Kielikylpyluokkaa on mahdollista jatkaa aina ylioppilaskirjoituksiin asti. Samalla se auttaa ennaltaehkäisemään mahdollisia esiin nousevia vaikeuksia luomalla parhaat mahdolliset oppimisedellytykset. Helsingissä varhaiskasvatusta järjestetään päiväkodeissa, perhepäivähoidossa, kerhoissa ja leikkipuistojen avoimena toimintana. Kodin ja koulun välillä ylläpidetään päivittäistä yhteyttä, jotta niin lapsen edistysaskeleet kuin myös mahdolliset vaikeudet ovat sekä kodin että koulun tiedossa. Toiminta-ajatus ja tavoite Helsingin eurooppalaisen koulun toiminta-ajatukseen sisältyy ystävällisen ja ilontäyteisen ilmapiiriin luominen. Vanhemmat ilmoittavat lapsensa esiopetukseen yleensä tammi- tai helmikuussa. Lapsi sosiaalisena toimijana Lasta kannustetaan osallistumaan suunnitteluun ja vaikuttamaan oppimisympäristöön.
Opettajat järjestävät tapahtumia, jotka kytkevät lasten elämän yhteiskunnan eri tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Rekisterin nimi Kielikylpypäiväkoti Sälen:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri. Kielikylpypäiväkoti tähtää myös siihen, että lapsi jatkaa Lauttasaaren ala-asteella kielikylpyluokalla. Esikoulun opetussuunnitelma perustuu leikinomaiseen opetukseen, mutta samalla se antaa valmiuksia Helsingin eurooppalaisen koulun alakoulussa tarvittavien taitojen omaksumiseen. Esikoulussamme tapahtuva opetus ja oppiminen tukevat lasten fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia käsittäen sosiaalisen, kognitiivisen ja emotionaalisen kehityksen. On tärkeää, että lapset tuodaan esikouluun joka päivä ajoissa, viimeistään klo 8. Yksityistä varhaiskasvatusta järjestävät yksityiset päiväkodit ja yksityinen perhepäivähoito, jotka tuovat oman lisänsä varhaiskasvatuksen palveluvalikkoon erilaisilla kieli- ja pedagogisilla painotuksilla.
Panostamme tilanteen mukaisiin toimiin, ts. Esikoulupäivä Esikoulupäivä alkaa klo 8. Esikoulu osallistuu myös koko koulun toimintaan. Harjoittelemme tunteiden tunnistamista ja ilmaisemista hyvällä tavalla. Lapsi arjen toimijana Harjoittelemme arjen askareita, kuten ruokailua, pukeutumista ja riisumista sekä omasta hygieniasta huolehtimista.
Vanhemmat voivat auttaa ohjaajia suunnitelman tekemisessä. Opetussuunnitelma on holistinen, ja sen sisältö jakaantuu neljään eri osa-alueeseen: Minä ja kehoni, Minä persoonana, Minä ja muut sekä Minä ja maailma. Lapset käyvät esikoulua usein joko päiväkodin tai koulun tiloissa. Näistä esimerkkeinä ovat esimerkiksi Nälkäpäivä, Vihreä lippu —toiminta ja Lucian päivä. He oppivat myös kunnioittamaan muiden ihmisten kieliä ja kulttuureja. Lapsen vahvuudet oppijana Lapsen vahvuudet oppijana koostuvat lapsen tavasta toimia, oppia, kuunnella ja noudattaa ohjeita, aloittaa ja lopettaa annettuja työtehtäviä ja keskittymisestä ja pitkäjänteisyydestä. Koulumme sijainti Helsingin sydämessä mahdollistaa vierailut moniin eri paikkoihin vuoden ympäri.
Vanhemmat ovat aina tervetulleita keskustelemaan lastaan koskevista asioista myös muina aikoina. Ruotsinkielistä kielikylpyä järjestetään noin 10 päiväkodissa eri puolilla kaupunkia. Lapsi saa päivän aikana ilmaisen aterian. Harjoittelemme myös ongelmien ratkaisua leikissä ja muissa toimissa. Opetus perustuu leikkiin ja leikin kautta oppimiseen sekä kannustaa tutkimaan ja kokeilemaan. Helsingin varhaiskasvatus perustuu valtakunnallisiin varhaiskasvatuksen perusteisiin sekä Helsingin omaan varhaiskasvatussuunnitelmaan. Suomeksi voitte lukea esiopetuksesta osoitteessa:.
