Sesongåpning beitostølen 2018. Beitostølen Ski & Weather: desember 2018 2020-01-31

Startlister Beitosprinten

sesongåpning beitostølen 2018

Helt på starten og slutten av ferien ble det dog registrert kuling i vindstyrke, for henholdsvis tre døgn; lørdag 23. Ikke nok med det, så ble det ytterligere satt ny rekord i slutten av juni, da det den 27. Den laveste temperaturen i påsken 2012 var -12,6 grader målt den stjerneklare natten til påskeaften, lørdag 7. Den meteorologiske definisjonen på årstiden sommer er når døgnmiddeltemperaturen er 10 grader eller høyere. Det fortsatte å snø 2. Tidenes varmeste påske var den nesten rekordsene påsken i 2011 16. Skiføre på natursnø i terrenget på Beitostølen 965 moh minst 25 cm i snødybde - vinteren 2017 Til tross for en snøfattig og mild vinter, var det faktisk skiføre på natursnø i sammenhengende syv måneder når Valdresflya tas med i beregningen.

Next

Jentetur til Beitostølen 2018

sesongåpning beitostølen 2018

Påskens middeltemperatur var 0,6 grader og det er 2 grader varmere enn normalt for årstiden. Som følge av flere dager med mildvær og ingen nedbør den siste uken, er det i terrenget rundt Beitostølen ikke skiføre. Det er den største snødybden som er målt på Beitostølen i oktober siden værstasjonen ble opprettet i 2010. Det ble registrert 14 av 16 mulige nedbørsdøgn med minst 1 mm nedbør. Det store snøfallet i forrige uke har gitt gode skiforhold med en snødybde på 35 cm. Den varierte mellom 18 og 25 cm, lavest i januar. Deltidsjobb: Ved siden av skisatsingen jobber jeg som treningsinstruktør i Arca Friskere Arbeidsplasser og holder styrketimer for bedrifter.

Next

Beitostølen

sesongåpning beitostølen 2018

Snødybden toppet seg med ca. Denne julen var det så lite snø på Beitostølen at det ble registrert to dager med 0 cm i snødybde. Det er stor utfart til fjells og folk er spente på været og skiforholdene i fjellet for kommende uke. Det kom relativt mye nedbør i julen 2012, hele 47,1 mm nedbør falt i løpet av de to juleukene. Og noen fordeler følger med det å starte sist, jeg fikk vel nesten 1 minutt sendetid på nett-tv se video under , bare synd det var siste delen av løpet når melkesyra stod ut av ørene.

Next

Programme

sesongåpning beitostølen 2018

Tidligere ble verdenscuprennet i langrenn holdt årlig på Beitostølen, men nå blir det et gledelig comeback! Den høyeste temperaturen var 4,9 grader 1. Snødybden i påsken 2015 varierte mellom 77 og 80 cm, og det var meget gode skiforhold. Der ble det prepartert skiløyper og skiføret var brukbart. Temperaturene forventes å holde seg på omkring det normale for den første helgen i november, men mot midten av neste uke kan det bli noe mildere vær. Da var snødybden allerede blitt ca. Da påsken startet i palmehelgen ble det for første gang på nesten to måneder kaldere enn normalt.

Next

Jentetur til Beitostølen 2018

sesongåpning beitostølen 2018

Sesongens første snøvær er det tidligste som er registrert på Beitostølen siden 2007, da snøen kom fire dager tidligere enn i år. Onsdag til lørdag tilbrakte jeg derfor på Lillehammer. Det er dermed blitt skiføre også i terrenget rundt Beitostølen. Etter nyttår var det usedvanlig mildt med dagtemperaturer på mellom 0 og 3 grader, og nattetemperaturer på mellom -1 og -5 grader. Totalt falt det 14,6 mm nedbør fordelt på 4 nedbørsdøgn med 1 mm nedbør eller mer. Februar hadde inntil i år vært en sikker vintermåned med skiføre på alle månedens dager, dvs. .

