Viktiga händelser 2018. Viktiga händelser år 2018 2020-01-17

11 händelser som förändrade världen

viktiga händelser 2018

När Bo Renman går i pension i februari 2019 tar Stefan Hollmark över. . Norrmalmstorgsdramat 1973 Gisslandramat på Kreditbanken på Norrmalmstorg 1973 fick inte bara Sverige utan hela världen att hålla andan. Som klippt och skuret ur en science fiction-film. Den inverkan som den nya medicinen hade på världshälsotillståndet var ovärderlig i och med att man nu kunde behandla förödande bakteriesjukdomar. Dramat fick ett slut efter fem dagar i och med att polisen gick in med gas.

Next

Viktiga händelser år 2018

viktiga händelser 2018

Genom vårt samarbete i StadshubbsAlliansen blir sakernas Internet, eller IoT, verklighet, och såväl näringsliv som offentliga aktörer i regionen kan utveckla sina verksamheter och service. På grund av det hårda vädret hade fartygets bogvisir slitits loss när man befann sig mitt ute på öppet hav, och stora mängder vatten kunde obehindrat strömma in. Trots att lagförslaget har dragits tillbaka har demonstrationerna fortsatt växa och kommit att handla om att generellt minska Kinas inflytande. Stockmann öppnar under våren 2019 en marknadsplats som möjliggör nya partners och produktområden till stockmann. Han gillar förstås att titta eller spela på plattan också, men leker med alla möjliga leksaker och pysslar.

Next

Händelser 2018

viktiga händelser 2018

Större delen av befolkningen var dock omedveten om vad som pågick i huvudstaden och Oktoberrevolutionen benämns i dag som en statskupp snarare än en revolution. Bostadsbyggande Under 2018 färdigställdes 473 bostäder i kommunen. Han är kvar på mellanbarnsavdelningen på förskolan, men de äldsta har flyttat upp och några yngre har tillkommit, så nu är han nästan äldst i gruppen. Och det är bara toppen av isberget. Men det blev bara en kort skur. Den som lägger ligger bredvid honom i våningsängens underslaf tills han somnat och tittar på Netflix….

Next

Viktiga händelser under 2018

viktiga händelser 2018

Världens ögon på en grotta i Thailand Efter att ha varit instängda i en grotta i 18 dagar — utan vare sig mat, tillhörigheter och dagsljus — räddades till slut 12 pojkar och tränare från ett lokalt fotbollslag i Thailand. Favoritleksak annars är nog Littlest Pet Shop. De senaste händelserna står först i listan och de äldsta står sist. Jag är väldigt glad att jag tog mig igenom det, trots att det har gått segt med löpningen på sistone pga krasslighet och märkliga smärtor. Hon håller ett krampaktigt tag om sin lillasysters t-shirt.

Next

2018

viktiga händelser 2018

Här kan du läsa mer om korridoren. Vi hoppas att du finner glädje bland temadagarna och väljer att fira så många som möjligt tillsammans med oss. På plattformen finns också kalender, scheman, matsedel och kontaktuppgifter. I Finland startade de regionala andelslagen som hyresgäster och underhyresgäster i Stockmanns fastigheter. Det Eritreansk-etiopiska kriget inleddes 1998 men redan 2000 slöts ett fredsavtal. Samtliga offer hade utländsk bakgrund och det stod snart klart att motivet var rasistiskt. Funkisfestival i Tyresö I januari anordnades Funkisfestivalen i Tyresö för första gången.

Next

Flera bra och viktiga saker som hänt år 2018

viktiga händelser 2018

I september gick Sverige till val. Han väntas tillträda vid Akademiens högtidssammankomst den 20 december. Här har vi samlat 11 händelser som förändrade världen, och som än idag påverkar våra liv. Uppdraget går till Tyréns och ÅF. På så sätt är beslutet en viktig formell milstolpe för Ostlänkens fortsatta planering och byggande.

Next

Viktiga händelser 2018

viktiga händelser 2018

Pastorn Helge Fossmo visade sig ha beordrat sin före detta barnficka Sara Svensson, som han hade ett förhållande med, att mörda hans hustru och granne vars fru Fossmo också hade ett förhållande med. På så sätt kunde fler väl­behövliga förskoleplatser inrättas där biblioteket tidigare låg. Jag snålade lite på sträckan i början och gjorde inte de extrasvängar man behöver göra för att komma upp i 10 km innan man är tillbaka, för jag var inte helt säker på att jag skulle klara det och det kändes bättre att springa lite mer på slutet om jag kände mig fräsch. Bordellmamman Doris Hopp greps och vid utredningen kom det fram att flera högt uppsatta personer, bland dem Torbjörn Fälldin och Lennart Geijer, köpt sexuella tjänster av unga kvinnor, en av dem endast 14 år gammal. Byte av lärplattform En ny lärplattform, Vklass, togs i drift.

Next

Landskrona Stadsutveckling

viktiga händelser 2018

Över tre miljoner civila tros befinna sig i området. Världskriget blev plötsligt mycket mer världsligt och berörde i stort sett alla delar av jordklotet. Det var några lite långsammare löpare och folk som gick, plus en massa slängda muggar… sen vek loppets bana ut på den avstängda vägen, men då höll jag mig på gångbanan intill som jag brukar. Jag är helt okej med det, jag försökte ju bara klara distansen över huvud taget. I Sverige börjar det redan i februari då det av regeringen tillsatta klimatpolitiska rådet kommer med sin första rapport om hur målen i det av sju riksdagspartier överenskomna klimatpolitiska ramverket ska kunna nås. Vi som enskilda medborgare har en viktig roll.

Next

Många viktiga händelser under klimatåret 2018

viktiga händelser 2018

Trots våra åtgärder nådde Stockmann Retail inte ett positivt resultat. Stiftelsen har beslutat att sälja minst tio bostadslokaler i bolaget. I början av augusti höjde Italien bötesbeloppet för fartyg som olovligen tar sig in på italienskt farvatten från 50 000 till 1 miljon euro motsvarande nästan 11 miljoner kronor. Enligt den webbundersökning som gjordes i slutet av året var Tyresöborna också mer nöjda med den nya webben. Denna bisarra mordhistoria känns som tagen ur en Hollywoodfilm, och hade den varit en manusförfattares verk skulle nog få finna den särskilt trovärdig. Rasmassorna har begravt hans fru, och några meter bort dinglar hans sju månader gamla dotter över den avgrund som bomben slitit upp i huskroppen. Judarna accepterade delningen, men arabländerna och de palestinska araberna förkastade den.

Next

Händelser 2018

viktiga händelser 2018

Rörelseresultatet försvagades främst under det sista kvartalet. Han är väldigt tacksam och kan tacka översvallande för de mest otippade saker. Överlåtelsen innebär att båda parter kan fokusera på sina kärnkompetenser. När det gäller mat är brukar pasta och tomater gå åt fortast… men tofu, sojastrimlor, korv, vegoköttbullar med mera brukar gå bra. Men… i lördags bara gjorde jag det. Efter en stunds initial förvirring och chock över längden på köerna till bajamajorna hittade jag väskinlämningen där jag utan någon direkt väntetid bytte ryggsäcken mot en klisterlapp att sätta bakpå nummerlappen. Under sommaren har även fyra fall upptäckts i Goma, en stad med en befolkning på över en miljon, vilket ledde till att grannlandet Rwanda tillfälligt stängde gränsen mot Kongo.

Next