Minä olen saanut tarpeekseni tuollaisesta ikävästä käytöksestä, ja niin ovat kaikki muutkin. Hän esimerkiksi ihmettelee, miksi pitää herätä, vaikka on pimeää kuin mörön pyllyssä tai miksi aikuiset eivät ole yhtä viisaita kuin lapset, Lampela kertoo. Ensimmäinen kirja Prinsessa Pikkiriikki 2016 esitteli tämän mitä ihanimman, tuhmimman ja kilteimmän tytön maailmalle. Ronskinkarkeanhassutteleva meno sopii monenlaiseen suuhun, vauhtia riittää loruttelunomaisissa taikakohtauksissa ja välillä hipsutellaan vain pienesti. Makkara, taikapyörintä käyntiin, kaikki aikuiset Himpskattiin! Tarina oli hauska niin aikuisista, esikoisesta kuin kuopuksestakin. Aikuistakin naurattaa moni kirjan kohta, sellainenkin jota lapset eivät välttämättä tajua. Toimittajat Liisa Karlsson, Anna Maija Puroila ja Eila Estola miettivät ja vastaavat kirjassaan Välkkeitä, valoja ja varjoja Nytnyt 2016 mitä on lasten kannalta kuulluksi tuleminen ja todellinen kuunteleminen? Pikkiriikki muuttaa pois kotoa, Makkara taikoo leikkipuistoon hienon talon, jossa tytöt viettävät aikaansa hiukan raisummin tosin kuin Onneli ja Anneli.
Toisessa Pikkiriikki näyttää pitkää nenää Räkä-Eetulle ja saa ystävän Prinsessa Pöjöläisestä. Kuvituksessa ihanan ilmeikkäät ja söpöt! Lastenteatteria kaikenikäisille Vuotalossa seuraavaksi esitettävä Prinsessa Pikkiriikki saa tarinan äidiltä varauksettoman hyväksynnän. Pikkiriikki ja Pöjöläinen päättävät tehdä lumesta maailman hienoimman lumiauton ja laskea Jussilan mäen jyrkimmästä kohdasta. Kaikkia lankoja ei vielä punota yhteen — mitenkäs käy Pikkiriikin ja kiusaaja Räkä-Eetun? Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys -kirja saatu kustantajalta. . Pikkiriikki taikoo aikuiset himskattiin määräilemästä, tutustuu Prinsessa Pöjöläiseen ja kaiken lisäksi saa kuulla, että äidin sisuskaluissa kasvaa rasittava urpo.
Hänet tunnetaan ennen muuta hurmaavista Prinsessa Pikkiriikki -kirjoistaan. Prinsessa Pikkiriikki: Helmi-Leena Nummela Äiti: Anu Sinisalo Isä: Juho Milonoff Makkara — koira: Pyry Äikää Räkä-Eetu: Ylermi Rajamaa Hannele Lampelan samannimisen kirjan pohjalta dramatisoinut Lija Fischer Ohjaus: Lija Fischer Äänisuunnittelu: Tiina Luoma Tuottaja: Soila Valkama Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola. Hän päättääkin alkaa itse tontuksi yhdessä Pöjöläisen kanssa ja jakaa joulupaketit ihan kaikille, niin kilteille kuin tuhmillekin. Kuva: Arto Wiikari Vuotalossa perjantaina 25. Prinsessa Pikkiriikissä on melkoisen tärpäkkä päähenkilö, jonka ajattelin sopivan lapsilleni hyvin.
. Tilaa on kuitenkin myös vapaudelle ja aikuisten haastamiselle, Ehkä kolme puoli, mutta jos olisin saanut roimia menemään ääneenluvulla eskarilaisille, olisin varmasti pitänyt enemmän. Viime osassa Pikkiriikki karattuaan löysi oikean ystävän, mutta nyt olisi tarkoitus myydä Rasittava Urpo kirpputorilla. Muuten elämä on ihan supernoloa. Ja kolmannessa Pikkiriikin äidin sisuksiin muuttaa rasittava Urpo ja Pikkiriikki ja Pöjöläinen päättävät rakentaa oman talon.
In the first story, the Princess, fed up with being told what to do, sends all adults to Hecktown with the help of her magical dog Sausage. Kummitädille tuli viesti että nyt pitäisi saada äkkiä uusia Pikkiriikkejä. Kuka prinsessa esimerkiksi tykkäisi siitä, että joku prinssinpälikkä tulee pussailemaan kesken unien? Osaamisalueisiini kuuluvat myös oma talous -aiheet ja laajemmat henkilöhaastattelut. Teatteri Vapaan Vyöhykkeen Prinsessa Pikkiriikki esitetään Vuotalossa Mosaiikkitori 2 perjantaina 25. Onneksi ammatissa on enemmän positiivisia kuin negatiivisia puolia. Mitäköhän sinne Himpskattiin kuuluu ja tuleekohan vanhemmat sieltä takaisin, jos sittenkin tekee mieli halata? Ihana satukirja valloittavasta Prinsessa Pikkuriikistä joka on maailman ehkä ihanin ja tuhmin ja kiltein tyttö! Kuuntelin kirjan lasten kanssa automatkoilla, ja leikki-ikäiset viihtyivät kirjan parissa, mutta totesivat hekin lopussa, että kirjassa oli aika monia kurjia juttuja ja haukkumista. Teatteri Vapaa Vyöhykkeen immersiivisissä teoksissa katsoja liikkuu näytelmän sisällä näkymättömänä tarkkailijana, kuin kamera elokuvan keskellä, valiten mitä ja miten esitystä katsoo.
