Ttt juhannustanssit. Juhannustanssit 2019-11-15

Hannu salama juhannustanssit

ttt juhannustanssit

Menneisyyden ihmiset tuodaan mukaan nerokkaasti vaateiden välityksellä. Lavastuksia on uraan mahtunut noin kolmisenkymmentä. Lavastussuunnittelija on ideoiden mahdollistaja ja omalla tavallaan magiikan luoja, mutta aina yhdessä muun työryhmän kanssa. . Hänen tukikohtansa on Itiksenkahvila, jossa hän kohtaa naisiaan. Nyt tosin nauravat ne, joilla ei ole muistoja 1980-luvusta, vaan jotka kokivat ensirakastumisensa ja -känninsä 1990-luvulla. Surujen, kommellusten ja elämän arvaamattomuuden saartama esitys on näiden ikonisten naisten itseironian myötä myös hulvattoman hauska.

Next

Arvostelu

ttt juhannustanssit

Samuli Nordbergin koreografiat vievät toiseen maailmaan ja sieltä käsin nostavat 55-vuotiaan romaanin aivan uudelle tasolle. Salaman tekstissä puhutaan sorsista, ja lavastamo teki jättimäisen sorsan. Mut kiva kun säkin pääsit — hei, kiinnostaisko sua työ, tai rakkaus, tai joku, mikä vaan? Hansin tulikivenkatkuinen saarna nousee ulkopuolisuudentunteesta. Ohjaaja pitää väkensä siveellisyyden sipuleina. Käsikirjoitus ja ohjaus on Marika Vapaavuoren. Axel Hellsteniuksen kirjoittaman ja Henri Kapulaisen suomentaman näytelmän ohjaa Samuli Reunanen.

Next

JUHANNUSTANSSIT, 07.03.2020 19:00, TTT Suuri näyttämö, TAMPERE

ttt juhannustanssit

Juhannustanssit tuo lokakuun mustaan pimeyteen häikäisevästi niin heti sodan jälkeen syntyneiden kuin milleniaalienkin tunnot elämästä, epävarmuudesta ja loputtomista halun ja rakkauden umpisolmuista. Vuoteen 1992 sijoittuvan musikaalikomedian ovat käsikirjoittaneet ja ohjaavat Heikki Syrjä ja Riku Suokas. Työryhmä päätti antaa sille aktiivisen roolin näyttämöllä. Kun uusi johtaja Otso Kautto pullein purjein saapui taloon, käsi ylös, kuinka moni uskoi, että nyt Tampereella aletaan tehdä kansainvälisen mittakaavan teatteria. Joo, tiedän että näyttelijätkin ovat lapsenhoitohuolineen ihmisiä hekin, mutta please, älkää alleviivatko sitä tässä esityksessä. Osassa yleisön tuoleja loikoilee ihmisen kokoisia nukkeja. Näyttelijöistä en halua nostaa esiin ketään, sillä ryhmä toimi kokonaisuutena.

Next

Arvostelu

ttt juhannustanssit

Tarjolla on poikkeuksellisen koskettavaa näyttelijäntyötä. Neiti Julie kuvaa jännitteistä rakkaussuhdetta ja sukupuolten välistä valtataistelua. Kirjailija Hannu Salama sai Juhannustansseillaan mylläkän aikaan. Hän ei myöskään raiskaa tai latista Salaman kuvaamaa maailmaa. Ehkä jopa nauraa, ajattelin, vaikka vähän itkettikin. Mut kiinnostaisko sua työ, tai rakkaus, tai joku, mikä vaan? Nyt kävi sellaista, mitä koskaan ei tapahdu: keski-ikäisille naisnäyttelijöille oli niin paljon töitä, että oli pakko kutsua apuun Sari Mällinen.

Next

Analyysi: TTT:n uuden johtajan Otso Kauton ensimmäisenä syksynä naiset loistavat

ttt juhannustanssit

Suuri näyttämö Pysäköinti Satamakadun puoleisesta sisäänkäynnistä pääsee esteettömästi Suuren näyttämön aulaan. Liekö se syynä, mutta kovin epätasainen on tämä uuden sukupolven tulkinta Juhannustansseista. Pakolaiset oli minimalistista ilmaisua, jonka vastapainona oli vahvaa liikettä. Tänä vuonna juhannus on lokakuussa — Salaman läpimurtoteos sukupolvitulkintana Juhannus! Lavastaja Janne Vasama esittelee bussilavasaunaa, joka rakentuu lopulliseen muotoonsa vasta esityksen edetessä. Löytyykö yliseksualisoituneessa todellisuudessamme enää sijaa sylille ja aidolle läheisyydelle? Mutta, tämä lämminsydäminen vempula selviää mistä vain.