Koulumme antaa oppilaille erinomaiset lähtökohdat jatko-opintoihin ja työelämään niin kotimassa kuin ulkomailla. Helsinki tarjoaa rikkaan ja monipuolisen oppimisympäristön sekä mahdollisuuksia elämykselliselle toiminnalle ja oppimiselle. Käymme usein lähistöllä olevissa puistoissa, kirjastossa, museoissa ja teattereissa. Lisäksi hän voi opiskella omaa äidinkieltään, jos kunta järjestää kielen opetuksen. Esikoulusta siirrytään automaattisesti alakouluun, mikäli siirtymiselle asetetut tavoitteet on saavutettu. Kouluterveydenhoitaja järjestää vuosittaiset terveystarkastukset niille esikoulun oppilaille, jotka eivät kuulu Suomen kunnallisen terveydenhuollon piiriin eivätkä siten saa neuvolapalveluita.
Tietojen poistaminen Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi. Tulevalla strategiakaudella Helsingissä lisätään kielipainotteista ja kaksikielistä esiopetusta. Katsomuskasvatuksen toteuttaminen Vanhempien kanssa sovimme erikseen uskontokasvatuksen ja eettisen kasvatuksen käytännöistä. Lapsille annetaan kirjallinen arviointi sekä syys- että kevätlukukauden päätteeksi. Lapset menevät esiopetukseen yleensä 6-vuotiaina ja peruskouluun 7-vuotiaina. He oppivat uusia asioita leikin avulla. .
Esikoulun opetussuunnitelma Esiopetuksen opetussuunnitelman perustana on Helsingin kaupungin esiopetussuunnitelma. Helsingin varhaiskasvatus Helsingin kaupunki tarjoaa monimuotoista varhaiskasvatusta alle kouluikäisille lapsille sekä esiopetusta esiopetusikäisille. Olemme aina ilahtuneita vanhempien ja huoltajien antamasta tuesta koulutyölle! Näin koulu on tiiviissä yhteydessä ympäröivään kaupunkiin ja sen elämään. Vanhemmilla on tärkeä rooli esikoulussa. Varhaiskasvatuksessa opetus ja oppiminen perustuvat kokonaisvaltaiseen näkemykseen lapsesta eikä toiminnassa eri kehitysalueita erotella toisistaan. Koulupäivän jälkeen myös esikoulun oppilaiden on mahdollista osallistua iltapäivätoimintaan erillistä maksua vastaan aina klo 17. Lain mukaan lasten täytyy Suomessa osallistua esiopetukseen tai muuhun vastaavaan toimintaan vuoden ajan, ennen kuin oppivelvollisuus alkaa.
Vanhempien on mahdollista tuoda lapsi esikouluun jo kello kahdeksasta eteenpäin, jolloin koulun henkilökunta vastaa lasten valvonnasta ennen varsinaisen esikoulupäivän alkamista. Opetussuunnitelma huomioi jokaisen lapsen kehittymisen omassa rytmissään ja kaikkia esikoulun oppilaita kohdellaan yksilöinä. Varhaiskasvatuksen tehtävänä on suojella ja edistää lasten oikeutta hyvään ja turvalliseen lapsuuteen sekä tukea lapsen oppimisen edellytyksiä. Lapsi voi saada esiopetuksessa myös oman uskonnon tai elämänkatsomustiedon opetusta. Esikoulun tavoitteena on antaa lapsille sellaista opetusta, joka mahdollistaa Helsingin eurooppalaisen alakoulun ensimmäisen luokan aloittamisen. Vanhempien osallistuminen Vanhempien tuki esikoulun arjessa on tervetullutta, ja haluamme luoda mahdollisimman vahvan ja hyvän yhteistyön koulun ja kodin välille lapsen parhaaksi. Lapsen kiinnostuksen kohteet Lapsen kiinnostuksen kohteita voivat olla mieleiset leikit, mutta myös ilmaisu ja luova toiminta, liikunta, matematiikka, kirjallisuus tai luonto ja ympäristö.
Henkilökohtaiset vanhempaintapaamiset pidetään kaksi kertaa lukuvuoden aikana. Säännönmukaiset tietojen luovutukset Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä. Kaikki kolme esikoulumme rinnakkaisluokkaa englannin-, ranskan- ja suomenkielinen noudattavat. Lapsen kielelliset taidot Esikoulun opetussuunnitelman kielelliset taidot koostuvat kielen tietoisuudesta, kuuntelusta ja ymmärtämisestä, puhumisesta ja sanastosta. Yhteistyö Esikoulumme on monikielinen ja -kulttuurinen ympäristö, jossa toimii kolme eri kieliosastoa. Esikoululla on samat loma-ajat kuin koulun ylemmillä luokilla: viikon syysloma lokakuussa, kahdesta kolmeen viikon pituinen joululoma, viikon talviloma helmikuussa, viikon pääsiäisloma ja kesäkuun alkupuolelta elokuun puoliväliin kestävä kesäloma. Otamme uusia oppilaita vuosittain esikouluun, peruskoulun ensimmäiselle luokalle ja lukioon.