SlÀtstickning. Halmoxen: Om problemet med slÀtstickning och hur det kan ÄtgÀrdas 2019-11-13

TantKofta: Kanter och knapphÄl

slÀtstickning

Den hÀr provlappen har jag stickat med mossstickad kant. I stickbeskrivningar brukar man tala om masktÀthet. Problemet med slÀtstickning Àr dock att det gÀrna vill rulla sig lÀngs kanten, vilket syns pÄ vanten till vÀnster som jag just nu stickar pÄ. Dra trÄden genom resternade maskor. Just nu Àr jag mest inriktad pÄ att sy, till mig sjÀlv och presenter till familj och vÀnner.

Next

Min droppe i havet: Recept pÄ nÀtta och enkla blöjbyxor av ull

slÀtstickning

RĂ€ta och aviga maskor har inte att göra med och pĂ„ stickalstret — vilket handlar om vilken sida som ses som fram- respektive baksida av arbetet — utan huruvida löper in i maskan framifrĂ„n eller bakifrĂ„n. FörtsĂ€tt med vartannat varv minskningsvarv dĂ€r du stickar en maska mindre mellan minskningarna pĂ„ varje varv sĂ„ att minskningarna kommer ovanför varandra och vartannat varv slĂ€tstickning tills du har 10m kvar. Obs: för att slippa hĂ„l stickas det ocksĂ„ upp 2 m mellan m pĂ„ st och trĂ„den, pĂ„ nĂ€sta v stickas de 3 nya m tills. Plocka upp 10 maskor lĂ€ngsmed insidan vĂ€nster sida av den lilla hĂ€llappen. Varv 8: Upprepa varv 2. .

Next

De vanligaste stickstrukturerna

slÀtstickning

Dessutom mÄste du testa hur du vill ha dina knapphÄl, om du gör en klassisk kofta behövs ett hÄl lÀngs uppe till höger i halskanten. SÄ hÀr ser effekten ut nÀr du stickat en bit, en tunn rand som markerar kanten. Detta gör att tekniken lÀmpar sig vÀl för plagg som vantar eller mössor, som gÀrna ska slÀppa igenom mindre blÄst. Kan inte alla tycka samma sÄ Àr det lÀttare för mig : Jag har bestÀmt mig för att sticka aeolian avslutningen, jag vill lÀra mig nÄt nytt och orkar inte repa upp. Byt till slÀtstickning och fortsÀtt att sticka runt i 7-10cm för en liten baby och 10-13 cm för ett större barn. Jag har aldrig hört nÄgon mÀnniska utanför familjens krets sÀga ordet men jag skulle tro att det Àr ett gammalt dialektalt ord som anvÀndes i mormors barndom. Genom att göra ömsom lyfta maskor, göra omslag och sticka ihop omslag med vanliga maskor fÄs ett mönster som liknar ribbstickning pÄ vissa sÀtt, men som Àr fluffigare och inte har samma töjbarhet som ribbstickning.

Next

Restgarner fÄr ett nytt liv.: TÄgsockan Àven kallad Tuula socka pÄ 2 stickor.

slÀtstickning

HÀr matas garnet istÀllet fram frÄn höger hand och denna teknik innebÀr att stickaren oftast mÄste lyfta högerhanden frÄn stickan för att kasta garnet över högerstickan för varje maska. NÄgra av er tycker sÀkert att det hÀr kan jag redan. Mosstickning fÄs genom att alternera mellan rÀta och aviga maskor och pÄ nÀsta varv sticka rÀta i aviga maskor och tvÀrtom. Arkiverad frÄn den 30 oktober 2017. Lyckligtvis gÄr det ÀndÄ att fÄ kragen rak och slÀt trots slÀtstickningens rullningsbenÀgenhet, och pÄ vanten till höger har jag ÄtgÀrdat problemet med hjÀlp av en stoppnÄl och ett tjockt garn. I det hÀr fallet blev den fÀrdigstÀlla kragen precis sÄsom jag ville ha den.

