Vuoden luontokuva 2020. Luontokuva 2020-01-12

Luontokuvat 2020

vuoden luontokuva 2020

Vuoden Luontokuvat -näyttelyt ensimmäisten joukossa Haltiassa! Mukana tuttuun tapaan kaikki vakiokolumnistit, ja kaiken kaikkiaan paljon mielenkiintoista luettavaa ja katseltavaa. Näyttely koostuu Vuoden Luontokuva 2017 -kilpailussa palkituista 43 kuvasta. Lisäksi kilpailussa oli erikoissarja, Teoksia luonnosta, jossa kuvia sai käsitellä jonkin verran vapaammin. Se on Suomen suurin luontokuvausyhdistys. Vuoden Luontokuva -kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailu. Muita tunnettuja suomalaisia luontokuvaajia ovat esimerkiksi ja. Yhdistyksessä on yli 3 000 jäsentä.

Next

Vuoden luontokuvan ottanut Ville Heikkinen on kuvannut kärppää pihallaan jo kahdeksan talvea

vuoden luontokuva 2020

Vuoden Luontokuva on visuaalisesti näyttävä valokuva, joka osoittaavalokuvaamisen taitoa ja jonka keskeisenä sanomana on suomalainen luonto. Jyrki Kallio-Koski toimi Vuoden Luontokuva 2019 -kilpailun yhtenä tuomarina, ja analysoi nyt artikkelissa kilpailua tuomarin näkökulmasta. Muistathan, että pääset kaikkiin Haltian näyttelyihin Museokortilla maksutta! Yhdistykseen kuuluu 2800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Mitähän korppi tällä kertaa huijaa karhua tekemään? Oman lehtesi löydät postiluukusta tai hyvin varustellusta lehtipisteestä. Vuoden Luontokuvasta, kilpailun sarjavoittajista sekä muista kilpailussa palkituista kuvista muodostuu Vuoden Luontokuvat 2019 -näyttelykokonaisuus, joka kiertää seuraavan vuoden ajan ympäri Suomea. Luontokuvauksen harrastajien ja ammattilaisten erikoislehti, joka ilmestyy kuusi kertaa vuodessa tuhtina 84 sivun kuva- ja tietopakettina. Näistä sarjavoittajista yksi valikoitui Vuoden Luontokuva 2017 -pääpalkinnon arvoiseksi.

Next

Suomen Luonnonvalokuvaajat mukana Kuva & Ääni 2020

vuoden luontokuva 2020

Luontoa on kuvattu tavalla tai toisella jo 1800-luvun lopulla. Vuoden Luontokuva -kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailua, ja yhdistys on järjestänyt sitä vuodesta 1981. Kärppää huoletti tulla avoimelle paikalle, ja se pysyikin visusti lähellä jotain koloa tai mätästä, jonne sujahtaa piiloon nopeasti tarvittaessa, kertoo Heikkinen valokuvaushetkestä. Heikkisen kuva ei kuitenkaan jää paikoilleen, vaan se lähtee yhdessä kilpailun sarjavoittajien sekä muista kilpailussa palkituista kuvista muodostuvan Vuoden Luontokuvat 2017 -näyttelykokonaisuuden kanssa reissulle. Tuoreessa Luontokuva-lehdessä pääsemme myös tutustumaan runoilevaan kuvaajaan, Esko Pitkäseen. Yhdistys myös julkaisee -nimistä lehteä ja järjestää vuosittain -kilpailun sekä luontokuvauksen koulutustilaisuuksia.

Next

Miten menestyä Vuoden Luontokuva kilpailussa?

vuoden luontokuva 2020

Kuvat kilpailivat aihealueittain kahdeksassa eri sarjassa, joista kustakin valittiin yksi sarjavoittaja. Kuvat kilpailivat aiheittain seitsemässä eri sarjassa, joissa kuvia sai käsitellä vain hyvin maltillisesti. Yhdistyksen järjestösihteerinä toimii Timo Saarinen. Hautalan esimerkin innoittamana tuhannet suomalaiset luontoharrastajat saivat kuviaan julkaistuksi. Kaikkinainen söpöily on kuvasta pidetty maukkaasti loitolla. Vuoden Luontokuva on visuaalisesti näyttävä valokuva, joka osoittaa valokuvaamisen taitoa ja jonka keskeisenä sanomana on suomalainen luonto.

