Søkertall samordna opptak 2020. Opptak 2020-01-17

Opptak

søkertall samordna opptak 2020

Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Viss det står i søknaden at du har fått 2 tilleggspoeng for dette tidlegare, treng du ikkje laste opp dokumentasjon på nytt. Det forventer man vil gi økt oppmerksomhet omkring dette utdanningstilbudet, noe som er i tråd med regjeringens målsetning. Opplysninger som er nødvendig for behandling av klagesaker vil bli utlevert til Felles klagenemd som er Universitets og høgskolesektorens klageorgan i studentsaker. Foto: Skjalg Bøhmer Vold Mer. Høgskolen i Innlandet er pålagt å gjøre sine offentlige postjournaler tilgjengelig for allmennheten på Internett.

Next

Opptak

søkertall samordna opptak 2020

Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Etter åtte år med økning i søkertallene til helsefag er totalt sett også en nedgang. Har du teke fag på høgskole eller universitet? Nybø legger også til at antall barnefødsler gikk ned for 18 år siden. Universitet i Stavanger melder om at nedgangen for oljerelaterte studier, kan være over. Nødvendige informasjonskapsler Følgende er en oversikt over informasjonskapslene nettløsningen bruker som standard.

Next

Søkertallene: 18,7 prosent færre vil bli sykepleiere. Nedgang også i søkertall for lærerutdanninger.

søkertall samordna opptak 2020

Informasjon om at du har delt et innlegg lagres imidlertid ikke hos høgskolen. Eit vitnemål eller dokument er falskt dersom det inneheld skriftleg eller digital dokumentasjon som ikkje er sannferdig, eller dersom innhaldet i eit opphavleg, skriftleg eller digitalt, vitnemål eller dokument er manipulert eller endra. I offentlighetsforskriften § 7, jf § 6 fjerde ledd, er det spesifisert en del opplysninger som ikke skal framgå av offentlig journal og journaler som legges ut på nettet. På barnehagelærerutdanningen, grunnskolelærerutdanning for trinn 1—7 og lektorutdanning er det en økning i antall utsendte studietilbud, mens det er en liten nedgang for grunnskolelærerutdanning for 5 — 10. På grunn av fusjoner og omorganiseringer kan antall fagskoler og studier bli endret. Samlet sett har søkningen ingeniørutdanningene gått ned med 7,5 prosent.

Next

Søker

søkertall samordna opptak 2020

Dataene brukes for å optimalisere og forbedre nettsidene. Grunnskolelærerutdanningene og lektorutdanningene har nedgang i førstevalgssøkere. Det er til nå sendt 9 270 tilbud til 3 933 søkere som har søkt på ledige studieplasser. . Til nettleserøkten avsluttes Bruksanalyse og sideoptimalisering Følgende er en oversikt over informasjonskapslene nettløsningen bruker for å kunne foreta bruksanalyser. Det er 3 566 flere søkere enn i 2016, det vil si en økning på 2,7 prosent.

Next

Færre søker på ingeniørfagene

søkertall samordna opptak 2020

Her har Husdyrvitenskap en økning i førsteprioritetssøkere på nesten 60 prosent 57,89 og Plantevitenskap på 33 prosent. Skal alle barn kunne lære, lykkes og trives, trengs det flere - ikke færre - lærere, sier hun. Landet trenger ingeniører innen tradisjonelle teknologiområder. Vi er glade for at dette har gitt uttelling i antall søkere, sier Schjøtt-Pedersen. Vi ser også tydelige tegn på at ungdom er opptatt av det grønne skiftet.

Next

Hovedopptaket 2019/2020

søkertall samordna opptak 2020

At lærerutdanningen nå gir en mastergrad, gjør at den gir høyere startlønn. Etter suppleringsopptaket sendte Samordna opptak ut 6 542 tilbud til 5 893 ulike søkere. Det er nok flere som ikke har vært helt i modus for å søke, og kanskje glemt fristen, forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø V. Men vi opplever økning på etter- og videreutdanningene våre og vi er trygge på at vi klarer å fylle studieplassene vi har til høsten. Ofte stilte spørsmål Hva er en informasjonskapsel? Det er 1880 færre søkere til helsefag i år, en nedgang på 4,8 prosent.

Next

Samordna opptak 2019: God utvikling i søkere

søkertall samordna opptak 2020

Her finner du blant annet informasjon om adgangsbegrensede emner, forskerkurs og eksamensadgang for privatister. Omsetjinga kan vere på norsk, engelsk eller eit anna skandinavisk språk og må vere gjort av ein statsautorisert translatør eller eit omsettingsbyrå. Dette varierer fra plattform til plattform og fra nettleser til nettleser. Fra og med høsten er lærerutdanningen femårig og gir mastergrad. Det registreres ulike typer personopplysninger i arkiv- og saksbehandlingssystemet.

Next

SO

søkertall samordna opptak 2020

Noen studieprogram innen utøvende kunst og musikk har andre søknadsfrister. Innen utdanningsområdene er økningen størst for informasjonsteknologi, landbruksfag og idrettsfag. Men dette gjelder ikke for de klassiske ingeniørfagene. Du skal ikkje laste opp sensitiv dokumentasjon All dokumentasjon som inneheld sensitive personopplysningar, må du sende inn til saksbehandlar som papirkopiar i posten. For første gang på åtte år er det færre unge totalt sett som søker seg til høyere utdanning, ifølge Samordna opptak. Dette er en økning med 1128 studieplasser fra året før — men fortsatt ikke nok, ifølge Nybø. Søknadsportalen åpner for registrering av søknad 1.

Next

Tall fra Samordna opptak viser at færre vil bli grunnskolelærere

søkertall samordna opptak 2020

Informasjonskapsler fra Delta Projects: Navn Funksjonalitet Varighet Delta Projects Brukes for spissing av målrettet annonsering 30 dager guid Brukes for å identifisere nettleseren og brukes til å kartlegge hvordan brukeren anvender nettsidene. Sykepleieutdanningen har størst nedgang på 18,7 prosent. Informasjonsteknologi har 378 flere førstevalgssøkere enn i 2018, noe som utgjør vekst på 6,3 %. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. Som bruker skal du få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. Vi har også opplevd et redusert antall studieplasser i årets opptak og usikkerhet rundt jobbmuligheter etter endt utdanning. Tallene for 2019 viser likevel at det fortsatt er god søking til høyere utdanning, sier avdelingsdirektør for utdanningstjenester i Unit, Ann Elisabeth Wedø.

Next