Kauneimmat joululaulut lahti 2020. Tule laulamaan 2019-12-11

Tapahtuman järjestäjälle ja juontajalle

kauneimmat joululaulut lahti 2020

Kuva: Sami Lettojärvi Musiikki yhdistää Kanttori Marjaana Turunen näkee joululauluiltojen suosion taustalla yhtenäiskulttuurin hajoamisen. Adventin jumalanpalvelus puolestaan kasvatti tänä vuonna kävijämääräänsä. Hänelle joululaulujen ehdoton ykkönen on Sylvian joululaulu. Hyvät herrat -kuorossa laulava Paavo Kallinen on harrastanut musiikkia noin 40 vuotta ja kävi aikanaan Lahden viihdekuoron mukana laulamassa jouluisia sävelmiä vanhuksille. . Muuten kyllä mennään vahvasti hengellisellä perusnuotilla, ja tonttulaulut on jätetty miltei kaikki pois.

Next

Turhaa on tarjoilla uusia ja erilaisia joulusävelmiä, Heinillä härkien kaukalon osuu ihmisiin paremmin ja saa kirkot täyteen

kauneimmat joululaulut lahti 2020

Lahdessa lauluillat ovat monena iltana keränneet kirkot täyteen eikä yleisön musiikkimakua aivan pienellä vaivalla muokata uusiksi. Tänä vuonna on ensimmäistä kertaa julkaistu Kauneimmat joululaulut-karokelevy. Eteistilaan ruumiskärryjen päälle katettua glögitarjoilua ei oikeastaan olisi saanut nauttia ennen ohjelman päättymistä, mutta vartioinnin puuttuessa kieltoa rikottiin. Vaikka tilaisuuksia on Lahdessa paljon, on niihin riittänyt hyvin innokkaita laulajia. Kyseessä on vain niin pitkä perinne, johon liittyy laulamisen iloa ja nämä ovat myös viimeisiä paikkoja, jossa ihmiset voivat yhdessä laulaa.

Next

Tule laulamaan

kauneimmat joululaulut lahti 2020

Lumimyräkkä antoi Lahden Mustankallion hautausmaalle jouluista ilmettä, mutta lauluiltaan saapuneet vieraat saivat uhmata säätä oikein tosissaan. Kauneimmat joululaulut-tilaisuuksien järjestäminen on alun perin lähtöisin Suomen lähetysseuralta. Joululauluillat ovat vuosittain keränneet koolle noin miljoona suomalaista. Olen ylpeä siitä, että mukaan on lupautunut ainakin Helsingin piispa Irja Askola, Saarelainen iloitsee. Virsikirja on virsiä varten, ja Turusen mukaan Enkeli taivaan -virttä halutaan myös säästää varsinaisen joulukirkon jumalanpalveluksiin. Kristilliset arvot ovat olleet tunnepitoisesti esillä, kun julkisuudessa on esimerkiksi käyty keskustelua joulujuhlien järjestämisestä kirkossa.

Next

Jouluradio kajahtaa taajuuksille myös Lahdessa

kauneimmat joululaulut lahti 2020

Se oli varsin maltillinen tulos, kun vastaavat lauluillat ovat vetäneet kirkkoja ääriään myöten täyteen. Pelkästään Ristinkirkossa kävi ensimmäisenä adventtina reilusti yli tuhat kirkkovierasta. Lahtelaiset Paavo ja Outi Kallinen ehtivät tutkia lauluvihkojen sisältöä ennen kuin illan ohjelma alkoi. Yleisöllä laulatettiin klassikoita, joiden sanat monet osaavat ulkoa: Arkihuolesi kaikki heitä, En etsi valtaa loistoa, Joulupuu on rakennettu. Kuva: Sami Lettojärvi Kokeilut sikseen Lahden Salpausselän seurakunnan kanttori Marjaana Turunen on ollut Suomen Lähetysseuran kutsusta mukana valitsemassa sopivia kappaleita Kauneimmat joululaulut -vihkoon. Lisäksi Suomen Lähetysseuran kanssa yhteistyönä on nyt nettiin toteutettu Kauneimmat joululaulut -kanava.

