Tutkijoiden yö 2020. Jyväskylän yliopisto 2019-12-20

ahintz.com

tutkijoiden yö 2020

Tieteiden yö KansallisarkistossaTarinoita totuutta edeltävältä ajaltaErehtymisen ja väärinkäsitysten historiaDocPoint: Nightingales in BerlinTiedekirjojen yöKokijaOlet Kokija! Helsingin yliopistossa ohjelmaan voi osallistua Tiedekulmassa, Helsingin Observatoriossa ja Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Onko robottien vallankumous jo ovella? Juhlavuonna seura esittelee erityisesti Suomessa tai suomalaisin voimin tehdyn fysiikan tutkimuksen historiaa suurelle yleisölle. Miksi täysikuu on kirkkaudeltaan lähes tasainen? Kirjava ohjelmanjärjestäjien joukko takaa sen, että illan ja yön aikana päästään nauttimaan niin mukaansa tempaavista luennoista kuin oivaltamisesta itse tekemällä. Pakkasen purressa poskipäitä poikkeat sinulle uudessa kahvilassa tai sukellat vintage-liikkeeseen etsimään aarteita. Pajoja suositellaan noin viidesluokkalaisista alkaen.

Next

Tutkijoiden yö ja Tieteen päivät Turussa

tutkijoiden yö 2020

Järjestäjä: Geotieteiden ja maantieteen osasto, Ihmismaantieteen, suunnittelun ja ympäristön tutkimusohjelma Työpaja 3, illan ohjelmassa: Maailmankaikkeuden hiukkasia Hiukkasfysiikassa tutkimme maailmankaikkeuden pienimpiä rakenneosia, joiden läpimitta on vain millimetrin biljoonasosa. Tutkijoiden yön aikana lapset, nuoret ja aikuiset pääsevät tutustumaan tieteeseen esimerkiksi työpajoissa, toimintapisteissä, tiedetuokioissa, tiedekahviloissa ja tiedeaiheisessa talk showssa. Tiedettä ja roolipelejä - I maailmansodan konferenssipeliKokeellista kemiaa Kemianluokka Gadolinin tyyliinRobottiseikkailua ja tekoälyä kirjastossa! Yleisö voi seurata ulkopuolelta lasikuutioihin suljettujen tutkijoiden työskentelyä. What is hot in scientific publishing and science communication right now? Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta — sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. Tietoiskut alkavat klo 17, 17. Tutkijoiden yön taustalla on Marie Sklodowska-Curie -ohjelma, joka on osa Euroopan unionin Horisontti 2020-kokonaisuutta. Klo 15—18 esittelypisteet Turre ja teknologia — älyä koira-arkeen Tule tapaamaan Turrea ja tutkijoita ja kerro koirateknologiahaaveesi tai -huolesi! Pääset myös kysymään kokeellisen ja teoreettisen hiukkasfysiikan tutkijoiden työstä ja tutkimuksesta.

Next

Tutkijoiden yö 2019

tutkijoiden yö 2020

Yhteensä 12 000 kävijää vieraili Tutkijoiden yön työpajoissa, esityksissä, luennoilla ja klubeilla. Kauniilla puistokampuksellamme sykkii monitieteinen tiedeyliopisto — ihmisläheinen yhteisö, jonka lähes 2500 asiantuntijaa ja 14 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Tutkijoiden yön ohjelma Suomessa: Tapahtuman eurooppalaiset sivut: Tutkijoiden yötä rahoittavat Euroopan unionin Horisontti 2020-ohjelman Marie Sklodowska-Curie -toimet. Millainen tieteiden yön kävijä olet? Tutkijoiden yönä pääset kokemaan tiedettä Observatorion työpajoissa, testaamaan tietämyksesi maailmasta Tiedekulman pubivisassa sekä kuulemaan kiinnostavia esityksiä Kaisaniemessä. Esittelypisteellä selviää miten teknologia auttaa koiran hyvinvoinnissa ja mitä koirasta voi mitata? Testissä on kahdeksan hauskaa kysymystä, joilla voit selvittää millainen kävijä olet ja millaista ohjelmaa sinulle on tänä vuonna tarjolla. Helsingin yliopiston ohjelmaa järjestetään , ja.

Next

Tutkijoiden yö 2019

tutkijoiden yö 2020

Koululaisten lisäksi Helsingin Observatorion työpajoihin voivat osallistua kaikki halukkaat, sillä iltapäivästä ja alkuillasta työpajat ovat avoimia myös suurelle yleisölle. The program of the Night of Science is made by many different organizations and actors and the multiple events offer science and research in many different forms. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tutkitaan vai hutkitaan -keskustelussa Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan Tutkijoiden yössä perjantaina 30. Myös aikuiset pääsevät lasten mukana liikkumaan ja tutustumaan fyysisen aktiivisuuden kehittymiseen vauvasta vaariin. Testaa millainen Tieteiden yön kävijä olet! Entäpä tiedetapahtumat: voiko tutkijan lainata? Työpajojen lisäksi voit sukeltaa Observatorion näyttelyissä talon ja maailmankaikkeudenkin saloihin. Tutkijoiden yötä vietettiin Lapin yliopistolla taiteiden tiedekunnassa 30.

