Top toy konkurs. Kæmpe legetøjskæde begæret konkurs 2019-11-16

Eksperter om Top

top toy konkurs

Stifterfamilien Gjørup ejer stadig 24 procent. Det betyder, at kædernes i alt 87 butikker i Danmark lukker. Det er dog ikke muligt at få pengene tilbage, ligesom gavekort heller ikke vil kunne indløses. Lego selv vil ikke komme nærmere et bestemt beløb, men bekræfter, at virksomheden står til et stort tab. Vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk, Vagn Jelsøe, opfordrer danskere med gavekort købt før 30.

Next

Fætter BR erklæret konkurs

top toy konkurs

At dømme ud fra køens længde ser det ud til, at de ansatte i forretningen får en særdeles travl dag med gavebytning og salg af varer til nedsat pris. I første omgang er det blevet et ja, og dermed lever den kendte danske legetøjskæde videre. Rekonstruktionen har også besværliggjort det gode julesalg. Det bekræfter selskabet i en pressemeddelelse. »Hvis du har et gavekort på 500 kroner, så kan du måske få 50 kroner ud af det,« siger han.

Next

Efter legetøjs

top toy konkurs

Så planen er at fokusere på kunderne og salg, og at vi kommer godt igennem julen. Top-Toy sattes i 28 december 2018. Nedskæringen forventes at ske bredt i Danmark, Norge og Sverige. Huvudkontoret låg i med centralt distributionscenter i. Virksomheden tabte i seneste regnskabsår 149 millioner kroner på driften og måtte som konsekvens af rekonstruktionen nedskrive selskabets goodwill. Ifølge dagbladet står Lego til at tabe 183 millioner på konkursen.

Next

Julen i fare? Legetøjsgigant er gået i betalingsstandsning

top toy konkurs

Derimod står Top-Toys fire bankforbindelser, Danske Bank, Nordea, Nykredit og Swedbank, til at få dækket en del af deres tab. Fredag oplyste Top-Toy, at kæden er gået konkurs. Selv om det er noget af en bet, så er der trøst at hente for Martin Nissen i, at uanset konkursen stadigvæk bliver fastelavn i år. Lokalet blev fyldt, og de omkring 50 fremmødte kreditorer sad klar til at høre rekonstruktør og kurator Søren Aamann Jensen, partner i Kromann Reumert, gennemgå rekonstruktionsplanen. Konkurrencen fra de store supermarkeder og webbutikkerne gør også, at folk har helt andre forventninger til selve butiksoplevelsen, fortæller Dorte Wimmer. Hos Bødkeriet i Holstebro kom Top-Toy konkursen noget bag på medejer Martin Nissen.

Next

Legen er slut: Legetøjskæmpen Top Toy erklæret konkurs

top toy konkurs

Det er endnu uklart, hvorfra dette udsalg vil finde sted. Fordi vi har bemandet de her 64 butikker på tværs af Sverige, Finland og Danmark, så er der jo folk derude, som er ved at forberede det. Der skal være en form for oplevelse. Efterfølgende meldte de ud, at de ville skære op mod 100 butikker i Norden og Tyskland, og derudover skære i hovedkontoret i Vallensbæk og Hongkong. Hvorfor meldte I det ikke ud i går? For at undgå en konkurs, så vil selskabet prøve at lave en rekonstruktion. Siden har rekonstruktørerne afsøgt mulighederne for at redde Top-Toy - man har bl. Vi har vores egen webshop, og så er jeg også sikker på, at andre storkunder nok skal aftage det mere, siger Martin Nissen.

Next

Medie: Lego står til at tabe 183 mio. kr. på Fætter BRs konkurs

top toy konkurs

Top-Toy kører nemlig med skævt regnskabsår, og senest 30. I alt forventer Top-Toy, at 450 fuldtidsstillinger vil blive nedlagt. Ligesom forbrugerrettigheder som returret, reklamation og garanti ikke berøres af situationen. Det er godt for kunderne, for så kan de få forlænget deres byttefrister en lille smule. De danskere, som havde tænkt sig at købe julegaver i Top-Toys butikker, vil fortsat kunne gøre det henover julemåneden, da både de fysiske butikker og webshoppen stadig vil være fuldt ud aktiv. Legetøjskoncernen forbereder sig derfor på en kommende rekonstruktion, der dog først skal godkendes af skifteretten.

Next

Konkurstruet Top

top toy konkurs

Enhver, der har en fordring eller andet krav mod skyldneren, opfordres til inden 4 uger efter denne bekendtgørelse til boets kurator at anmelde sit krav opgjort pr. Børsen oplyser ikke, hvor avisen har sine oplysninger om Lego milliontab fra. »Men jeg kan ikke bidrage med andet,« siger pressechefen. En del af planen har været, at administratorerne skal se på alle mulige muligheder, herunder en afhændelse af visse dele af virksomheden, men der er ikke fundet nogen løsning. De svarer tilbage, at det vil de lige se på i starten af december, og i slutningen af december kunne vi se, at de var gået konkurs, siger Martin Nissen, fra Bødkeriet, der laver fastelavnstønder og forskellige ting til blandt andet haver. Det betyder, at der nu - efter alt at dømme - bliver 0 kr.

Next

Fætter BR og Toys'R'Us trækker i land: Nu kan du få pengene retur for gavekort

top toy konkurs

Blandt andet skal antallet af butikker formentlig reduceres fra 300 til 200, da man vil skære alle de butikker fra, som ikke er profitable i sig selv. Martin Nissen tager konkursen med stoisk ro, men de ansatte på Bødkeriet får formentlig lidt mere at se til de kommende uger. Det skal ske ved at fokusere på færre, men langt mere moderne butikker samt konkurrencedygtig og effektiv onlinehandel. »Forandringerne kom hurtigere, end vi havde forudset, og trods hårde anstrengelser er det ikke lykkedes at gøre Top-Toy rentabelt,« skriver Jessica Ölvestad, der ikke ønsker at svare på hvor mange penge kapitalfonden står til at tabe. Tønder fra gulv til loft på lageret hos Bødkeriet i Holstebro. Top-Toys konkurs koster fyringer i tusindvis og ryster hundredvis af leverandører, der har en formue til gode hos legetøjskæden. Her kom det frem, at Top-Toy var røget i rekonstruktion; det, som i gamle dage hed en betalingsstandsning.

Next