Yle eduskuntavaalit 2020. Eduskuntavaalit 2019 2019-11-26

Vaalit 2019

yle eduskuntavaalit 2020

Miltä näyttää influenssatartuntojen leviäminen Suomen kartalla? Näihin asioihin uusi eduskunta voi vaikuttaa. Sen sijaan työväenpuolueen vaalitappio on armoton. Puolustuspoliittinen selonteko lähtee siitä, että hävittäjien hinta on 7-10 miljardia euroa. Väärennösten epäillään kuitenkin yleistyneen ja mafialle ne saattavat olla jopa isompi bisnes kuin huumekauppa - kaikki syövät ruokaa ja kiinnijäämisen riski on melko pieni. Samalla päättyi Rinteen hallituksen taival. Britannian vaaleissa on muitakin tärkeitä teemoja kuin brexit, muutn muassa terveydenhuolto, valtionyhtiöiden yksityistäminen ja ilmastonmuutos.

Next

Vaaligalleria

yle eduskuntavaalit 2020

Pahimmat tuhot kärsittiin Indonesiassa, missä kuoli noin 170 000 ihmistä. Kulttuurierot-jaksossa keskustelevat Alexandra Pospolit ja Momine Drame. Pohjois-Karjalassa Juuassa on herätty tilanteeseen, jossa väki vähenee paikkakunnalta, mutta samaan aikaan ei pystytä vastaamaan kasvaneeseen asuntokysyntään. Radio Suomen Päivässä haastateltavana oli myös Ylen tuleva Aasian-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley. Vai että jos äidit eivät anna lapsiaan, niin lapsiakaan ei tuoda? Mikä merkitys brittilehdistön poliittisilla kannanotoilla oli vaalituloksen kannalta? Pitääkö hallituksella olla kyky tehdä ratkaisuja ohi työmarkkinajärjestöjen? Kumpi ratkaisee: turvallisuus vai lapsen etu? Studiossa Juha Blomberg ja Linda Vettanen. Sopimus vaatii vielä Britannian parlamentin hyväksyntää lauantaina.

Next

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

yle eduskuntavaalit 2020

Suomen kielen dosentti Vesa Heikkinen ja toimittaja Tapio Pajunen puivat politiikan kielen ajankohtaisuuksia. Tapaukset käsittelee viranomainen, ei poliittinen päättäjä. Mikä on al-Hol-viikon päivän politiikan sana? Eduskuntavaaleihin liittyen nähdään myös kaksi teemakeskustelua 4. Voidaanko sosiaaliturvaa leikata työllisyyspolitiikan takia? Omasta terveydenhuollosta huoltajat saavat tietoja jatkossakin pyytämällä. Mikä tekee teatterista on juuri tässä ajassa hyvän harrastuksen lapsille? Mutta miten puolustusministeri näkee oman puolueensa keskustan tilanteen? Ylen ensimmäisessä Selkokielisessä vaalikeskeskustelussa puolueiden edustajat vastaavat kysymyksiin helpolla suomen kielellä. Matkustajakone syttyi tuleen ennen kuin putosi maahan. Sarjan videot ovat , , , ja.

Next

Eduskuntavaalit lähestyvät

yle eduskuntavaalit 2020

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien tentit alkavat maanantaina 18. Nasib ja maahanmuuttajat Me teimme keskustelusarjan Nasib ja maahanmuuttajat. Tapio Pajusen kanssa analysoimassa ovat Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela ja tutkija Timo Miettinen Helsingin yliopiston Eurooppa tutkimuksen keskuksesta. Haastateltavana Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto. Vuonna 2018 hukkui 94 ihmistä ja vuonna 2017 hukkuneita oli 83. Studiossa Juha Blomberg ja Linda Vettanen.

