Kevään yhteishaku 2020. Yhteishaku 2019-11-30

Opintopolku

kevään yhteishaku 2020

Oppilaitokset julkistavat yhteishaun oppilasvalinnan tulokset aikaisintaan 11. Muista, että paikan vastaanottamisen lisäksi sinun tulee ilmoittautua myös korkeakouluun. Jos et vielä tiedä mikä ala sinua kiinnostaa, voit tehdä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen. Nettihaku ohjaa ja tukee hakemista, tarkistaa syötetyt tiedot sekä antaa neuvoja eri kohdissa. Kansanopistojen pitkät linjat Hakuaika kansanopistojen pitkille linjoille vaihtelee kansanopistoittain. Vuoden alusta voimaan tullut muutos kahdesta erillisestä yhteishausta vaikuttaa mm.

Next

Kevään 2020 toinen yhteishaku

kevään yhteishaku 2020

. Sanallisesti arvioituja opintojaksoja ei huomioida keskiarvon laskennassa esim. Lisähaku ja jatkuva haku Lukiot järjestävät omia hakuja kevään yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille. Bachelor -tutkintoon johtaiin koulutuksiin voi hakea jo suoraan toiselta asteelta, esimerkiksi lukio- tai ammatillisen perustutkinnon suorittamisen jälkeen. Yhteishaun ulkopuolella olevien koulutusten suorahauista saa tietoa korkeakoulujen kotisivuilta. Osaan koulutuksista järjestetään myös yhteishausta irrallisia erillishakuja. Kevään toisessa yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen koulutukseen, jotka hakija asettaa hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen.

Next

Yhteishaku

kevään yhteishaku 2020

Nyt alkavassa kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan korkeakoulujen syksyllä alkaviin vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Kevään lisähaut Mahdolliset yhteishaun lisähaut järjestetään aikavälillä 3. Ammatilliseen koulutukseen voit hakea ympäri vuoden jatkuvassa haussa. Ensimmäisessä yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen koulutukseen. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15. Kun kaikki valinnan tulokset on julkaistu, saat hakulomakkeelle merkitsemääsi sähköpostiisi viestin josta pääset tuloskirjeeseen. Jokaisessa yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen.

Next

Kevään 2020 ensimmäinen hakuaika englanninkielisiin AMK

kevään yhteishaku 2020

Valintakoeyhteistyö tarkoittaa, että sinun tarvitsee tehdä vain yksi valintakoe, koska kaikki yhteistyössä olevat tutkinto-ohjelmat käyttävät samaa valintakoetta. Aloituspaikkoja näihin syksyllä alkaviin koulutuksiin on tarjolla yhteensä 125. Pakolaisen tai pakolaiseen rinnastettavassa asemassa olevan hakijan turvapaikkapäätös tai oleskelulupa suojelun perusteella on toimitettava liitteenä hakijapalveluihin ke 8. Suurimpaan osaan perustutkinnoista haetaan yhteishaussa. Kun olet lähettänyt hakulomakkeesi, saat siitä vahvistusviestin sähköpostiin. Keväällä jatkossa kaksi erillistä yhteishakua Vuodesta 2020 alkaen korkeakoulujen kevään yhteishaku on jaettu kahteen erilliseen yhteishakuun.

Next

YHTEISHAKU

kevään yhteishaku 2020

Kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun näet hakemukset ja opiskelupaikan vastaanotto -osiossa valintojen tulokset ja voit ottaa paikan vastaan. Ellet ota opiskelupaikkaa vastaan annettuun määräaikaan mennessä, menetät sen. Laskimen käyttö valintakokeessa on kielletty. Mikäli todistukset eivät ole suomen, ruotsin tai englannin kielellä, liitä myös viralliset käännökset. Varia on ammattiopisto, josta valmistut juuri sinua kiinnostaviin hommiin. Ennakkotehtävän ohjeet julkaistaan tällä sivulla 11. Lue lisää Hakulomake Voit hakea yhteishaussa yhdellä hakulomakkeella yhteensä enintään kuuteen eri koulutukseen.

Next

Opiskelijavalinta

kevään yhteishaku 2020

Löydät tältä sivulta myös valintakokeiden, ennakkotehtävien ja motivaatiokirjeiden tarkemmat tiedot ja ohjeet. Kevään 2020 yhteishaku on 18. Kevään ensimmäisen yhteishaun valintojen tuloksia julkaistaan helmikuun lopusta alkaen. Voit ottaa vain yhden korkeakoulupaikan vastaan, jossa opinnot alkavat syyslukukaudella 2020. Kielioppi ei ole tärkeintä opintojen alkaessa vaan halu oppia. Valintaan ei siis vaikuta koulumenestys. Tärkeää on luottaa itseensä ja uskaltaa rohkeasti tavoitella omia päämääriään.

Next

Yhteishaku 2020

kevään yhteishaku 2020

Omniassa odotetaan pääsy- ja soveltuvuuskokeiden valtakunnallisia toimintamalleja Omniassa pääsy- ja soveltuvuuskokeita ei järjestetä kevään 2020 yhteishaussa. Ehdoton takaraja läsnä- tai poissaoloilmoittautumiselle on 10. Huomaathan kuitenkin, että edellä mainitut dokumentit voidaan luovuttaa vasta kun opiskelupaikkasi on vahvistettu ja tietosi on tallennettu opiskelijahallintojärjestelmään hakijapalveluiden toimesta. Valintakoekutsut lähetetään sähköpostitse arviolta noin viikkoa ennen valintakoetta. Variassa viihdytään, koska meillä jokainen saa olla oma itsensä. Tutustu myös ensikertalaiskiintiöön, yhden paikan säännökseen sekä opiskelijaksi ottamisen rajoituksiin. Englannin kieltä ei tarvitse pelätä, vaan kielitaitosi kehittyy kuin itsestään opintojen edetessä.

Next

Kevään 2020 ensimmäinen hakuaika englanninkielisiin AMK

kevään yhteishaku 2020

Syksyn yhteishaku Syksyn yhteishaussa haetaan korkeakoulujen keväällä 2021 alkaviin koulutuksiin. Pääkaupunkiseudun ammattiopiskelijoista Varian opiskelijat ovatkin aina työllistymistutkimuksissa kärkisijoilla. Tutkinto-ohjelmassamme syntyy vahvaa liiketoimintaosaamista alati muuttuviin ja kansainvälisiin matkailualan työtehtäviin. Saat lisätietoja koulutuksista Opintopolussa tai suoraan oppilaitoksilta. Yhden paikan säännös koskee kaikkia hakuja.

Next

Opiskelijavalinta

kevään yhteishaku 2020

Opintojen aloitukseen liittyvät tiedotteet ja materiaalit löydät Metropolian sivulta. Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään. Ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan tietyistä syistä, ks. Jos et pysty käyttämään sähköistä Oma Opintopolku -palvelua opiskelupaikan vastaanottamiseen, voit pyytää paperilomaketta kyseisen korkeakoulun hakijapalveluista: tai. Kaikki valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 8. Opinnot kevään toisen yhteishaun koulutuksissa alkavat niin ikään syksyllä 2020.

Next