Yhteishaku tulokset 2020. Yhteishaku 2020 2020-01-18

Opintopolku : Mikä korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa muuttuu vuoteen 2020 mennessä?

yhteishaku tulokset 2020

Lähetä opintotoimistoon lisäksi viimeiset todistuskopiot suomennoksineen tai selvitys, miksi koulutodistus puuttuu. Suomen kielen taidon osoittamiseksi tarvittava todistus tulee liittää hakulomakkeelle 8. Kaikissa koulutuksissa annetaan pisteitä äidinkielestä, jonka lisäksi pisteytettäväksi voidaan määritellä matematiikka sekä yksi tai useampi reaaliaine tai kieli. Kevään 2020 yhteishaussa haetaan syksyllä alkavaan koulutukseen. Jos olet suorittanut suomalaisen ylioppilastutkinnon vuoden 1990 jälkeen tai suoritat sen keväällä 2020, sinun ei tarvitse toimittaa todistusta, sillä ylioppilastutkinnon tiedot saadaan ylioppilastutkinto-lautakunnalta.

Next

Yhteishaku 2020

yhteishaku tulokset 2020

Todistusvalinnassa pisteytettävien ylioppilastutkintoaineiden määrä vaihtelee koulutuksittain. Ja aina joku tekee päätöksen hakea työpaikkaa opiskelun sijaan. Kussakin haussa voi jättää vain yhden hakemuksen. Sähköinen haku tehdään osoitteessa :. Vaaditun kielitaidon voi osoittaa jollakin alla mainituista tavoista. Tällöin valintaperusteena ovat hakijan koulutustarve ja mahdollisuudet selvitä opinnoista. Hakijan on otettava opiskelupaikka vastaan viimeistään 10.

Next

Yhteishaku

yhteishaku tulokset 2020

Syksyn yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen koulutukseen, jotka hakija asettaa hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Kevään toisessa yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen koulutukseen, jotka hakija asettaa hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Löydät enemmän tietoa Yhteishaussa kandidaatin ja maisterin tutkintoon voit hakea, jos sinulla on yleinen korkeakoulukelpoisuus ja hyvä suomen kielen taito kielitaidon osoittamisesta kerrotaan tarkemmin seuraavassa kohdassa. Hakijoita oppilaitokseen oli lisäksi varsin runsas määrä, reilut 16 000 kappaletta. Jos opiskelijalla on erityinen syy, voidaan hänet valita koulutukseen yhteishaun pistemääristä riippumatta. Listan toisessa päässä oli ammattikorkeakoulujen tekniikan ala, jota hyväksyttiin opiskelemaan 38 prosenttia hakijoista. Hakija on mukana koulutuksen todistusvalinnassa vain, jos kynnysehdot täyttyvät.

Next

Opintopolku : Mikä korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa muuttuu vuoteen 2020 mennessä?

yhteishaku tulokset 2020

Vaikka opiskelupaikka olisi nyt jäänyt saamatta, on syksyllä alkaviin koulutuksiin vielä mahdollista päästä mukaan. Suomessa suoritettavasta ammatillisesta tutkinnosta voit toimittaa vaihtoehtoisesti opintorekisteriotteen. Hyväksytyn opiskelijan on esitettävä lopullinen tutkintotodistus viimeistään 15. Tutustu myös opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla. Tällöin sinulla tulee olla suoritettuna alempi korkeakoulututkinto ja mahdollisesti myös muita opintoja.

Next

Opintopolku : Mikä korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa muuttuu vuoteen 2020 mennessä?

yhteishaku tulokset 2020

Sisäänpääsy Laureaan vaikeutui nyt kuitenkin hieman aiemmasta, sillä edellisvuosina 7 prosenttia hakijoista otettiin sisään ammattikorkeakouluun. Jos olet antanut s-postiosoitteesi hakulomakkeella, saat tulokset myös s-postiisi. Kaikki harkinnanvaraiset hakemukset toimitetaan hakijapalveluille. Kevään ensimmäinen yhteishaku Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan korkeakoulujen syksyllä 2020 alkaviin vieraskielisiin koulutuksiin ja Taideyliopiston koulutuksiin. Hakiessasi ammatilliseen koulutukseen saat ensimmäisestä hakutoiveesta 2 lisäpistettä.