Next

ahintz.com

tutkijoiden yö 2020

Mistä yhteiskunnallisen keskustelun kasvava vastakkainasettelu johtuu ja miten se vaikuttaa tavallisiin ihmisiin? Taiteiden tiedekunnan käynnissä olevien tutkimusprojektien esittely ja keskustelu siitä, mitä projekteissa oikein syntyy. Lapsille ja koululaisille suunnatuissa työpajoissa tutustutaan muun muassa kiihdytinlaboratorioon, selvitetään rikoksia kemian laitoksella ja pelataan lentopalloa jättikuutioilla. Katso sinulle sopivia tärppejä ohjelmasta! Katso sinulle sopivia tärppejä ohjelmasta! All events are free of charge! Sinulle ei ole ongelma tulla yksin, jos seurasi peruuttaa yllättäen. Pubivisa: Ihan yössä Klo 17. Mitä teet, jos ulkona on kova pakkanen? Tulevaisuudessa voidaan käyttää esimerkiksi verhoja, jotka on tehty taipuisista aurinkokennoista, energiaa kerääviä vaatteita, ja seinille ilmestyviä ja katoavia kodin käyttöliittymiä. Voisiko julkaisufoorumi olla vaikka metroaseman vitriini — tai nahkahousut? Eeva Anttila, tanssipedagogiikan professori, Taideyliopisto ja Vuoden Professori 2016 Katja Ikäheimo-Länkinen, SantaPark Arctic World, yritys- ja elämysjohtaja Petteri Kolinen, toimitusjohtaja, Design Forum Finland Keskustelun moderoi Päivi Tahkokallio, toimitusjohtaja, Tahkokallio Design+ 20.

Next

Tutkijoiden yö 27.9.2019

tutkijoiden yö 2020

Klo 18 kuvataiteilija Tuula Närhinen keskustelee tutkimusprojektistaan Hyönteiset ja me Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen pitkäaikaisen hyönteiskokoelmien yli-intendentin, emeritusprofessori Jyrki Muonan kanssa. Professori Jonna Häkkilän tutkimusryhmä vastaa projektissa muotoilusta, joka kytkee tulevaisuuden teknologiavisiot ihmisten arkipäivän tilanteisiin. Iän arviointi Tietokone arvioi ikäsi ja sukupuolesi kasvokuvan perusteella. Iltaa emännöi Allegra Lab Hkin pj Miia Halme-Tuomisaari Café Vanhan Mannerheimintie 3 ovet aukeavat klo 20 ja ilta jatkuu keskiyöhön. Ohjelman aikana et koe tarvetta keskustella kaverin kanssa, mutta sen jälkeen ette pysty lopettamaan keskustelua aiheesta.

Next

Tutkijoiden yö 27.9.2019

tutkijoiden yö 2020

Kierroksella taloudenhoitajatar Ninnin kertoo Jacobssonin perheen kodista ja siiä, millaista oli elää 100 vuotta sitten Turussa. Tapahtuman järjestämiseen on saatu kaksivuotinen rahoitus Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelmalta, jolla rahoitetaan eurooppalaisia tutkimus- ja innovointihankkeita. The Night of Science is a block party for science and research. Tieteiden yössä kirmaat ensimmäisenä erilaisiin workshoppeihin ja peleihin. Vapriikissa Illan ohjelmaan vapaa pääsy. Molemmissa tapahtumissa tutkijat esittelevät työtään, tutkimustuloksia ja tutkimusmenetelmiä yleisölle mielenkiintoisesti ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Mitä teet mieluiten Tieteiden yössä? Matematiikkaa ovelasti käyttäen kuvista voidaan rakentaa kolmiulotteinen malli ihmisen sisäelimistä.

Next

ahintz.com

tutkijoiden yö 2020

The evening will be hosted by Allegra Lab Helsinki chairman Miia Halme-Tuomisaari. Ensimmäiset todisteet gravitaatioaalloista on saatu parin viime vuoden aikana. This project is a global first intending to quantify individuals and economic value global arachnid trade through social media, detect spatial and temporal patterns and research on their driving factors. Tänä vuonna Tutkijoiden yöhön voi Suomessa osallistua pääkaupunkiseudun lisäksi Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Kajaanissa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Savonlinnassa, Sodankylässä, Tampereella ja Turussa. Tutkijat alustavat aiheista elämä ja muutos, jonka jälkeen he keskustelevat yleisön kanssa oman aihealueensa teemoista.

Next

Tutkijoiden yö ja Tieteen päivät Turussa

tutkijoiden yö 2020

The Night of Science is organized by the Federation of Finnish Learned Societies. Voit osallistua Crazy World -teeman päättävään pubivisaan yksin tai vaikka kokonaisen joukkueen voimin! Tutkijoiden yötä rahoittavat Euroopan unionin Horisontti 2020-ohjelman Marie Sklodowska-Curie -toimet, ja tapahtumien järjestämiseen voi hakea rahoitusta mikä tahansa organisaatio. Helsingin Observatoriolla ja tiedekeskus Heurekassa Tutkijoiden yö alkaa jo aamulla, kun ennakkoon ilmoittautuneet koululaisryhmät pääsevät tutkimaan esimerkiksi ruokahävikkiä, vesistönsuojelua ja maailmankaikkeuden pienimpiä rakenneosia. Kuu on tälläkin hetkellä lukuisten avaruusmissioiden kohteena. Maailman muuttuessa suomalaisten yritysten pitää nostaa tuotteiden ja palveluiden houkuttelevuutta pärjätäkseen globaalilla kilpailukentällä. Jokaiselta tutkijalta tulisikin kysyä: kenen kanssa koet tärkeäksi tehdä yhteistyötä. Tarkemmat tiedot koko tapahtuman ohjelmasta ja aikataulusta löydät! Tutkijat avaavat ovensa suurelle yleisölle koko päivän kestävässä tapahtumassa, jossa tiedettä ja sen saavutuksia juhlistetaan yhdessä 11 paikkakunnan ja koko Euroopan kanssa.

Next