Tällä hetkellä työskentelen freelancer-toimittajana, kirjailijana, bloggaajana ja copywriterina. Aivan loogista on, että tutkimus osoittaa lapsien tuottavan paljon uutta tietoa ammattilaisten arkeen: palotarkastajalle, terveysviranomaiselle, terveydenhoitajalle, insinöörille, opettajalle, hoitajalle, kouluttajalle ja koulu- sekä sivistystoimenjohtajalle. Kolme ihanaa ääneenluettavaa tarinaa yhdessä kirjassa. Miksi pitää herätä, vaikka maailma on pimeä kuin mörön pylly? No, pian tulet tuntemaan, sillä Pikkiriikki ja hänen taikakoiransa Makkara ovat täällä jäädäkseen. Olen digisisältöjen ja tarinankerronnan teräsnainen, jonka näppäimistöllä syntyvät niin nasevat lasautukset, tiukat uutiset kuin suuret tarinatkin.
Pikkiriikki alkaa epäillä, mahtaako joulupukki jättää hänet kokonaan ilman lahjoja. Vinkkaan tätä kyllä iltalukemista kaipaaville. Ensimmäisessä tarinassa komenteluun kyllästynyt Pikkiriikki lähettää taikakoiransa Makkaran avustuksella kaikki aikuiset Himskattiin määräilemästä. Miksi ei saa laittaa ulos sinistä rimpsuhametta vaan pitää käyttää kahisevia toppahousuja? Kerronnallinen lähestymistapa sisältää ajatuksen dialogista, vuorovaikutuksesta, niin lasten ja aikuisten välillä kuin myös lasten keskinäisissä suhteissa. Voittajana hän saa sitä paitsi nimensä Ennätysten kirjaan. No se on kyllä harmi, sillä hän on mitä ihanin, tuhmin ja kiltein tyttö, joka maailmassa asustaa. Ja sen Pikkiriikki tekeekin, kun saa kuulla, että äidin vatsaan on muuttanut asumaan eräs Rasittava Urpo.
Kätevästi Lampela pitää myös tarinat kasassa ja suurin piirtein samanpituisina. Luotto omaan tekemiseen pitää olla kova, kun palkkapäivä ei koitakaan joka kuukausi säännöllisesti ja takuuvarmasti, kuten vakituisessa työssä. Kun Makkarakin on sopivan pieni ja taikamaisen virnottava, kuvamaailma luo sopivan ilkikurisen raamituksen vauhdikkaalle menolle. Vaikka kuvia ei ole paljon, niitä on sopivasti ja ne tukevat oivallisesti kirjan kerrontaa. Tarinat tosin olivat hieman vaeltelevia, paljon irrallisia kohtauksia, jotka eivät vie juonta juuri eteenpäin, mutta haluavat kertoa jotain hupsua - voi käydä pitkästyttäväksi lapsille, jotka haluavat tiiviitä tarinan kaaria. Prinsessa Pikkiriikki: Helmi-Leena Nummela Makkara — koira: Pyry Äikää Äiti: Anu Sinisalo Isä: Juho Milonoff Urpo: Jooa Salmenkannas Toriväkeä: Liila Jokelin, Tuula Hyttinen, Laura Jaakkola, Anna-Leena Sipilä, Seppo Halttunen Hannele Lampelan samannimisen kirjan pohjalta dramatisoinut Lija Fischer Ohjaus: Lija Fischer Äänisuunnittelu: Tiina Luoma Tuottaja: Soila Valkama Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola. Pikkiriikki on saanut rasittavasta Urposta kerta kaikkiaan tarpeekseen.
. Umpirakastuneen muistoja Vuosaaresta Kansallisteatterissa kantaesityksensä ensi-iltaa syksyllä 2018 viettänyt Prinsessa Pikkiriikki -teatteria esitetään 25. Kapinallis-anarkistinen melkein-prinsessa tekee kaikkea, mitä ei saa ja oppii ainakin tilapäisesti joskus, miksi ei saa. Hän lähettäisi luvatta pussaavan prinssin Lumikin perään, ja kun Lumikki saisi kaamean kuolapusun, hän pökertyisi maahan silkasta ällötyksestä! Harmillista kuitenkin, miten kirjassa vahvana leimuava tyttöenergia ottaa lähinnä äkäisyyden ja ärtyisyyden muodon. Taikakoira Makkara kainalossaan Pikkiriikki syöksyy seikkailuun, jossa aikuisten säännöillä ja määräyksillä ei ole valtaa. Hän ei juuri kuvia, prinssejä tai ilkeitä kuningattaria kumartele. Huhtikuussa 2019 ilmestyy Hannele Lampelan uusin kirja Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys.
Toisessa kirjassa Prinsessa Pikkiriikin talvi 2017 , josta kirjoitin blogissani. Kuvassa pyörä oli sininen ja siinä oli salaman kuva. Onpa kirjassa kaksi pientä tyttöäkin, joiden nimet ovat Hannu ja Karppu. Tarinoita hän on aina rakastanut ja omannut erinomaisen mielikuvituksen. Olin jo kirjastosta bongannut tämän kanneltaan erittäin kutsuvan kirjan mutta selaillen todennut kirjan liian pitkäksi pitkät kappaleet. Aion syödä liikaa karkkia, päihittää Räkä-Eetun, tavata tontun ja syöksyä seikkailuun bätmänautolla. Matkan varrella kohdataan Räkä-Eetu, osallistutaan makkaransyöntikilpailuun sekä tietysti etsitään ystävää, sellaista joka ymmärtää, että jokainen voi olla prinsessa tai vaikka delfiini jos sattuu huvittamaan.