan Sastamalan seudulla mustikkapensaissa on sen sijaan yhä runsaasti raakileita. Mustikkaa lääkkeeksi Suomalaisen mustikan kilpailijamaita ovat muun muassa Ukraina, Venäjä, Valko-Venäjä, Baltian maat ja Ruotsi. Satokauden ajoittumisessa on maamme sisällä suurta vaihtelua koska marjoja viljellään etelärannikolta aina eteläiseen Lappiin asti. Ja tämän vuoden tyhjät avosuot P-Karjala--- Kainuun itäosat ainakin, lakan osalta. Metsäntutkimuslaitoksen, Metlan ennusteen mukaan suomuuraimen eli hillan kukinta on ollut monilla soilla runsasta ja sen perusteella odotettavissa on hyvä sato.

Next

Kaikkien tuotteiden aikataulut

mustikka kypsyy 2020

Kansa tietää, voisivatko Metlan tieteilijät kaivaa pöytälaatikosta pätevämmän selityksen. Mansikka, luomumansikka, mustikka, vadelma, luomuvadelma, karhunvadelma, lakka, mustaherukka, punakarviainen, kantarelli, luomumustaherukka, punaherukka, puna- ja viherkarviainen, kantarelli, herne, hunaja ja luomuhunaja. Sealt selgub, et näiteks Lõuna-Soomes valmisid mustikad juba nädal tagasi ja neid võib vabalt korjama minna. Hinnoissa voi olla alueellista vaihtelua. Ensinnäkin kukinnasta voi hyvin vähän päätellä lopullista satoa.

Next

MEET US

mustikka kypsyy 2020

Suomuuraimen aikaiseen kypsymiseen on perussyynä aikainen kukinta, mikä alkoi Lapissa toukokuun lopulla hellesäiden vallitessa ja samoihin aikoihin myös muualla Suomessa. Tämän perusteella mustikasta on odotettavissa keskinkertainen sato, kertoo Luonnonvarakeskus Luke. Hän arvelee osan marjan arvostuksesta kumpuavan myös historiasta, olihan hilla vanhanajan herrasherkku. Hedelmän- ja marjanviljeliäin liitto julistaa tiedotteessaan, että mansikan pääsatokausi on alkamassa. Sadon väheneminen näkyi myös hinnassa. Then simply contact us by e-mail and we will clarify whether it is possible to register for the event in question. Poimijoita tulee varsinkin Thaimaasta, Ukrainasta, Valko-Venäjältä ja Venäjältä.

Next

Mietitkö, milloin marjat ovat kypsiä eri puolilla Suomea? Katso kätevästi tilanne täältä

mustikka kypsyy 2020

Sadosta on havaintojen perusteella tulossa hyvä, mikäli kukinnan aikaiset sääolot ovat pölytykselle suosiolliset. Lakka kypsyy ja poiminta alkaa Etelä-Suomessa keskimäärin heinäkuun puolivälissä, Pohjois-Suomessa elokuun alussa. Mansikat kypsyvät tuossa tuokiossa Mansikkaa poimitaan jo eteläisessä Suomessa, ja odotettavissa on viljelijöiden mukaan makeaa marjaa. Tulossa myyntiin satokausi 2 Tuotteet myynnissä 02. Mansikka, luomumansikka, herne, luomuherne, hunaja ja luomuhunaja.

Next

Näin käy kesän marjasatojen: mustikan, puolukan ja hillan ennusteet selvillä

mustikka kypsyy 2020

Tulossa myyntiin satokausi 5 Tuotteet ostettavissa 25. Esimerkiksi Punkalaitumella kukintaa luonnehdittiin huonoksi. Mustikka on metsäkasvi, joten kotipihassa sille on luotava lajille tyypillinen kasvualusta. Kuivina kesinä pensasmustikkaa kannattaa kastella, jotta se jaksaa kypsyttää mehukkaat marjat. Niin ikään Oulun seudulla mustikan kypsymiseen voi mennä vielä viikko tai ylikin.

Next

Mietitkö, milloin marjat ovat kypsiä eri puolilla Suomea? Katso kätevästi tilanne täältä

mustikka kypsyy 2020

Alavilla paikoilla sato on hallan vuoksi niukka, järvien ja jokien rantametsissä selvästi parempi. Kohopenkkiä on muistettava kastella säännöllisesti, muuten pintajuurinen pensas kuivuu. Marjatilanteen voi tarkistaa kotisohvalta Marjojen kypsyyden tarkistamiseksi ei tarvitse enää rämpiä metsikköön turhan takia. Hyvinä vuosina poimintatulo saattaa nousta hyvin merkittäväksi. Voisivat nämä tutkijat joskus jalkautua itsekin ja käydä katselemassa, miltä näyttää 'supulle' kylmänyt lakan alku. Ahkera tekee tilin Ahkera marjanpoimija tekee ison tilin.

Next

Mansikoita poimitaan jo Etelä

mustikka kypsyy 2020

It's a good choice if you don't want to wait for the post or if you want to choose a more compatible option with regard to the environment and your wallet. Pohjoisempana napapiirin korkeudella hillojen sen sijaan arvioidaan olevan kypsiä noin viikon kuluttua. Hillan perässä juokseville näyttäisi kehkeytyvän kiireinen kesä, sillä hillan hyvä kukinta enteilee suurta marjasatoa. Puolukan hinta on puolet mustikasta. Niillä voit vaikuttaa poimittujen marjojen laatuun ja määrään. Kuukaudessa tällä tahdilla olisi ansainnut 3 000 euroa, sanoo mikkeliläinen torikauppias ja marjanostaja Kaija Ahonen. Tänä vuonna pölyttäjiä oli toukokuun lopulla heikohkosti.

Next

MEET US

mustikka kypsyy 2020

Mustikka kypsyy poimittavaksi Etelä- ja Keski-Suomessa heinäkuun puolenvälin jälkeen. Tämä on se aika, kun melkein kaikki marjat ovat yhtäaikaa kypsiä. Pohjois-Suomessa hallaa ei ole ollut, mutta kukinta on silti viimevuotista heikompaa. Suotuisien olosuhteiden vuoksi pääsadosta odotetaan laadukasta, hyvin kasvanutta ja kypsynyttä. Tämän vuoksi mansikkatilanteen voi luotettavimmin tarkistaa soittamalla oman lähitilan viljelijälle. Suuri osa luomumansikoista myydään suoraan tiloilta, joista mansikkaa voi ostaa suoramyyntinä tai poimia omin käsin. Viime päivinä sivustolla on muun muassa kerrottu, että Lapin Tervolan soilta on jo kerätty kypsää ja hyvälaatuista hillaa.

Next