Next

Jouluradio kajahtaa taajuuksille myös Lahdessa

kauneimmat joululaulut lahti 2020

Lutherin mielestä musiikin mukana poistuivat viha, himo ja ylpeys. . Tilaisuuden juontanut Hämäläinen kertoi kappeliin saapuneelle yleisölle, että alakuloon taipuvainen Martti Luther sai aikanaan suurta lohtua musiikista. Joulumusiikki raikaa taajuudella tapaninpäivään saakka. Kilpailu joulunalusajan musiikkitarjonnan keskellä on kuitenkin ankaraa. Hän sai läpi vaatimuksensa, että vihkoon ei oteta mitään uusia ja outoja sävelmiä.

Next

Tapahtuman järjestäjälle ja juontajalle

kauneimmat joululaulut lahti 2020

. Kolmen kärkeen kuuluvat lisäksi Näin sydämeeni joulun teen ja Maa on niin kaunis. Eivät silti kaikki vihkoon päässeet laulut ole vaikkapa Karl Collanin, Leevi Madetojan tai Armas Maasalon sävellyksiä. Jukka Kuoppamäen joululaulutuotanto on samoin mieluisaa kuultavaa. Lähetysseura käyttää saamiaan varoja kehitysmaissa asuvien lasten hyväksi. En ole nähnyt niin dramaattista kävijämäärien nousua, että tässä mitään protestia olisi, arvioi Turunen. Noin tunnin kestäneessä tilaisuudessa ehdittiin laulaa 15 joululaulua.

Next

Kauneimpia joululauluja lauletaan ympäri Lahden

kauneimmat joululaulut lahti 2020

Jouluradion uutena musiikkipäällikkönä on aloittanut Mika Saarelainen, joka on tuttu Ylen Aamu-tv:stä Ylen radiokanavilta. Suomen Lähetysseuran teettämistä vihoista on laulettu jo 40 vuoden ajan. Tulevat Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet Lahdessa: Ristinkirkko 16. Keskiviikon lauluilta Mustankallion kappelilla oli heille jo toinen tämän vuoden joulunalusaikana. Nykyään tilaisuudet tavoittavat yli miljoona kävijää Suomessa, ja ulkomailla niissä paikoissa, joissa asuu paljon ulkosuomalaisia.

Next

Kauneimpia joululauluja lauletaan ympäri Lahden

kauneimmat joululaulut lahti 2020

Lauluvihkossa on 24 laulua, joten moni sävelmä jäi odottamaan tulevaa vuoroaan. Tilaisuuteen valui väkeä vielä soiton ja laulun jo alettua. Esimerkiksi Lahden Ristinkirkossa oli viime sunnuntaina yli 800 joululaulujen ystävää. Onko hengellissävytteisten joululauluiltojen suosiossa kenties pientä protestihenkeä tärkeäksi koetun perinteen puolesta? Kun tilaisuuden kanttorina toiminut Anna-Maija Virtanen lauloi soolona kappaleen Tule rakkaus ihmisrintaan, kuuntelivat muutamat esitystä suorastaan silmät kiinni. Jouluisia yhteislauluiltoja on Lahdessa järjestetty myös baareissa. Omasta laulutaidostaan Kallinen oli vaatimaton.

Next

Turhaa on tarjoilla uusia ja erilaisia joulusävelmiä, Heinillä härkien kaukalon osuu ihmisiin paremmin ja saa kirkot täyteen

kauneimmat joululaulut lahti 2020

Samoin Kun maass' on hanki -sävelmä raakattiin joukosta, koska kyseinen sävelmä ei olisi oikein istunut yksiin mahdollisen mustan joulun kanssa. Virsien paikka on virsikirjassa Monille läheinen Enkeli taivaan -virsi jää Kauneimmat joululaulut-tilaisuuksissa kuulematta, koska lauluvihkosta jätettiin kaikki virret pois. Kappelin puolella keskityttiin musiikkiin sitten sitäkin hartaammin. Perinne on jatkunut kohta 50 vuotta. Musiikki tavoittaa ihmisen eri kerroksia enemmän kuin sana, luonnehti Lahden seurakuntayhtymän kirkkoherra Miikka Hämäläinen ennen illan alkua. Mustankallion kappelin lauluillassa pysyttiin kanttori Anna-Maija Virtasen säestyksellä tutuissa ja turvallisissa sävelmissä. Viime vuonna liki neljännesmiljoonan radion kautta kuuntelevan lisäksi Jouluradiolla oli 150 000 nettikuuntelijaa kaikkiaan 118 maasta.

Next