Utbetaling produksjonstilskudd 2020. NLT Sunnfjord 2020-01-16

Vedlegg

Utbetaling produksjonstilskudd 2020

Av nye kortvarige tiltak som ble igangsatt og avsluttet i 2014 er det i hovedsak to prosjekter som retter seg mot bynært og urbant landbruk og utviklingsprosjekt som fremmer nye markedskanaler for økologiske produkter. Tallene ligger likevel godt over omdisponeringen i 2010 67 daa og 2011 98 daa. Det er et stort fokus på storørret i regulerte vassdrag i fylket, både i Tokkeåi der det pågår omfattende forskningsaktivitet og vilkårsrevisjon, og i Vallaråi i Seljord kommune. Dette ble imidlertid redusert til tre kontrollerte objekter grunnet definisjoner i aksjonsnotatet, hvorav ett anlegg viste seg å ha en type aktivitet som ikke ble definert som skipsverft i aksjonen. Fylkesmannen har i 2014 behandlet 3 klagesaker som gjelder deling etter jordloven § 12 og 1 sak vedrørende spørsmål om driftsenhet. Å bidra til å opprettholde den Innhold: Årsrapport 2014 Fylkesmannen i Telemark Telemark har naturgitte fortrinn for å øke verdiskaping knyttet til hagebruk, mat­ og treproduksjon. Side 14 av 82 Vi har tett og nær dialog med landbrukets organisasjoner i fylket.

Next

Søknad om produksjonstilskot og tilskot til avløysing ferie og fritid

Utbetaling produksjonstilskudd 2020

Om du har ført feil i søknaden som gjør at du kunne ha fått for mye utbetalt tilskudd, skal kommunen rette søknaden og vurdere avkortning i resten av tilskuddet. Vi opplever at arbeidet med kvalitetssikring lettes for hvert år siden det fra sentralt hold legges inn flere og flere kontroller som slår ut på skole og skoleeiernivå. Det er også liten forståelse ved virksomhetene for krav om utarbeidelse og gjennomføring av måleprogram for representativ prøvetaking. Tilsvarende gjelder differansen mellom utbetalt beløp og redusert tilskudd som følge av vedtak om avkorting etter § 11 og § 12. Tillatelser I 2014 har vi behandlet 17 utslippssøknader og 7 søknader om endringer av tillatelser. Ressursbruken har resultert i god oppfyllelse av de nasjonale målsettingene om å ta vare på biologisk mangfold og et representativt utvalg av norsk natur.

Next

Søknad om produksjonstilskot og tilskot til avløysing ferie og fritid

Utbetaling produksjonstilskudd 2020

For flere kommuner er ressurstilgangen på landbrukssektoren en utfordring og konsekvenser rundt dette ble diskutert. Plommeareal viser en pen liten økning og er kommet opp i 373 daa. Det kan gis ytterligere tilskudd for: a økologisk husdyrhold, dersom produksjonen drives i samsvar med forskrift 18. Pensjonen inkludert barnetillegg kan likevel ikke overstige 90 prosent av pensjonsgrunnlaget. Landbruksdirektoratet deltok på denne dagssamlingen.

Next

Utbetaling av avtalefestet pensjon (AFP)

Utbetaling produksjonstilskudd 2020

Det er viktig å klassifisere viktige jordbruksarealer som det bør tas spesielt hensyn til i framtida. Samlet sett viser arbeidet i Telemark at det jobbes bevisst og målrettet med de ulike sidene av et bærekraftig landbruk. For andre gang på rad er lokalmatprisen for Telemark delt ut på matfestivalen Mersmak i Skien. Alle saksframlegg og protokoller legges fortløpende ut og vedtak legges i Miljøvedtaksregisteret. Fylkesmannen mener dette er urovekkende i forhold til sårbarhet, kapasitet og kvalitet på saksområdene.

Next

Vedlegg

Utbetaling produksjonstilskudd 2020

Resultatområde 22 Landbruk over hele landet Telemark er et fylke med mange små landbrukseiendommer og deltidsbønder. Fra den tid forskriften trer i kraft, gjøres følgende endringer i andre forskrifter: 1. Denne andelen holder seg stabil. Det er i særskilte høve mogleg å søke kommunen om fritak frå driveplikta. Kontinuitet på saksbehandlersiden gjør at vi har nødvendig kompetanse og gode saksbehandlingsrutiner. Kvalitetssikring av naturtypedata fra skogvernregistreringer og bekkekløftprosjektet gjenstår, og vil bli utført i 2015. Logg på og søk der.

Next

Vedtak og utbetaling

Utbetaling produksjonstilskudd 2020

Felles for innvilga saker er at tildelingen har vært brukerstyrt gjennom involvering av styringsgruppa, og midlene har vært prioritert til prosjekt og tiltak i næringa. ­ Oversikt over antall årsverk i Fylkesmannens landbruksavdeling per 31. Støy Støyhensyn i plansammenheng er et område vi av ressursmessige hensyn har gitt noe lavere prioritet. Bioenergi Telemark har ett pilotanlegg for biogassproduksjon og håndtering av residu. Oppfølging av Kommunen vil bli plukket ut for kontroll i avvik: 2015.

Next

NLT Sunnfjord

Utbetaling produksjonstilskudd 2020

Alle søknadar om nydyrking skal sendast på høyring til Buskerud Fylkeskommune i forhold til kulturminne. Etterregistreringen av opplysninger skjer i samme søknadsskjema som du fylte ut da du leverte søknaden tidligere. Fylkesmannen i Telemark sa opp avtalen med sensor, og vi måtte fordele jobben på oppmannsgruppa. I følge M­dir er det nå er for sent å rette på dette. Vard Brevik: Grunn: Ikke behov for tiltak på forurenset grunn med eksisterende arealbruk. Fylkesmannen er tillagt kontrollansvar for Kap. Full opptjeningstid er 30 år.

Next

Tilskot lammeslakt

Utbetaling produksjonstilskudd 2020

I møtene presenterer vi og gir tilbakemelding på kommunens arbeid på landbruksområdet og informerer om gjeldende landbrukspolitikk. Vi ser flere spennende satsinger knyttet til lokale mobiliseringer innenfor grupper av næringsaktører. Planene illustrerte utvilsomt et behov for noe høyere prioritering av dette temaet. Skogvern Det ble sendt oppstartmelding på 7 ny områder og 6 utvidelser av eksisterende reservater i slutten av januar 2014. Foretakene kan anonymiseres ved A, B, C etc.

Next

Utbetaling av avtalefestet pensjon (AFP)

Utbetaling produksjonstilskudd 2020

Det gis kun tilskudd for førstegangsomsetning av varer. Foto på forsiden: Bjørn Ørvik. I tillegg bistår vi kommunene i den grad de ber om råd og veiledning. Vår oppfatning er at behovet for overføring av kompetanse øker hvert år, etter som ressursene ved den kommunale landbruksforvaltninga blir redusert. Som ellers i landet har også mikrobryggerier etablert seg i fylket. For at landbruksvikaren skal vere beredskap i tilfelle sjukdom, er det og viktig at landbruksvikaren vert nytta til andre oppdrag når han er ledig.

Next