Next

Yhteishaun aikataulu

yhteishaku tulokset 2020

Peruskoulun päättäneille on tarjolla koulutusta myös kansanopistoissa sekä nuorten työpajoissa. Täytettävistä paikoista valtaosa varataan ensimmäistä opiskelupaikkaansa hakeville. Hän voi ottaa vain yhden opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta. Alta löydät perustiedot hakemisesta sekä tiedekuntakohtaisen yhteenvedon kandidaatti- ja maisterikoulutuksista eli hakukohteista. Jos hakija ei ole kirjoittanut kemiaa tai on saanut siitä arvosanaksi A:n, B:n tai C:n, hän ei voi tulla hyväksytyksi kyseisen koulutuksen todistusvalinnassa. Oppisopimusopiskelu on vaativa opiskelumuoto, koska se perustuu itsenäiseen työskentelyyn työssäkäynnin ohessa.

Next

Yhteishaku

yhteishaku tulokset 2020

Yleensä nuoret siirtyvätkin oppisopimukseen opintojen loppuvaiheessa, kun teoria- ja kirjallinen opiskelu alkaa olla suoritettu. Hakijalle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa. Päättöluokkalaisten yhteishaussa voi hakea lukioon sekä ammatti- ja kauppaopistoihin koko Suomen alueelle. Oppisopimuksessa työnantajan kanssa tehdään työsopimus ja työstä saa palkkaa, mutta sen lisäksi on työpäivän jälkeen opiskeltava iltaisin ja lähiopetuspäivinä. Jos hakija on kirjoittanut kaksi äidinkielen tasoista koetta, huomioidaan toinen niistä pitkänä kielenä. Yhteishaun vanhempainilta pidetään keskiviikkona 4.

Next

Yhteishaku

yhteishaku tulokset 2020

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen Yhteishaku on tarkoitettu hakijoille, joilla ei ole aikaisempaa tutkintoa. Pakolaisstatuksella hakevat Jos olet pakolainen tai pakolaiseen rinnastettavassa asemassa, etkä voi todistaa tutkintoasi asiakirjoin, yliopisto voi kutsua sinut valintakokeeseen. Lisätiedot: Turun yliopiston hakijapalvelut hakijapalvelut utu. Todistusvalintojen osalta tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 27. Ylioppilastutkinnon, ammatillisen perustutkinnon ja kansainvälisten ylioppilastutkintojen pisteytysmallien käyttö on ohjeistettu kunkin pisteytysmallin kohdalla.

Next

Yhteishaku 2019: Näille aloille oli vaikeinta päästä

yhteishaku tulokset 2020

Jo tänä vuonna aiempaa useampi palkittiin hyvästä koulumenestyksestä, sillä korkeakouluihin valituista 22 prosenttia valittiin suoraan todistuksen perusteella. Ensimmäisessä yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen koulutukseen. Mikäli et liitä näitä hakemukseeesi määräaikaan mennessä, sinua ei voida katsoa hakukelpoiseksi opiskelija-valinnassa eikä hakemustasi yliopistoon voida hyväksyä. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi. Esimerkiksi jos olet ylioppilas, et ole hakukelpoinen 2-vuotiseen ylempään korkeakoulututkintoon. Jokaisen koulutuksen omalla alasivulla on linkki Opintopolkuun, mistä löydät hakulomakkeen ja saat lisätietoa hakemisesta ja valintaperusteista.

Next

Yhteishaku vuonna 2020

yhteishaku tulokset 2020

Hakukohteiden järjestyksellä ei ole merkitystä. Hakijoiden on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta oppilaitokselle viimeistään 25. Ohjeita yhteishaussa hakemiseen ja hakulomakkeen muuttamiseen hakuaikana on koottuna. Hakeminen tapahtuu myös korkeakoulujen kevään yhteishaussa. Varasijalle yhteishaussa jääneet voivat tulla valituiksi heinäkuun loppuun saakka.

Next