Med Lyse, kjenner jeg langt mer til nettverking enn de fleste jeg har hatt kontakt med, og det blir alltid vanskelig. Dessutan sit eg ĂČg att med Z-Wave-sentralen til smarthus-systemet. Da fĂ„r du internet-delen av ting rett ut pĂ„ den ene pluggen med ekstern adresse og slikt. Fungerer i alle fall fint for meg. Har fĂ„tt meg nyt bredbĂ„nd fra fredfiber Lyse altibox Hjemmesentralen er av merke Telsey med masse utak for tv og telefon, noe jeg ikke bruker. Var mye enklere fĂžr med adsl fast ip med subnet koblet rett i linuxruteren med snort og firewall +++. Det eg lurar pĂ„ er om dette kjem til Ă„ pĂ„verke WiFi- og Z-Wave-signala sĂ„pass negativt at det ikkje er verdt det? Dette innlegget har blitt redigert av Garegaupa: 20.
Lyse tilkoblingen har vÊrt svÊrt pÄlitelig, og veldig raskt forbindelse. PÄ den andre sida har ein stÞyutfordringane som du nemner. Plasseres serveren pÄ dmz fungerer det greit. Lurte pÄ om det eventuelt kunne gÄ Ä bruke en mediakonverter Ä koble denne rett pÄ linux gatewayen? Hvis du snakker med Lyse igjen om saken, kan du godt si at det ikke bare er du som Þnsker dette. Fungerer i alle fall fint for meg.
Bytta ut 10Mbit-kortet med et 100Mbit slik at det er 2 100Mbit og det er en C5 150Mhz prosessor C5 er Centaur, sÄnn ca pentiumkompatibel. Husk bare at hvilke porter som brukes til hva bytter litt rundt. Eg hadde som sagt hÄpa pÄ Ä samle alt pÄ ein plass, men eg ser vel meir og meir at det vert vanskeleg Ä fÄ til ei estetisk akseptabel lÞysing pÄ dette i ein del av huset der ein oppheld seg mykje. Det er vel ikke sÄ farlig med prioritering nÄr du hverken har tv eller telefon, men du mÄ vel i alle fall regne med Ä leke med vlan og slikt. Det spÞrs om den enklaste og mest estetisk akseptable lÞysinga vert Ä ha desse to sentralane montert pÄ veggen borti eit hjÞrne pÄ gangen, og sÄ heller ha eit heilt vanleg rackskÄp i kjellaren der ingen ser det likevel.
Jeg kan forstÄ det, det er ikke sÄ uvanlig heller og absolutt enkleste mÄten Ä organisere slikt. Ja, du er nok inne pÄ noko der. Men nÄr det ikke er mer enn rundt fem-seks port er det ikke fÄr mange, og prinsipielt er det best Ä blokkere uÞnsket trafikk sÄ tidlig som praktisk mulig gitt at man ikke Þnsker Ä vite om det. Det hadde vore greitt Ä sleppe Ä ha fullt av boksar, nettverkskablar og straumleidningar slengjande rundt ikring og heller fÄtt samla alt inni eit slikt skÄp, men gÄr det ikkje sÄ gÄr det ikkje. Kanskje eg heller bÞr tenkje i retning av Ä ha Altibox-sentralen og smarthus-sentralen midt i huset ein plass, og sÄ gÞyme vekk patchepanel, switch og anna i kjellaren? Dersom det blir mange flere porter etter hvert, kan det godt hende at jeg gjÞr det.
PÄ den annen side, sÄ er det vel noe ekstra struktur der ute, men jeg vet ikke hva de pakker inn ting i. Foresten noen som har testet forskjellen pÄ div gigabit netverkskort? Vanskelig Ä svare nÄr du ikke sier noe om hastighetskrav. Men ellers sÄ synes jeg lÞsningen ser ut til Ä vÊre mulig Ä leve med om man fÄr lov til Ä Äpne akkurat det man selv Þnsker. De har nok ikke spesielt lyst til at du skal bruke noe annet. Men det er kanskje ikke en sÄnn gateway du tenker pÄ? Konfig til boksen blir lastet ned fra lyse sin ftp server ved hver restart, noe som ikke trengs hvis man kan styre dette selv. TrÄdlÞs har jeg kun pÄ openwrt, ikke Altibox.
Eg har sÞkt ein del pÄ nettet og funne litt varierande erfaringar frÄ dei som har prÞva dette, sÄ eg tenkte eg ville hÞyre kva for erfaringar folk her pÄ forumet har gjort seg med tilsvarande installasjonar? Eg har sett litt meir pÄ saker og ting, og Ä byggje noko i tre kan absolutt vere ein ide. Personlig har jeg en egen openwrt router rett etter altibox. Irriterende Ä ikke ha full kontroll men det er ikke sÄ enspora som det kunne vÊrt. . Tenker da pÄ ytelseforskjell mellom feks. Har fast ip, men sliter med Ä nate div porter pÄ noen gameservere. Jeg fatter ikke hvordan de har klart Ä lage et lÞsning som krever hard reset av boksen for Ä endre en port forward boksen kjÞre Linux, ikke Windows! Slik sett burde eg vel fÄtt heile greia ned i kjellaren, men det er neppe optimalt for WiFi- og Z-Wave-signala.
Den bĂžr ĂČg vere plassert rimeleg sentralt i huset sĂ„ langt eg kan skjĂžne. . . . .
. . . . . . .