Next

Eduskuntavaalit 2019: Vaalitentti

yle eduskuntavaalit 2020

Vastaamalla itse kysymyksiin näet, kenellä ehdokkaista on eniten samoja vastauksia. Selkouutiset sopivat esimerkiksi suomen kielen opiskelijoille. Entä jos äidit eivät anna lapsiaan, niin eikö lapsiakaan tuoda? Verkkopankkien, verkkokauppojen ja vaikkapa Kelan tai veroviraston verkkopalvelujen käytön yleistyminen tarkoittaa fyysisen asioinnin vähentymistä ja virtuaalisen asioinnin lisääntymistä. Kaikkonen arvioi, että tämän Macronin kommentin taustalla on tarkoitus saada Euroopan maat toimimaan tietyllä tavalla. Haastateltavana Putinin trollit -kirjan kirjoittaja Jessikka Aro.

Next

Eduskuntavaalit lähestyvät

yle eduskuntavaalit 2020

Kovassa nosteessa oleva Marin keräsi kevään vaaleissa yli 19 000 ääntä. Kokousta varjosti uhka peruuntumisesta puheenjohtajamaa Chilen levottomuuksien takia. Keskustelujen toimittaja on Nasib Naseri. Jos lapsen etu vaatii äidin auttamista, onko lapsen etu ensisijainen? Juha Blomberg ja Linda Vettanen haastattelevat. Ylen ensimmäisessä Selkokielisessä vaalikeskeskustelussa puolueiden edustajat vastaavat kysymyksiin helpolla suomen kielellä. Tietokirjailija ja kuluttajaekonomisti Mari Koistinen on tutkinut asiaa. Lämpötila voi nousta yli 40 asteeseen.

Next

Vaalit 2019

yle eduskuntavaalit 2020

Matkustajakone syttyi tuleen ennen kuin putosi maahan. Jokela kertoo, että myös konservatiivipuolueessa on suuria ristiriitoja, mikä hankaloittaa tilannetta entisestään. Mielipidemittausten mukaan istuvan pääministerin Boris Johnsonin johtama konservatiivipuolue olisi saamassa noin 30 paikan enemmistön parlamentin alahuoneeseen. Lähes kaikilla vientiteollisuuden työpaikoilla palataan töihin tänään kolmen päivän lakon jälkeen. Duunitorin vaalikone esittelee ehdokkaiden kantoja esimerkiksi työllisyydestä, työttömyydestä, perhevapaista, työttömyysetuuksista ja työehdoista. Vuonna 2009 hänen valehdeltiin yrittäneen viedä tammia Afganistaniin ja vuonna 2013 hänen puheluitaan kuunneltiin ja julkaistiin YouTubessa vääristeltyinä. Politiikkaradion Linda Pelkonen ja Tapio Pajunen analysoivat Marinin nousua uudeksi pääministeriksi.

Next

Eduskuntavaalit 2019

yle eduskuntavaalit 2020

Politiikkaradiossa kysymykseen vastaa Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja Sanna Marinin hallituksen opetusministeri Li Andersson. Miettisen mukaan suuri rooli on Pohjois-Englannin teollisuuspaikkakunnilla, joissa on perinteisesti kannatettu työväenpuoluetta, ja vastustettu entisen pääministerin Margaret Thatcherin politiikkaa, kannatetaan kuitenkin brexitiä laajasti. Kehittämispäällikkö Outi Lehtokari Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoo tarkemmin, mikä kaikki muuttuu. Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien tentit alkavat maanantaina 18. Studiossa Juha Blomberg ja Linda Vettanen. Vasemmalta: Nida Iram, Alexandra Pospolit, Sadegh Mohammad Husseini, Razia Molawi, Momine Drame, Ramla Muse Dahir ja Nasib Naseri.

Next

Keskusta

yle eduskuntavaalit 2020

Corbyn on luvannut uuden kansanäänestyksen brexitistä, jos hänestä tulee pääministeri. Tapaamisesta raportoi Ylen Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto kertoo, että miehiä hukkui paljon enemmän kuin naisia. Kone yritti myös palata takaisin lentokentälle. Eduskunta äänestänee uudesta pääministeristä tiistaina 10. Vaalitunnelma tiivistyy vaaliviikolla, jolloin 11.

Next