Next

Tampereen Työväen Teatteri ohjelmisto

ttt juhannustanssit

Samuli Roinisen koreografiaan perustuvan Aavevieraiden riisuttu ja hallittu maailma on sen vahvuus, jopa niin pitkälle, että se jossain vaiheessa meinaa kääntyä heikkoudeksi. Jotkut ovat ekstaasissa, koska käsikirjoittaja Juho Gröndahl, ohjaaja Linda Wallgren, säveltäjä Joonas Mikkilä ja valosuunnittelija Eero Auvinen takasivat vauhdin ja vaaralliset tilanteet. Juho Gröndahlin käsikirjoitus on siistiäkin siistimpi. Estradilla kiroiltiin ja kohkattiin estottomasti kuin missäkin slapstickissä, vaikka maailmanloppu tapahtui kaiken aikaa ja kovaa vauhtia. Ennen esitystä aloin jo olla vakuuttunut, että olin tullut väärään paikkaan, kunnes pian musikaalin edetessä huomasin hymyileväni — ja sitten jo lähes nauravani.

Next

Tampereen Työväen Teatterin Juhannustanssien lavastus kertoo omaa tarinaansa

ttt juhannustanssit

Luukkua katsellessa tuli mieleen elokuva Lucky, jossa Harry Dean Stantonin esittämä hahmo toteaa kaiken katoavan tyhjyyteen, eikä jäljelle jää mitään, ja me voimme vain hymyillä sille. Teos on toteutettu kuin sveitsiläinen kello, niin tarkasti tanssijoiden liikkeet ja kohtaamiset on ajoitettu. Oli ihana huomata, että kykenee vielä liikuttumaan ja vaikuttumaan ulkoisesti kovin yksinkertaisin keinoin toteutetusta teatterista. . Meidät kaikki on näin kutsuttu yhteisiin juhannustansseihin. Helsingin juhlaviikoilla nähty Crowd on niin intensiivinen, että esityksen jälkeen katsojalla on olo kuin hän olisi reivannut reilun tunnin lavalla olleiden tanssijoiden mukana. Teatterilta paljastetaan, että tämän näytelmän kohdalla naiset loppuivat kesken.

Next

Juhannustanssit

ttt juhannustanssit

Hän muistuttaa, että lavastus ei näytä juuri miltään ilman hyvää valosuunnittelijaa. Yleisöllä riittää puhuttavaa, tämä on varmaa. Enid Blytonin seikkailukirjasarjaan perustuvan näytelmän on dramatisoinut Glyn Maxwell ja kääntänyt Timo Mikkola. Heli Pitkäsen käsikirjoittama ja ohjaama kantaesitys perustuu Topeliuksen kartanomiljööseen sijoittuvaan romaaniin Gröna kammarn i Linnais. Tapana on yleensä ollut tarjota hieman jotakin kaikille. Tavallisesti voisi olettaa, että neljännen osan tekeminen trilogiaan on huono ajatus. Säveltäjä Joonas Mikkilän musiikki rytmittää juhannusjuhlijoiden ilonpitoa sekä samalla sitä kaihoa, pettymystä ja surua, joita ihmiselämässä kohdataan.

Next

JUHANNUSTANSSIT

ttt juhannustanssit

Äänimaisema on huolellinen ja tukee hyvin näytelmää, kun natsi-ideologia kaikuu tai pommikoneet pauhaavat. Heti ilmestyttyään Juhannustanssit löysi lukijansa. Hannu Salama — Juho Gröndahl Juhannustanssit Ensi-ilta 16. Tukkateatteri: Shakespeare jääkiekkokaukalossa 20-vuotisjuhlavuoden aikana nähdään vielä kolme ensi-iltaa. Maa ei järise eikä tärise, kun jussin viettäjät ryyppäävät ja sen päälle paneskelevat metsämättäillä ja rantatöyräillä. Ohjaaja Linda Wallgren ei todellakaan mene ratkaisuissaan sieltä, missä rima on matalimmalla.

Next