Next

Langrenn

sesongåpning beitostølen 2018

Døgnmiddeltemperaturen var -19,7 grader, og det er hele 11,1 grader kaldere enn normalt for nettopp denne datoen. Nest våteste døgn siden 2010 Etter den rekordlang tørkeperioden fra mai til juli har det nå falt en god porsjon regn i fjellet og på Beitostølen, og dermed er det slutt på den store skogbrannfaren. Måneden fikk en middeltemperatur på 9 grader, som er 0,9 grader kaldere enn normalt. Det er den nåværende kulderekorden på Beitostølen i desember. Snøfallet er det største som er registrert i november på tre år. Snøværet begynte natten til onsdag 22.

Next

Startlister Beitosprinten

sesongåpning beitostølen 2018

Denne dagen gikk regnet over til snø midt på dagen, da temperaturen falt til 0 grader på det laveste, som ble månedens laveste temperatur. Videre utover romjulen trakk mildt og ustabilt vær inn vestfra, og snøen smeltet igjen. Julen 2010 var den kaldeste julen som er registrert på Beitostølen de siste fem årene. Enkelte år starter skisesongen på Valdresflya så tidlig som i midten av oktober og skiføret holder seg ut juni! Etteranmelding: Ingen etteranmelding Påmeldingsavgifter: Vi benytter online betaling via Min Idrett for alle norske løpere. Størst avvik fra normalen var desember og januar. Bildet illustrerer at snøen er påvirket av vinden, og i romjulen ble det registrert flere dager med kuling i vindstyrke.

Next

Beitostølen Ski & Weather: 2018

sesongåpning beitostølen 2018

Det er fortsatt for tidlig med skiføre, men lave temperaturer og ustabilt vær gjør at det faktisk kan nærme seg årets første mulighet for en skitur oppe på Flya hvis det kommer snø av betydning. Dagtemperaturene varierte mellom -1 og -6 grader, og nattetemperaturer på mellom -5 og -10 grader, kaldest nyttårsaften. Det er ikke ventet snø ifølge langtidsvarselet til. Snødybden tirsdag morgen ble målt til 17 cm, så det vil si at det nærmer seg skiføre i terrenget også utenfor de oppkjørte løypene. Påsken 2013 ble tidenes mest solrike på Beitostølen. Her fra Heimre Fagerdalshøe 1510 moh i Synshorn Randonnée Park ved Bygdin i Jotunheimen, med Bitihorn 1607 moh i bakgrunnen til høyre.

Next

Startlister Beitosprinten

sesongåpning beitostølen 2018

Totalt falt det 67 mm nedbør i november, tilsvarende 54 cm snø, og det er 5 % mer enn nedbørsnormalen. Desember 2010 var en av tidenes kaldeste vintermåneder i Norge, og det er den kaldeste vintermåneden som er registrert på Beitostølen siden målestasjonen ble opprettet i august 2010. Før påskehelgen var det tørt vær med skiftende skydekke, og for det meste vestlig bris. Forholdsvis varm påske Påsken 2015 var forholdsvis varm med en middeltemperatur på -3,3 grader. Minst snø ble registrert i påsken 2011, da den gjennomsnittlige snødybden var kun 12 cm. Kort om min idrettslige bakgrunn: Jeg var aktiv innen taekwondo fram til 11-års alderen, deretter var hovedidretten fotball fram til militæret.

Next

Beitostølen

sesongåpning beitostølen 2018

Noen ganger er vi heldige og kan glede oss over stabile høytrykk som kan gi pent og solrikt vær i dagevis om høsten. I palmehelgen og i begynnelsen av påskeuken skiftet været mellom sol og skyer om hverandre. Det falt mye nedbør i oktober, og totalt ble det registrert 102 mm. Vindforholdene var gjennomgående nokså rolige i julen 2012. Den laveste temperaturen på -14,8 grader ble målt om morgenen mandag 28. I julen 2017 fikk vi glede oss av det største snøfall på Beitostølen i desember siden målingene startet på værstasjonen i 2010. I julen 2010 var det også 16 dager uten skiføre, i julen 2011 var det tre dager uten skiføre, i julen 2013 to dager uten skiføre og i julen 2015 tre dager uten skiføre.

Next