HĂ„ndball landslaget kvinner. HĂ„ndballandslaget, kvinner 2019-12-26

Sveriges kvinnelandslag i hÄndball

hÄndball landslaget kvinner

Linjene tilhĂžrer de felt de avgrenser. Det samme skjer nĂ„r ballen gĂ„r over kortlinjen eller mĂ„l og sist berĂžrte en forsvarer, innkastet tas da fra nĂŠrmeste banehjĂžrne. Laget er seks ganger kĂ„ret til «Årets lag» under. Utmerkelser , , , , , Land Eier Administrasjon Landslagstrener Ass. Det dĂžmmes ogsĂ„ frikast mot angrepsspillere som lĂžper pĂ„ en stillestĂ„ende forsvarer brĂžyt , eller mot forsvarsspillere som dytter eller holder en angriper.

Next

KĂ„ret til tidenes beste norske kvinnelige hĂ„ndballspiller. Lagene har mulighet for Ă„ bytte ut mĂ„lvakten med en utespiller nĂ„r de Ăžnsker det, gjerne brukt nĂ„r et lag har en spiller utvist og er i undertall — eller nĂ„r et lag ligger under i antall mĂ„l mot slutten av en kamp. Elite normal for kvinner er i morgen fra kl 14. Frikast tas fra det sted forseelsen ble begĂ„tt med alle motspillere minst 3 meter fra ballen. Seriemesterskap er arrangert fra sesongen 1966 for menn og 1968 for kvinner. Kampen ledes av to dommere ute pĂ„ banen med assistanse av tidtager og sekretĂŠr ved sidelinjen. Selv med den allsidige idrettsutĂžveren pĂ„ laget, var det allikevel Sverige som trakk det lengste strĂ„et, med seier 5—2 etter 2 x 15 minutter.

Next

hÄndball

Der vant det norske laget med sju mĂ„l over. I Norge var det inntil 1930-Ă„rene bare spredte forsĂžk i skolene for Ă„ fĂ„ innfĂžrt hĂ„ndballspillet. Dette benyttes blant annet etter en samtidig feil fra begge lag eller nĂ„r ballen treffer taket over banen. Direkte diskvalifikasjon skal dĂžmmes ved grove regelbrudd i forhold til en motspiller. Cupkamper som ender uavgjort etter ordinĂŠr tid, kan forlenges med inntil 2×2 ekstraomganger Ă  fem minutter og deretter syvmeterkastkonkurranse for Ă„ kĂ„re en vinner. I Norge fikk hĂ„ndball stor utbredelse etter , og er nĂ„ vĂ„r tredje stĂžrste konkurranseidrett etter og. Gutter og jenter spiller her sammen.

Next

hÄndball

Norske gutte- og jentespillere er dessuten inndelt i fire aldersbestemte klasser. Spillet En omgang starter ved at det ene laget tar avkast midt pÄ banen og gÄr i angrep, mens motstanderne normalt stiller seg i forsvar foran eget mÄlfelt. Spilletid I seniorklassen for damer og herrer er spilletiden to omganger à 30 minuter, med 10 minutter pause mellom omgangene. Og hvordan trener landslaget for Ä bli bedre svÞmmere? Tiden lÞper vanligvis ved normale avbrudd i spillet, for eksempel ved frikast. Seriekamper spilles uten forlengelse og kan ende uavgjort.

Next

hÄndball

En spiller kan fÄ en personlig straff i form av en utvisning pÄ 2 minutter. Hva anbefaler han at agegroupere bÞr gjÞre for Ä bli bedre svÞmmere? Angrepsspillere kan kaste seg inn i mÄlfeltet og skyte mens de er i luften. Ball og bane Ballen er sirkelrund og luftfylt med en overflate av lÊr eller kunststoff. Spillet oppstod i Danmark og Tyskland rundt 1900 som et utendÞrsspill mellom 11-mannslag pÄ en stÞrre bane. I klubbhÄndball vant damelaget i den europeiske mesterligaen i 2011 og tapte finalen i 2013 og 2015. Man kan score mÄl direkte bÄde pÄ innkast og utkast. Med totalt tolv internasjonale mesterskapstitler er Norge tidenes mestvinnende nasjon i hÄndball for kvinner.

Next

hÄndball

Frikast mellom mÄlfeltlinje og frikastlinje trekkes ut til frikastlinjen. HerrelÞpet er fra kl 17 pÄ fredag. HÄndball er et hurtig og fysisk hardt spill, hvor lagene stadig veksler om Ä vÊre i angrep. Aldersklasser For Ä delta pÄ et seniorlag mÄ en spiller ha fylt 16 Är. MÄlvakten kan da stille seg hÞyst 4 meter foran mÄlet, mens alle andre spillere mÄ stÄ utenfor frikastlinjen. Spillere kan utvises direkte blant annet ved feil innbytte eller ved ikke straks Ä slippe ballen nÄr dommeren blÄser , eller utvises dersom spilleren gjentar regelbrudd som har medfÞrt en tidligere advarsel gult kort.

Next

Neste Generasjon HĂ„ndball

Kampen foregÄr stort sett foran de to mÄlene og i liten grad midt pÄ banen. Norge fikk sitt store gjennombrudd under med bronsemedalje og har totalt vunnet 26 medaljer i internasjonale mesterskap, hvorav sju , tre og to. Spillere kan byttes ut nÄr som helst og gjentatte ganger under kampen. Historikk HÄndball er kjent fra Danmark og Tyskland mot slutten av 1800-tallet. Forseelser og straffer Regelbrudd medfÞrer frikast eller syvmeterskast for motstanderne. Spilleren kan erstattes etter to minutter. Gjennom avtalen utstyrer Trimtex det norske landslaget med trenings- og konkurransetÞy.

Next

Utespillere kan holde ballen i fast grep hÞyst tre sekunder sammenhengende og bevege seg med ballen hÞyst tre skritt. Det er ogsÄ lov Ä stenge motspillere med kroppen, men ikke Ä hindre de med armer, hender eller ben gjennom dytting og holding eller Ä lÞpe pÄ motspillere. De kan imidlertid beholde ballen lenger ved Ä stusse den gjentatte ganger i gulvet med den ene hÄnden, samt forflytte seg med ballen mer enn tre skritt ved Ä stusse den, senest for hvert tredje skritt. Frikast dÞmmes blant annet for feil innbytte, for mÄlvaktfeil, for trÄkk pÄ eller innenfor mÄlfeltlinjen av en angriper overtramp , for feil ballbehandling som skrittfeil, spark pÄ ballen, holding av ballen for lenge og to ballberÞringer, samt for passivt spill av det angripende lag. Dette ble gjeninnfÞrt i 1976 cupmesterskap.