Ny regjering 2020. Ny regjering på plass 2019-12-02

Innst. 8 S (2019

ny regjering 2020

Dersom dette er tilfelle for ei verksemd, kan det vere aktuelt med ein lengre måleperiode før rapportering om måltalet. Krav til innhald i søknaden For punkt 2 over sjå under generell omtale over. Ut over det blir reguleringa for 2020 i hovudsak ei vidareføring av reguleringa frå 2019. Tilskotet skal dekkje kostnader ved behandling ved ein kommunal eller interkommunal behandlingsplass. Det er berre kommunar og interkommunale friluftsråd som kan søke på ordninga, men lokale lag og organisasjonar kan ta initiativ overfor kommunar og friluftsråd om å fremje sikringssøknad.

Next

Lars Erik Flatø blir ny daglig leder i Fagforbundet

ny regjering 2020

Målgruppa er slike verksemder og privatpersoner, og midlane skal nyttast til delfinansiering av tiltaka. Riksantikvaren fordeler midlane på posten etter søknad til konkrete tiltak innanfor sikring, istandsetting og vedlikehald av tekniske og industrielle kulturminner, primært på dei 15 anlegga i bevaringsprogrammet. Tiltak i statleg sikra friluftslivsområde. Det blir gitt ein fast sats per registrert prøve. Sjølv godt kvalifiserte søknader kan bli heilt eller delvis avslått grunna manglande budsjettmidlar. Målgruppa er eigarar og forvaltarar av automatisk freda bygningar og anlegg, og kommunar når det gjeld brannsikring av utvalde tette trehusmiljø. Rett utfylling i Miljødirektoratet sitt søknadssenter oppfyller krava til innhald i søknaden.

Next

Ny regjering

ny regjering 2020

Kriterium for måloppnåing Tilstandsgrad Anlegga skal vere sett i stand og ha eit normalt vedlikehaldsnivå med minimum tilstandsgrad 2 i eksteriør. Målet er at freda og andre særleg verdifulle kulturminne, kulturmiljø og landskap i privat eige skal vere sett i stand til ordinært vedlikehaldsnivå innan 2020. Det same gjeld for søknadar som skal sendast direkte til Riksantikvaren. Fondet har eit styre som fordeler fondsmidlane etter eksterne søknader. Tiltak som kan få tilskot Tilskot kan bli gitt til prosjekt som dekker utviklingsfelt slik som næringsutvikling, stadkvalitet, miljø, klima, deltaking, livskvalitet og nytenking. Vidare er det ei eiga førebels ordning der det kan søkjast om midlar som skal medverke til auka bruk av null- og lågutsleppsløysingar for fylkeskommunale hurtigmåtsamband. Rett utfylling i søknadssenteret oppfyller krav til innhald i søknaden.

Next

Makrellreguleringa for 2020

ny regjering 2020

Hovudprosjekta skal omfatte fleire ulike delprosjekt og tiltak, og må vere knytt tileit geografisk område eller eit tema innafor de kommunane som er omfatta av de nasjonale villreinområda. For dei tilskotsordningane kor det skal sendast søknad, kan ein få søknadsskjema ved å vende seg til fylkeskommunen, Riksantikvaren eller Sametinget. Alle søkjarar skal få svar innan 15. Søknaden må vere godt forberedt og vere basert på avtalar med aktørane som har verkemiddel på dei utviklingsfelta som søknaden omfattar. Målgruppe for ordninga er grunneigarar, privatpersonar, lag og foreiningar på lokalt og regionalt nivå, landsdekkjande organisasjonar, kommunar og institusjonar. Målgruppe for ordninga er frivillige organisasjonar, forskingsinstitusjonar, kommunar og interkommunale organ.

Next

Innst. 8 S (2019

ny regjering 2020

Svalbard skal ikke være et livsløpssamfunn. Søknadsfrist og sakshandsaming Søknadsfristen er er 15. Søknadene blir handsama innafor ei budsjettramme fastsett av Stortinget. I personvernforordninga vert dette kalla dataminimering, sjå forordninga artikkel 5 nr. Sikring av område for friluftsliv skal ikkje vere ein erstatning for ivaretaking av friluftslivsområde gjennom kommunale arealplanar, men vere eit supplement til slike planar. Bruk av tradisjonelle materialar, teknikkar og handverk og opplæring og kunnskapsoppbygging er også viktige grunnar for tildeling av tilskot.

Next

Fellesføring i tildelingsbreva for 2020

ny regjering 2020

Målgruppe for ordninga er destinasjonsselskap, kommunar, fylkeskommunar, kommunale- eller interkommunale føretak, stiftingar, regionråd, frivillige organisasjonar, verneområdestyre og regionråd. Kor skal søknaden sendast Søknader sendast Riksantikvaren som fordeler midlane direkte. Område i nærleiken av bustadområde som er lett tilgjengelege er prioritert i ordninga. Søknader frå landsdekkjande frivillige organisasjonar skal adresserast til Miljødirektoratet. Omtale av dei einskilde ordningane Tilskot til kulturminnearbeid i kommunane Kap. Tildeling skjer i samsvar med eigen fastsett nøkkel for kostnadsdeling.

Next

Høyringar

ny regjering 2020

Grunntilskotet i 2020 er på 1,062 mill. Søknader om tilskot til tekniske tiltak for fiskeforsterking skal innehalde opplysningar om området der tiltak er lokalisert, mellom anna geografisk namn, vassdrag og arealkategori i kommuneplan eller reguleringsplan. Ta kontakt med fylkeskommunen om det er behov for meir informasjon. Slike pensjonsprodukter omfatter kollektive ytelsesbaserte Høringsfrist: 08. Kor skal søknaden sendast Søknaden skal sendast fylkeskommunen som sender den vidare til Riksantikvaren. I tillegg til tiltak i felt, kan det bli gitt tilskot til å utarbeide skjøtsels- eller tiltaksplan, nødvendig utstyr til tiltak og til informasjon om naturtypane.

Next

ROMANIANETT: Romania har fått ny regjering

ny regjering 2020

Dei tre sentra må levere søknad med framlegg til budsjett og disponering av timebruk for oppgåver innan fellestenestene. Vi tek atterhald om at Stortinget vedtek alle ordningane slik det er gjort framlegg om i. Fylkeskommunane og Sametinget kan ha ulike tidsfristar, sjå under kvar enkelt tilskotspost. Midlane skal ikkje medverke til drifta av fartøyvernsentra. Kor skal søknaden sendast og krav til innhald i søknaden Søknad om tilskot skal sendast i. Utbetalingsoppmodinga blir kontrollert i høve til vilkåra. Kva for tiltak kan få tilskot Det blir utbetalt pant på 3000 kroner for innlevering av bilvrak og beltemotorsyklar til godkjend oppsamlingsplass.

Next