Next

TantKofta: Kanter och knapphÄl

slÀtstickning

FlÀtor eller kablar Àr en vanlig form av dekorativ stickning. Variationen i stickningen erhÄlls genom en blandning av och maskor, omslag, platsbyten av maskor, vridning av maskor, utökningar och sammantagningar. Variationer i antal stickor, design pÄ stickor eller hur garnet matas fram ger olika stickmetoder som ibland kan ha olika anvÀndningsomrÄden men ofta Àr mest en smaksak. Tips till att göra en större eller mindre mössa. I Uppsala domkyrka finns en vante som enligt uppgift tillhört Sten Svantesson Sture som stupade i Sjöslaget vid Bornholm. En enkel variant av korgstickning fungerar som en utvidgning av idén bakom mosstickning.

Next

Halmoxen: Om problemet med slÀtstickning och hur det kan ÄtgÀrdas

slÀtstickning

Sticka ihop maskorna 2 och tvÄ varvet ut. Patentstickning stickas alltid fram och tillbaka, inte som rundstickning. Hör av er sÄ jag vet om det Àr lagom. Det finns mÄnga olika sticktekniker som ger resultat vilka skiljer sig vÀsentligt frÄn den mest grundlÀggande sticktekniken, att med en fÀrg och ett nystan sticka ett lager av sitt alster. Vanten Àr en damvante han erhÄllit som kÀrlekspant och har av inskriften att Freuchen Sofia tillhört. Slutligen presenterar jag den hÀl som jag anser vara enklast att sticka och möjligtvis den mest lÀmpliga i att ingÄ i textilslöjds undervisningen i skolan. Under senare Ärtionden har stickning Äterigen kommit pÄ modet.

Next

maria carlander: smÄ vÄgor

slÀtstickning

Varv 2: 1rm, 1am osv. Ibland kan det förstÄs vara dekorativt med en rullkant, men i just det hÀr fallet passade det sig inte. RÀtstickning Valfritt antal maskor Sticka alla varv med rÀta maskor. SlÀtstickning Valfritt antal maskor Varv 1: RÀta maskor Varv 2: Aviga maskor Upprepa varv 1 och 2. I've been wrecking my brain, but I can't seem to find a solution! Om det Àr för mÄnga maskor - gÄ ner i stickstorlek.

Next

Halmoxen: Om problemet med slÀtstickning och hur det kan ÄtgÀrdas

slÀtstickning

Jag blev sjÀlv överraskad hur fint resultatet var och att det var ett lÀtt sÀtt att göra det pÄ. RÀtstickad halskant och framkant med rÀnder som vÀxelvis Àr slÀt eller rÀtstickade. Orsaken till det snabba genombrottet för stickning var att ullgarn var lÀtt och billigt att anskaffa, att stickade alster ansÄgs ha vackrare utseende, men framför allt för att det gÄr mÄngdubbelt fortare att sticka, jÀmfört med att. HÀr bjuder jag in alla som vill att sticka dessa vantar till vintern. Alla rÀta maskor hamnar ovanför varandra, och likasÄ alla aviga maskor ovanför varandra.

Next

Halmoxen: Om problemet med slÀtstickning och hur det kan ÄtgÀrdas

slÀtstickning

Plocka upp 10 maskor lÀngs med högersida av den lilla hÀllappen. Enligt en Àldre tradition skall ha varit den första i Sverige att 1562 bÀra stickade silkesstrumpor, men det Àr troligen fel, av allt att döma var stickningen tÀmligen utbredd under 1560-talet, flera brev frÄn Nordiska sjuÄrskriget visar att danska officerare skrivit hem till sina kÀra och begÀrt stickade strumpor översÀnda. Det fÄs genom att vartannat varv stickas med rÀta maskor och vartannat varv med aviga. FlÀtorna Ästadkoms genom att lyfta av en grupp med maskor, sticka nÀstföljande lika stora grupp maskor och sedan föra in och sticka de avlyfta maskorna. Halskanten som ligger lÀnst ner pÄ bilden Àr stickad över 8 varv och framkanten 5 maskor 2+1+2 Tittar du noga pÄ bilden ser du en olivgrön effekt i kanten som Àr gjord pÄ samma sÀtt som pÄ den blÄ men jag har lagt avsidan framÄt. LÀgg upp ett jÀmnt antal maskor. FortsÀtt sÄ tills alla m Àr pÄ st igen.

Next