Vi satt den fra oss ved Nydalen, og tok en pause med is og kaffe. Dyrest er syklene fra Flash som koster tre kroner minuttet. Voi vil ikke ut med akkurat hvor mange elsparkesykler de har i byen, men opplyser at «de har en flåte med flere tusen sparkesykler». Stas Milavski, gründer og styremedlem i norske Zvipp, vil heller ikke gå i detalj på antall sykler, men sier responsen har vært bedre enn forventet. Elbil24 :Nå er de elektriske sparkesyklene kommet til Norge, og du kan glemme jakten på et ledig stativ til bysykkelen. Konseptet er velkjent, men selskapet har gjort en liten tvist.
De er bedre og sikrere for brukerne, robuste og mer holdbare, noe som gjør dette til en mer ekte bærekraftig transportløsning, sier Boris Mittermüller som er direktør i Flash. Vi kan derimot gå hånd i hånd, sier André. Med våren og det fine været, ser vi at bruken går opp. Gjenkjennes på en lakserosa logoen på styret. Prisen ligger på 10—15 kroner for å starte leie og 1,5 til 2 kroner i minuttet for å leie sparkesykkel. Nå har både private ståhjulinger og elektriske sparkesykler , men det nye er at det har kommet på plass et par selskaper som leier ut slikt. Dette kan være slikt som parker, kirkegårder, gågater og andre spesielle områder.
Betalingen varierer fra 30-250 svenske kroner per sparkesykkel, ifølge Vois nettsider. De viser også til at det skal være minst 2,5 meter ferdselsareal forbi sykkelen om de parkeres på fortau, at de ikke skal plasseres på skogs- og friområder, på strender eller dumpes i sjøen. Appen viser hvor du finner ledige sparkesykler, og hvor mye batteri det er på dem. Hvordan blir dette for sparkesyklene? Den tar ikke like hardt, men gir en bedre balanse. De var til hinder for blinde og svaksynte eller for dem med barnevogn og rullestol.
Samme prisstruktur hos Zvipp Zvipp ønsker foreløpig ikke å fortelle hvilke sparkesykler de kommer til å bruke, men sier at de også kommer til å ha en prisstruktur hvor du betaler 10 kroner for å låse opp sykkelen, og så 1,50 per minutt deretter. Voi-modellen baserer seg på bruken av såkalte «hunters», privatpersoner som tar inn sparkesykler, lader dem over natten og så plasserer dem ut på forhåndsbestemte plasser neste morgen. Bruker app Det er to tilbydere av elsparkesykler i Oslo, Voi og Tier. Disse sparkesyklene har blitt kraftig kritisert, og blir forlatt på de merkligste stedene. Olsen i Bymiljøetaten i en e-post til Tek.
I Norge har vi vært tidlig ute med manuelle bysykler som hentes ut av og settes inn i fastlagte stativer. André sier selskapet er i dialog med Norges blindeforbund og Oslo kommune. You'll work with the most talented people in tech, operations and marketing who all share the same values and vision for the future. Les også - Vi har retningslinjer i vår app, og vi utdanner brukerne i appen. Samtidig tror jeg det er rom for flere sparkesykler i byen, sier han. Mens de andre har relativt rimelige sykler, som lett kan gå i stykker og ganske raskt kan tømmes for batteri, satser Flash på bedre sykler. Artikkelen fortsetter under annonsen Kommunikasjonsdirektør i Tier, Bodo Braunmühl, skriver i en epost at de ikke vil ut med detaljerte tall, men at Tier har en flåte på «over 1000 sparkesykler» i Oslo.
Dette gjør at syklene vil kunne tåle litt mer juling. Uansett er det viktig at tjenesten er trygg og god å bruke, spesielt i den perioden folk skal lære seg å bruke sparkesyklene. Å bruke begge bremsene er best for bråbrems. Ikke får vi vite antallet, og ikke sies det noe særlig om spesifikasjoner. Støyende og forurensende biler skal ut, og da må andre transportmidler inn. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen. Vi har prøvd syklene, og de er betydelig mer stødig og robuste og føles tryggere.
Vi måtte gå 500 meter fra Vulkan til Olaf Ryes Plass. Flash lanserte litt bedre sykler i Oslo i begynnelsen av mai, men de koster det dobbelte av Tier som er billigst. Batteriet er på 187 Wh, det er ca det halve av et sykkelbatteri. Ingen av dem er nemlig helt til å stole på. Kan bli 1000 sykler i Oslo Nettavisen møtte Eric André, Norden-sjef for det svenske selskapet Voi, i Oslo mandag. Vi var utenfor bruksområdet og ble straffet ved at motoren ikke hadde effekt. Noen ganger er den nede i to kroner minuttet, men andre ganger er den oppe i tre kroner i minuttet.
Det siste året har vi derimot brukt mye ressurser på å utvikle mer robuste sparkesykler med lengre levetid. Selskapene plukker opp syklene, og holder dem ladet. Circ sparkesykkel Oslo - tidligere Flash Det tyskbaserte Circ er startet av folkene bak Fodoora. Samtidig sier selskapet at de legger vekt på å veilede og gi råd til brukerne. Innefor disse områdene får du ganske enkelt ikke avsluttet kjøreøkten. Tross små hjul, er den grei over grus og brostein, men det er mer komfortabelt med ren asfalt. Siden da har det ifølge selskapet blitt gjennomført over en million turer.