Samordna opptak søkertall 2020. Tall fra Samordna opptak: Antall kvalifiserte søkere til lærerutdanningene øker 2020-01-10

Tall fra Samordna opptak: Antall kvalifiserte søkere til lærerutdanningene øker

samordna opptak søkertall 2020

Søkerens høyeste ønske blant studiene på søknaden. Videre er det fastsatt at personnavn ikke skal kunne søkes fram i offentlig journal når oppføringen er eldre enn tre måneder. Personvernerklæring Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Høgskolen i Innlandet samler inn og bruker personopplysninger via høgskolens digitale hovedkanaler. Hvor finner du informasjon om opptak? Sistnevnte ble satt som førstevalg av 378 personer. Av de kvalifiserte søkerne har 82,1 prosent fått tilbud om studieplass. Førsteprioritet blant opptil ti prioriterte studier på søknaden. Siden starten med digitaliserte opptak har utviklingen skjedd både sentralt og ved lærestedene.

Next

Samordna opptak til fagskoler

samordna opptak søkertall 2020

Fordi e-postsystemet er ukryptert bør du ikke sende sensitive personopplysninger per e-post. Da kommer både alderspoeng og realfagspoeng godt med. Totalt har åtte av ti av disse søkerne fått tilbud om studieplass, og over halvparten har kommet inn på sitt førstevalg, ifølge en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet. Dette er opplysninger som, fødselsnummer, navn, adresse, telefonnummer, epostadresse grunndata og annen relevant informasjon som fremgår av henvendelsen. På grunn av fusjoner og omorganiseringer kan antall fagskoler og studier bli endret.

Next

Samordna opptak til fagskoler i 2020

samordna opptak søkertall 2020

Grunnskolelærerutdanning for 5 — 10. Det var til sammen 137. Det forventer man vil gi økt oppmerksomhet omkring dette utdanningstilbudet, noe som er i tråd med regjeringens målsetning. Fra og med høsten er lærerutdanningen femårig og gir mastergrad. Les også: Nedgangen synes hun er udramatisk.

Next

Viktige frister / Søknad og opptak / Studier / Hovedsiden

samordna opptak søkertall 2020

Fagskolene tilbyr en yrkesrettet høyere utdanning som bygger på yrkeskompetanse. Pedagogstudentene er også opptatt av å få flere menn inn i barnehagene og i grunnskolen. Nyhetsbrev Høgskolen sender ut nyhetsbrev både til potensielle studenter, samarbeidspartnere og tidligere studenter. Studentene elsker det, og jeg tror jungeltelegrafen har hjulpet oss, sier han. I 2018 var 36,2 prosent av de som ble tilbudt studieplass på de femårige masterprogrammene innen teknologifag 36,2 prosent. Dette gir et helt annet studie- og utdanningstilbud.

Next

SO

samordna opptak søkertall 2020

Hun har notert seg nedgangen for trinn 5-10, men mener det skyldes at 2018 var et rekordår. Det står det respekt av, sier Olsen og legger til: — Samtidig må vi ikke bli så opptatt av den kortsiktige yrkeskarrieren at man kun velger ut i fra hvor det er mulig å få jobb når man er ferdig om tre til fem år. I år er andelen 37,5. Fram til 2020 kunne du søke opptak til offentlige fagskoler hos Nasjonalt opptakskontor for fagskolen. Målet har vært å utvikle løsninger som ivaretar brukernes interesse. Det registreres ulike typer personopplysninger i arkiv- og saksbehandlingssystemet.

Next

Tall fra Samordna opptak viser at færre vil bli grunnskolelærere

samordna opptak søkertall 2020

Per i dag er det ledige studieplasser på 38 studietilbud for grunnskolelærere. Del heller aldri passordene dine med andre per e-post. Saksdokumentene kan i tillegg inneholde sensitive personopplysninger. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Til tross for den relativt heftige nedgangen i antall kvalifiserte søkere velger Kunnskapsdepartementet å fokusere på at det fortsatt er flere søkere til hver studieplass, og at antallet som får tilbud om en studieplass øker med 3,7 prosent som følge av en planlagt økning i antall studieplasser.

Next

Så mange søkte Samordna opptak våren 2019

samordna opptak søkertall 2020

Skjerpet inntakskravene Søknaden til lektorutdanningen har derimot økt med 15. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Målrettet annonsering Høgskolen vil gjerne gi deg relevante og interessante annonser hos tredjepartsaktører du bruker. Det er strålende og det er vi veldig glade for! Innen utdanningsområdene er økningen størst for informasjonsteknologi, landbruksfag og idrettsfag. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Hun trekker fram at flere søker seg til lærerutdanningene og at flere har fått studietilbud. Olsen mener samfunnet trenger denne kompetansen og tror næringslivet er for dårlig til å utnytte denne typen kompetanse.

Next

Så mange søkte Samordna opptak våren 2019

samordna opptak søkertall 2020

Dette på lik linje med samordna opptak til høyere utdanning i universitets- og høyskolesektoren. Som et ledd i arbeidet med å styrke fagskolene ønsker Stortinget og regjeringen at det etableres et samordna opptak til yrkesfaglig høyere utdanning ved fagskoler. Det som er bekymringsfullt er at mange studenter som er kvalifiserte ikke kommer til å få plass, sier hun. Det er en minimal økning i andelen menn, så vi må fortsette arbeidet med å rekruttere et mangfold av lærere som gjenspeiler mangfoldet i elev- og barnegruppen, sier Bentzen. Har du spørsmål vedrørende vårt arbeid med personvern - ta kontakt med vårt.

Next

Tall fra Samordna opptak: Antall kvalifiserte søkere til lærerutdanningene øker

samordna opptak søkertall 2020

Ved hjelp av denne veilederen kan du lese hvordan vår nettløsning bruker informasjonskapsler, og hva du samtykker til ved å la oss ta i bruk noen flere. Foto: Skjalg Bøhmer Vold Mer. Det er sendt ut færre tilbud enn i fjor til realfag -6,6 prosent og språkfag -6,5 prosent. Nødvendig for at du skal slippe bli spurt om samtykke hver gang du besøker nettsidene. I 2019 vil det være 58. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.

Next