Tjörn runt 2020. Vinnarna i Tjörn Runt 2019 2020-01-01

Resultat

tjörn runt 2020

För båtar som är så familjeorienterade som Bavaria 32 är det en lysande tid. Är det familjen i sin nya Arcona 380 eller Xp-44 som gärna vill ha kortare startlinje och en bana genom gruset för ökad spänning? Man förbränner den gas som anläggningen vid driftstopp eller under uppstart inte har möjlighet att leverera ut. Och det var väl det som Tjörn Runt brukade vara? Of his crew only one was over 20-years-old. Jag hoppas att alla skall veta att de flesta bytt, tävlingsledningen har lovat vara hjälpsamma om det blir någon som vill ändra sent. Det är väl från mastens vikt som de största dynamiska lasterna kommer.

Next

Resultat

tjörn runt 2020

Reparationsarbetet behöver återupptas onsdag 8 januari mellan klockan 9. Vi har kompetens i världsklass när det gäller teknik, ekonomi och miljövetenskap och kan hantera utmaningar från många olika angreppspunkter. Dock var det ett välmeriterat gäng. Dacapo körde med en Code 2 hela vägen vilket var en kompromiss och vi körde A5 — fock — Code 1 — A5, vilket var rätt men innebar massa byten. Körfälten blir dock något smalare och hastigheten sänks från 80 till 60 kilometer i timmen på vardagar klockan 06:00-17:00. Det är i alla fall min gissning eller känsla, utan att vara särskilt varken insatt eller aktiv i övriga kappseglingar iofs.

Next

Tjörn Runt 2018

tjörn runt 2020

Mange Olsson, Hasse Bauer och Juppa Olsson seglade nya Najad 570, en båt både för Tjörn Runt och jorden runt. Kan ju vara tänkvärda synpunkter för den som överväger byte till kolfiber. Själland runt förlorade väl många seglare när det experimenterades men banorna säkerligen inte enda faktorn. Jag gissar att den kortsiktigt bästa lösningen är en återgång till classic-banan och åtgärder som premierar klassiska båttyper och redan etablerade seglare som gillar den banan. Kölbåtar 09:15 Dominant 105 Lady Godiva spikar också totalen före Dynamic 35 Aladdin och X-382 Felicia I från Norge. Att närma sig startlinjen med dålig koll på kappseglingsregler och ha 10 båtar som skriker och gapar som en flock rabiessmittade babianer var inget som lockade till nya kappseglingar.

Next

Resultat

tjörn runt 2020

Men vi ska ge dom en match!! Medelhastigheten var högre på vår båt men jag är helt säker på att J111:an toppade betydligt mer än oss. Att köra folkrace i Kyrkesund står inte direkt högst upp på min lista av nöjen. Nedan mina helt obegåvade tips. Det är det som är charmen och också därför som Tjörn Runt fortfarande är Sveriges största kappsegling. De tar ut 100% av sina båtar. Vi seglar medsols runt Tjörn med start på Askeröfjorden och mål på Stigfjorden. En Diva skall vara en båt där en familj kan leva komfortabelt under semester, inte bara kunna användas på helgerna för racing.

Next

Vinnarna i Tjörn Runt by COWI 2018

tjörn runt 2020

Man blir aldrig 2000 båtar igen, men fortsätter man i samma tempo så är man +200 båtar nästa år. Per Wester vann 505-banan På 505-banan vann Per Wester från Björlanda Kile. Collis kom nia totalt och vann Express-klassen sju och en halv minut före Lars Idmyr. The first of these was held in tricky, shifty conditions with winds ranging from five to 15 knots and with 20-30° shifts beneath the clouds. Så frågan är om det inte trots allt är så att det helt enkelt finns ett rätt stort antal amatörbåtar som inte kappseglar längre, och även om man hittar på allsköns evenemang, partaj, klassindelningar och andra ändringar så kommer man ändå inte komma upp i 700 båtar någon annanstans heller? Alltså, anledningen till att alla är så engagerande och bekymrade över just TjR:s tapp i antal tycks vara att just det stora antalet båtar varit en stor del av hela upplevelsen? Alla båtar var i mål vid 15-tiden, summerar tävlingsledare Anders Torén årets kappsegling. Foto Ulf Palm Jag själv satt i en programledarbåt tillsammans med Harald Treutiger och kommenterade livesändningen på webben så jag kunde inte segla själv.

Next

Vinnarna i Tjörn Runt by COWI 2018

tjörn runt 2020

Helt enkelt någon bra anledning till att vara kvar i Stenungsund. Inte allt traditionellt behöver vara dåligt. Vi får se vad det innebär för kommande år, säger Anders Torén. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Kölbåtar 09:05 Salona 33 P Kaida. Får min dagliga dos här på bloggen :-. I den nya 505-klassen vann Per Wester från Björlanda Kile.

Next

Resultat

tjörn runt 2020

I Stockholmsområdet är det alltså shorthand som växer, roliga race drivna av entusiaster som avslutas med kalas för trötta seglare. Det var också det snabbaste genomförda Tjörn Runt så långt jag kan minnas. Gärna någon seglar-pub med något bra live-band eller något liknande på fredagen i anslutning till Kokaburra. I går var jag ombord, och förstod vad det var som hade hänt. Det har lönat sig att vara liten båt förut! Jag kommer lägga startlinje lite efterhand så lita inte på dessa detaljer alltför mycket. Även Bavaria Cruiser 40 S hade en minst sagt internationell besättning. Så är det på de tävlingar som ingår i en svensk klassiker, Göteborgsvarvet, Göteborgsgirot, O-ringen och många andra tävlingar.

Next

Tjörn Runt 2019

tjörn runt 2020

Många föräldrar hade annars seglat Tjörn Runt. Bavarias modeller är ritade för att erbjuda trygga och roliga seglingsegenskaper för familjer. Vi kanske skulle gjort ett par saker annorlunda om vi fick segla om racet men på det stora hela är jag mer än nöjd. Oavsett om man deltar på havet eller som publik på land - det blir spännande. Inte vet jag, men när jag ser en annan segling som bestående drar 500 båtar eller mer för att det är ett bra arr så ska lovar jag att tro att det går :-. Eller att banan gick åt fel håll.

Next

Vinnarna i Tjörn Runt 2019

tjörn runt 2020

Nyheter vid pågående händelser skrivs direkt på plats, i en stressad miljö och via en mobil enhet. Trea blev Johan Davidsson från Långedrag i sin Smaragd. Då får man se fram emot en extra pimpad diskussion i år om vad anledningen till det skrala antalet är. Classic seglas på ursprungsbanan med snabbast möjliga väg runt Tjörn och Coastal har en längre bana som de större båtarna tidigare valt. Extra rolig är segern för Diva 35 eftersom båten seglades av en besättning som var till hälften från Estland och hälften från Sverige.

Next