Next

Vuoden luontokuvat 2017

vuoden luontokuva 2020

Tänä vuonna kilpailuun osallistui yli 14 000 kuvaa. Vuoden Luontokuva 2019: Ville Heikkinen: Karhu ja korppi, Nisäkkäät-sarja Vuoden Luontokuva -kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Vuoden 2018 -kilpailuun osallistui noin 13 900 kuvaa. Luonnonkuvaamisen nousukausi alkoi 1960—1970-luvuilla, jolloin kuvaaminen alkoi tekniikan kehittyessä ammattimaistua ja muutamat luontokuvaajat ryhtyivät täysipäiväisiksi ammattilaisiksi. Jokaisesta sarjasta on näyttelyssä esillä voittajakuva, toiselle sijalle yltänyt ja kunniamaininnan saaneet kuvat. Vuoden Luontokuva -kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Torronsuolla, talveen pukeutuvassa saaristossa, sekä Lapissa höyryävien virtavesien äärellä.

Next

Luontokuva

vuoden luontokuva 2020

Jo 40 vuotta toimineeseen yhdistykseen kuuluu noin 2 800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Luontoa enemmän valo- kuin videokuvataan. Niiden lisäksi kilpailussa oli Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden erikoissarja. Jokaisesta sarjasta on näyttelyssä esillä voittajakuva, toiselle sijalle yltänyt ja kunniamaininnan saaneet kuvat. Vuoden Luontokuva -festivaali on Pohjoismaiden suurin luontokuvatapahtuma.

Next

Vuoden luontokuvat 2019 Pallastunturilla

vuoden luontokuva 2020

Arvonnan voittajaan otamme henkilökohtaisesti yhteyttä. Vuoden Luontokuva 2017 -kilpailuun osallistui yli 14 000 kuvaa. Kuvaushetkellä kärppä oli vain 20 senttimetrin päässä kamerasta. Ville Heikkinen on Vuoden Luontokuva -kilpailun historian neljäs kuvaaja, joka on onnistunut uusimaan voittonsa. Yhdistyksen eettisiin periaatteisiin on kirjattu luonnon kunnioittaminen, lain noudattaminen luonnossa liikuttaessa ja toimiessa, sekä käsitellyn kuvan merkitseminen kun kuvan käyttöyhteys tällaista mainintaa edellyttää. . Voittajat kiertueelle Vuoden Luontokuva -kilpailun suosio kasvoi selvästi edellisvuodesta.

Next

Kameraseura Galleria West: Vuoden luontokuvat 2019

vuoden luontokuva 2020

Kilpailun ja näyttelyn tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä,sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Heikkisen otos ei kuitenkaan ole sattuma, sillä hän on kuvannut kärppää omalla pihallaan jo kahdeksana talvena. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajakuvan. Toinen rynnistys luontokuvauksen pariin tapahtui 2000-luvun alussa digikameroiden yleistyttyä. Niissä jutellaan luontokuvauksesta, neuvotaan, annetaan lajin tunnistusapua ja vinkkejä. Tässä on menoa ja meininkiä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kuvailee tuomaristo. Näyttely kiertää seuraavan vuoden ajan ympäri Suomea.

Next

Vuoden luontokuvan ottanut Ville Heikkinen on kuvannut kärppää pihallaan jo kahdeksan talvea

vuoden luontokuva 2020

Suomen Luonnonvalokuvaajien yhdistyksen jäsenet saavat lehden jäsenetuna, mutta lehti on myös tilattavissa erikseen ja irtomyynnissä. Tarkoituksena on, että yhdistys antaisi mahdollisimman monipuolisen kuvan suomalaisesta luonnosta ja sen muutoksista, sekä edistäisi ympäristösuojelua. Järjestäytymättömiä harrastajia on huomattavasti enemmän. Pallastunturin luontokeskuksessa on jälleen esillä luontokuvien parhaimmistoa, kun vuoden 2019 parhaat luontokuvat pääsevät näytille. Vuoden Luontokuva on visuaalisesti näyttävä valokuva, joka osoittaa valokuvaamisen taitoa ja jonka keskeisenä sanomana on suomalainen luonto. Vuoden Luontokuva -festivaali on Pohjoismaiden suurin luontokuvatapahtuma.

Next

40. Vuoden Luontokuva julkistetaan Turun Logomossa 17.10.2020

vuoden luontokuva 2020

Tällä hetkellä 2020 Suomessa on noin 3 000 johonkin luontovalokuvausyhdistykseen kuuluvaa harrastajaa. Avoinna: Ma—su klo 9—21 Vapaa pääsy! Helsinki: Taideteollinen korkeakoulu: Tampere: Vastapaino, 2002. Voittaja julkistettiin lauantai-iltana Pohjoismaiden suurimmalla luontokuvafestivaalilla Finlandia-talolla. Ammattilaisilla on lisäksi oma itsenäinen alajärjestö, Suomen Ammattiluontokuvaajat ry. Taru Rantala on ensimmäinen Vuoden Luontokuva -kilpailun naisvoittaja. Lapsuudessa luetut faabelit palaavat mieleen tätä mestariteosta katsellessa.

Next